Verse vs. gedroogde vruchten
Geplaatst: vr 11 okt 2019, 13:24
Dag!
Graag wilde ik het recept van roggezuurdesem met pruimen en peper (uit een boek van Emmanuel Hadjiandreou) maken. Nu heb ik alleen verse vruchten, en het recept schrijft gedroogde vruchten (200 gram in dit geval) voor. Kan ik de gedroogde variant gewoon vervangen door verse pruimen? Zo ja, aan welke hoeveelheid moet ik dan denken - en moet ik dan minder water toevoegen aan het deeg? Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het rijzen?
Groet, Henriƫtte
Graag wilde ik het recept van roggezuurdesem met pruimen en peper (uit een boek van Emmanuel Hadjiandreou) maken. Nu heb ik alleen verse vruchten, en het recept schrijft gedroogde vruchten (200 gram in dit geval) voor. Kan ik de gedroogde variant gewoon vervangen door verse pruimen? Zo ja, aan welke hoeveelheid moet ik dan denken - en moet ik dan minder water toevoegen aan het deeg? Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het rijzen?
Groet, Henriƫtte