Glutenvrije meelsoorten en gluten toevoegingen
Geplaatst: wo 26 jun 2019, 10:00
He allemaal,
Ik bak sinds een goed jaar ons eigen brood en probeer graag vanalles uit, ben wel behoorlijk een 'leek' in de bakkerswereld, maar vind het heerlijk om lekker in de keuken met vanalles te prutsen.
Zelf heb ik altijd gewerkt met broodmeel wat veel eiwit bevat en het brood/bolletjes/wit/volkoren/zaden wat dan ook is altijd lekker (op een paar misbaksels na )
Nu weten we sinds kort dat een zwager van ons diabetes 1 heeft, die heeft dus baat bij weinig koolhydraten. Wat voor meel vind ik dan..: vooral amandelmeel en kokosmeel waar echt aanzienlijk minder koolh. inzitten dan in mijn bloem/meel. Daar zit alleen ook geen gluten in dus heeft geen zin om gist bij te voegen. Nu vroeg ik me af: zou het mogelijk zijn om daar glutenpoeder bij te doen en dan wel i.c.m. gist echt een brood te bakken?
Ik vind opzich wel recepten waar ze over kokosbrood ofzo praten maar daar vind ik het persoonlijk meer 'cake' dan 'brood'. Ik vraag me dus af of je ook gewoon een brood zoals een volkoren of witbrood uit de oven komt van dat meel kan maken met behulp van glutenpoeder..?
Ik hoor graag van jullie!
Ik bak sinds een goed jaar ons eigen brood en probeer graag vanalles uit, ben wel behoorlijk een 'leek' in de bakkerswereld, maar vind het heerlijk om lekker in de keuken met vanalles te prutsen.
Zelf heb ik altijd gewerkt met broodmeel wat veel eiwit bevat en het brood/bolletjes/wit/volkoren/zaden wat dan ook is altijd lekker (op een paar misbaksels na )
Nu weten we sinds kort dat een zwager van ons diabetes 1 heeft, die heeft dus baat bij weinig koolhydraten. Wat voor meel vind ik dan..: vooral amandelmeel en kokosmeel waar echt aanzienlijk minder koolh. inzitten dan in mijn bloem/meel. Daar zit alleen ook geen gluten in dus heeft geen zin om gist bij te voegen. Nu vroeg ik me af: zou het mogelijk zijn om daar glutenpoeder bij te doen en dan wel i.c.m. gist echt een brood te bakken?
Ik vind opzich wel recepten waar ze over kokosbrood ofzo praten maar daar vind ik het persoonlijk meer 'cake' dan 'brood'. Ik vraag me dus af of je ook gewoon een brood zoals een volkoren of witbrood uit de oven komt van dat meel kan maken met behulp van glutenpoeder..?
Ik hoor graag van jullie!