Backmalz

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
boomboukje
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 21 okt 2014, 22:16

Backmalz

Bericht door boomboukje »

Hallo,

Ik woon in Duitsland en lees ook veel duitse recepten... daar lees ik vaak backmalz.

Is dit hetzelfde als broodverbeteraar? Want wil ik liever niet in mn brood hebben... bedankt!

Groetjes boukje
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Backmalz

Bericht door Levinebaktbrood »

Backmalz = moutmeel en dan de lichte versie. Er bestaat ook donker moutmeel.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Backmalz

Bericht door lekkermelig »

De lichte versie is ongebrand en enzymactief, waardoor je deeg van eigenschap veranderd.
De donkere versie is gebrand, en niet enzymactief waardoor er alleen wat aan smaak en kleur veranderd.
Er bestaat ook een vloeibare versie van backmalz, die ik eigenlijk alleen bij ketex op de site gezien heb.
https://ketex.de/online-shop/fluessiges ... schflasche

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Backmalz

Bericht door lekkermelig »

En hier vind je de duitstalige uitleg over backmalz
https://www.baeckerlatein.de/backmalz/

En alle andere duitse bakkersbegrippen trouwens.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie