Maismeel kom ikzo vaak tegen in broodrecepten en ookvoorwafels en muffins enzo dat ik het graag een keer wil gaan gebruiken, maar toen ik in de toko stond zag ik door de bomen het bos niet meer.
Graag jullie advies/ervaring!
Welk maismeel kan ik gebruiken in brood en/of gebak?
Voorgekookt of niet voorgekookt?
Er zijn kennelijk verschillende malingen, maar welke kies je dan?
Ze heten allemaal farine di mais volgens de verpakking , maismeel dus, maar wat is nou het verschil?
Van het merk valle de sole hebben ze fioretto ( blauwe verpakking), bramata oro (oranje) nositrana (rood) en wit maismeel (groen) en van p.a.n hebben ze de gele en de oranje verpakking.
Welk maismeel?
- Majka
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 20
- Lid geworden op: do 13 okt 2016, 16:05
- Inostrate
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: za 23 jan 2016, 11:16
- Contacteer:
Re: Welk maismeel?
Voor maisbroden is de fijne polentakwaliteit geschikt, die is lichtgeel van kleur en is niet voorgekookt, te vergelijken met griesmeel. Ook heel geschikt om brooddeeg te bestrooien als het wat vochtig is, dan kun je het beter hanteren. Het verbrandt niet en is ook heel lekker om het te verwerken in koekjes (zie mijn blog dasanderekoek) en als paneermeel. Het geeft een heerlijke knapperigheid.
- pechimo
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: vr 15 nov 2013, 00:27
Re: Welk maismeel?
Voor brood en gebak gebruik ik deze : https://www.pit-pit.com/maismeel.html, die is zo fijn als bloem.
De voorgekookte witte van p.a.n gebruik ik voor bv. arepa's.
Griesmeel of rijstmeel is groffer en gebruik ik om te bestrooien.
De voorgekookte witte van p.a.n gebruik ik voor bv. arepa's.
Griesmeel of rijstmeel is groffer en gebruik ik om te bestrooien.