Ik heb een zak bloem type 00 gekregen om pizza mee te maken, kan ik met deze bloem ook wit brood mee maken ? Moet ik dan ook het recept aanpassen ?
Alvast bedankt
bloem "type 00"
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: bloem "type 00"
Ik zou nieuwe weten waarom niet. Het is over het algemeen trouwens bloem van wat zachtere kwaliteit tarwe dus daar zou ik met de hydratatie rekening mee houden
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: bloem "type 00"
Dank voor je reactie Moet ik dan meer of minder water toevoegen ?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: bloem "type 00"
Zachter betekent meestal wat minder gluten. Dat kan beter wat minder water hebben, maar dan nog is het heel afhankelijk van kneden en vormen. Ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid water nemen, een deel achterhouden, kneden en dan dat deel geleidelijk toevoegen, zodat het nog steeds handelbaar blijft.
WIl
WIl
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25