Pagina 1 van 1

Verse vs. gedroogde vruchten

Geplaatst: vr 11 okt 2019, 13:24
door Jette
Dag!

Graag wilde ik het recept van roggezuurdesem met pruimen en peper (uit een boek van Emmanuel Hadjiandreou) maken. Nu heb ik alleen verse vruchten, en het recept schrijft gedroogde vruchten (200 gram in dit geval) voor. Kan ik de gedroogde variant gewoon vervangen door verse pruimen? Zo ja, aan welke hoeveelheid moet ik dan denken - en moet ik dan minder water toevoegen aan het deeg? Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het rijzen?

Groet, Henriƫtte

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Geplaatst: di 15 okt 2019, 00:06
door Levinebaktbrood
Nee, verse pruimen draai je kapot en bevatten veel meer vocht dan gedroogde.

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Geplaatst: di 15 okt 2019, 13:56
door Jette
Bedankt voor je antwoord, Levine. Ik had het ondertussen toch maar geprobeerd in een klein broodje, maar dat was inderdaad geen succes. Weer wat geleerd ;)