Verse vs. gedroogde vruchten

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Jette » vr 11 okt 2019, 13:24

Dag!

Graag wilde ik het recept van roggezuurdesem met pruimen en peper (uit een boek van Emmanuel Hadjiandreou) maken. Nu heb ik alleen verse vruchten, en het recept schrijft gedroogde vruchten (200 gram in dit geval) voor. Kan ik de gedroogde variant gewoon vervangen door verse pruimen? Zo ja, aan welke hoeveelheid moet ik dan denken - en moet ik dan minder water toevoegen aan het deeg? Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het rijzen?

Groet, Henriëtte

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4883
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Levinebaktbrood » di 15 okt 2019, 00:06

Nee, verse pruimen draai je kapot en bevatten veel meer vocht dan gedroogde.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Jette » di 15 okt 2019, 13:56

Bedankt voor je antwoord, Levine. Ik had het ondertussen toch maar geprobeerd in een klein broodje, maar dat was inderdaad geen succes. Weer wat geleerd ;)

Plaats reactie