Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Broodjefrits

Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door Broodjefrits »

Voor het maken van bepaalde recepten heb ik bovenstaande soorten bloem nodig. Ik kan er in de buurt van mijn woonplaats (Goirle ) nergens aankomen. Kan iemand mij aan een adres helpen waar ik het kan bestellen of kan kopen. Misschien zijn er ook alternatieven.
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door jasmon »

Ook niet bij de Zuidmolen in Groesbeek, waar je online kunt bestellen!
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door Levinebaktbrood »

Waarom wil je juist die soorten bloem hebben?

Je zou bijv. ook Franse bloem T65 kunnen gebruiken. Voor zachte broodjes kun je bijv. Amerikaanse patent gebruiken.

De Zuidmolen heeft ook bloem voor pistolets, dat is bloem met allerlei toevoegingen. Klik hier.
En dit is bloem voor krokant wit brood, maar ook met allerlei toevoegingen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door lekkermelig »

Ik ken weinig boeken waarin deze soorten bloem zo expliciet benoemd worden. Het klinkt meer als een verwijzing naar (belgische?) bakwaren, want in nederland bakt men zelden sandwiches, dwz men noemt ze niet zo.
Ik zou eerder kijken wat er precies gevraagd wordt voor je broodjes. En het maakt allemaal niet zoveel uit, zeker niet als je geen professionele bakkerij hebt. Elke soort bloem met een redelijk eiwitgehalte (12 %) zal goed werken. Zeker bij de zuidmolen hebben ze wel twintig soorten bloem, dus daar moet echt wel iets goeds tussen zitten. Manitoba heeft (te) veel eiwit, T55 en T65 zijn vooral voor krokante franse zaken zoals bijvoorbeeld stokbroden geschikt. Dan hou je nog heel veel soorten over. Als je een willekeurige witte broodbloem bij een goede molen haalt kan het ook bijna niet mis.

Succes!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Broodjefrits

Re: Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door Broodjefrits »

Bedankt voor jullie reacties. Ik merk dat ik nog veel te leren heb.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Pistoletbloem, sandwichbloem, en witkrokantbloem.

Bericht door lekkermelig »

Dat geeft helemaal niet, we leren allemaal continu bij denk ik :G Dat is nou juist het leuke van zo'n forum.
Ik ben wel nieuwsgierig waar je aangeraden krijgt om specifiek deze bloem te gebruiken, uit een boek, van een bepaalde website?

Succes met bakken in ieder geval :!:

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie