Zout

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 233
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Zout

Bericht door 1md65 » ma 25 feb 2019, 09:49

Als ik pistolets bak zonder zout krijg ik mooie grote broodjes als ik zout gebruik komen ze niet zo groot, hoe komt dat ?
Recept en bereidingswijze is hetzelfde.
Linkse pistolet zonder zout, rechtse pistolet met zout.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Re: Zout

Bericht door StefanDijle » ma 25 feb 2019, 12:18

Hoi!

zout maakt gist trager. Dus met zout moeten ze langer rijsen. Je kunt ook meer gist gebruiken maar voor de smaak zou het beter zijn als je langer laat rijpen. Hoe veel trage angt wat af van hoeveel zout je gebruikt. Maar ik verwacht dat het bijna 2x zo lang is als je 2% van het droge bloem zout toevoegt (wat de normale portie zout is in gebak).

Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com

Plaats reactie