bloem "type 00"

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

bloem "type 00"

Bericht door 1md65 »

Ik heb een zak bloem type 00 gekregen om pizza mee te maken, kan ik met deze bloem ook wit brood mee maken ? Moet ik dan ook het recept aanpassen ?
Alvast bedankt
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: bloem "type 00"

Bericht door Bioloogje »

Ik zou nieuwe weten waarom niet. Het is over het algemeen trouwens bloem van wat zachtere kwaliteit tarwe dus daar zou ik met de hydratatie rekening mee houden


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: bloem "type 00"

Bericht door 1md65 »

Dank voor je reactie ;) Moet ik dan meer of minder water toevoegen ?
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: bloem "type 00"

Bericht door lekkermelig »

Zachter betekent meestal wat minder gluten. Dat kan beter wat minder water hebben, maar dan nog is het heel afhankelijk van kneden en vormen. Ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid water nemen, een deel achterhouden, kneden en dan dat deel geleidelijk toevoegen, zodat het nog steeds handelbaar blijft.

WIl
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: bloem "type 00"

Bericht door Bioloogje »

Wat Wil zegt...[emoji16]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Plaats reactie