Wie gebruikt er wel eens gekiemde zaden in zijn/haar brood?
Ik wil wel eens zo een brood maken, maar ik heb geen methode om de zaden te laten ontkiemen.
Althans, ik vind er verschillende op internet, maar ik wil uit nieuwsgierigheid wel eens weten wie met gekiemde zaden werkt, en wat jou methode is voor het ontkiemen.
Thanks
Werkwijze gekiemde zaden
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Werkwijze gekiemde zaden
Ik week de korrels 24 uur in ruim water en haal het dan door een zeef. Daarna om de 12 uur in een zeef afspoelen en bewaren in een afgesloten pot tot de kiempjes ongeveer even lang zijn als de graankorrel. Dat duurt ongeveer 3 dagen. Dan is het klaar voor verder gebruik. Geeft een lekker zachte kruim!
Groetjes, Annelies
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: Werkwijze gekiemde zaden
Ontkiemen zaden ook als je ze in de koelkast bewaard??
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Werkwijze gekiemde zaden
Dat ligt eraan wat voor zaden je bedoelt, maar de meeste zaden hebben toch liever een hogere temperatuur waarop ze willen kiemen.