Pagina 1 van 1

Citroenrasp

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 09:11
door Ilona
Ik gebruik af en toe biologische citroenen en ik zou van de schil graag citroenrasp maken.
Hoe lang is dat houdbaar als ik het in de koelkast bewaar? Ik bak niet altijd iets waar ik citroenrasp bij nodig heb als ik wel een citroen gebruik, vandaar.
Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Re: Citroenrasp

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 09:24
door Gebaxke
Ik gebruik drie manieren hiervoor,
Citroenrasp van 5-6 citroenen mengen met 2 eetlepels suiker in een jampot mengen.
Dit kun je maanden bewaren.

Citroenrasp mengen met wat water, in een ijsblokjes doosje doen en invriezen.
Ook maanden te bewaren.

Citroenrasp drogen boven de verwarming, de smaak is wel wat minder maar als je wat meer gebruikt ook prima.

Re: Citroenrasp

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 09:33
door Ilona
Ik heb wel eens geprobeerd met suiker en dan in de koelkast maar dat wordt helemaal bruin. Heb het weggegooid omdat ik het niet meer durfde te gebruiken.
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?

Re: Citroenrasp

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 14:53
door BakkerGerrit
Ilona schreef: vr 19 apr 2019, 09:33 Ik heb wel eens geprobeerd met suiker en dan in de koelkast maar dat wordt helemaal bruin. Heb het weggegooid omdat ik het niet meer durfde te gebruiken.
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?
Als het er anders uitziet dan je mag verwachten :D,

Re: Citroenrasp

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 23:09
door Bakker Henk
Toch doet Cees Holtkamp het ook. Zie Citroenrasp & vanillesuiker door Cees Holtkamp:


Ikzelf ben veel meer liefhebber van gefermenteerde citroen, maar dat is meer voor hartige gerechten. Ook hier gebruik je min of meer alleen de schil.