Pagina 1 van 1

Werkwijze gekiemde zaden

Geplaatst: do 16 aug 2018, 12:07
door Bakben
Wie gebruikt er wel eens gekiemde zaden in zijn/haar brood?
Ik wil wel eens zo een brood maken, maar ik heb geen methode om de zaden te laten ontkiemen.

Althans, ik vind er verschillende op internet, maar ik wil uit nieuwsgierigheid wel eens weten wie met gekiemde zaden werkt, en wat jou methode is voor het ontkiemen.

Thanks

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Geplaatst: do 16 aug 2018, 12:48
door Bioloogje
Ik week de korrels 24 uur in ruim water en haal het dan door een zeef. Daarna om de 12 uur in een zeef afspoelen en bewaren in een afgesloten pot tot de kiempjes ongeveer even lang zijn als de graankorrel. Dat duurt ongeveer 3 dagen. Dan is het klaar voor verder gebruik. Geeft een lekker zachte kruim!

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Geplaatst: za 17 nov 2018, 21:07
door Bakben
Ontkiemen zaden ook als je ze in de koelkast bewaard??

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Geplaatst: wo 21 nov 2018, 18:01
door Anna
Dat ligt eraan wat voor zaden je bedoelt, maar de meeste zaden hebben toch liever een hogere temperatuur waarop ze willen kiemen.