Gebruik van wei in plaats van water

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Desemgotchi
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: za 25 feb 2017, 12:26

Gebruik van wei in plaats van water

Bericht door Desemgotchi »

Ik heb de afgelopen weken wat geëxperimenteerd met Volkoren Desembrood en dat lukte aardig. Daarnaast heb ik een aantal keren hangop gemaakt uit yoghurt. Het bijproduct is wei. Nu las ik op internet dat je wei ook goed kunt gebruiken bij het bakken van brood. Heeft iemand hier ervaring mee?
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Gebruik van wei in plaats van water

Bericht door papagena »

Dat gaat prima. Ik gebruik wel wei van Kefir maar dat maakt weinig uit vermoed ik. Het brood wordt wat bruiner en krijgt een zachtere kruim. Ik vervang ongeveer ¼ - 1/3 van het water door wei. Heb ook wel gelezen dat mensen meer gebruiken. Gewoon even uitproberen.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Gebruik van wei in plaats van water

Bericht door Anna »

Gaat prima, ik vervang water of melk in recept helemaal door wei. Ik gebruik wel wei wat overblijft bij kaas maken, heb geen idee of dat wat uitmaakt.
Plaats reactie