Ik kom tegenwoordig toch steeds meer opmerkingen tegen over het gebruik van honing in bakrecepten als brood en gebak. Bij verhitting zou de stof hydroxymethylfurfural ontstaan. Een stofje wat mogelijk carcinogeen is. Ikzelf gebruik ook best wel graag honing in bijvoorbeeld een brioche, maar ga nou toch twijfelen.
Zie:
https://ayuhuid.nl/honing-verhitten-giftig/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfurfural
Verhitten van honing
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Verhitten van honing
Ik lees in jouw linkje het volgende: Voor HMF zelf is in studies geen "kankerbevorderende eigenschappen" aangetaand.
(Waarbij ik er vanuit ga dat aangetaand aangetoond moet zijn)
Ik maak me dus geen zorgen.
(Waarbij ik er vanuit ga dat aangetaand aangetoond moet zijn)
Ik maak me dus geen zorgen.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit