Proba
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Proba
Hallo Marie
Dit kan altijd hoor, maar omdat Proba een specifieke margarine is voor Blader-/Korstdeeg, is het niet echt aan te bevelen...Waarom dan niet?
Deze margarine is beduidend harder dan andere margarinesoorten, wat nodig is om voldoende stevige blader-laagjes te vormen.Zou je die in een Brooddeeg verwerken, dan duurt de kneedtijd wat langer dan normaal om er een soepel deeg van te kneden,(zeker als dit machinaal gebeurt) en dan zou je deeg zomaar te warm kunnen worden.
Uiteraard kun je dit wel gebruiken in getoerd/gerezen/deeg, zoals bijv. voor Croissants.
Dit kan altijd hoor, maar omdat Proba een specifieke margarine is voor Blader-/Korstdeeg, is het niet echt aan te bevelen...Waarom dan niet?
Deze margarine is beduidend harder dan andere margarinesoorten, wat nodig is om voldoende stevige blader-laagjes te vormen.Zou je die in een Brooddeeg verwerken, dan duurt de kneedtijd wat langer dan normaal om er een soepel deeg van te kneden,(zeker als dit machinaal gebeurt) en dan zou je deeg zomaar te warm kunnen worden.
Uiteraard kun je dit wel gebruiken in getoerd/gerezen/deeg, zoals bijv. voor Croissants.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Proba
Silsa 4040 C/10 K van ranson.be is een (extra) fijne Patisseriemargarine.
Deze lijkt me zacht genoeg om ook in een Brooddeeg te gebruiken.
Deze lijkt me zacht genoeg om ook in een Brooddeeg te gebruiken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Proba
Vind ik zelf ook :2th: Maar er was vraag naar ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Proba
Bakplaat schreef:
En dan ga ik ook nog eens vragen wat er ook al eerder is gezegd: waarom gebruik je geen roomboter? Is veel lekkerder dan margarine.
Het antwoord op je vraag is dus al gegeven. Het is wel handig als je eerst alle antwoorden goed leest voordat je weer een vraag gaat stellen .Silsa 4040 C/10 K van ranson.be is een (extra) fijne Patisseriemargarine.
En dan ga ik ook nog eens vragen wat er ook al eerder is gezegd: waarom gebruik je geen roomboter? Is veel lekkerder dan margarine.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Proba
Je vroeg
Op die vraag is nog geen antwoord gegeven ^)^.
In het algemeen: Margarine bevat niet minder vet dan roomboter, het heeft alleen een ander vet (plantaardig ivp dierlijk vet). Het aantal calorieën van margarine en roomboter is gelijk. Hoe dat zit met de genoemde Silsa weet ik niet, ik ken de samenstelling niet.
en niet dat je dat zo vindt.Ik denk dat dit iets vettiger is ?
Op die vraag is nog geen antwoord gegeven ^)^.
In het algemeen: Margarine bevat niet minder vet dan roomboter, het heeft alleen een ander vet (plantaardig ivp dierlijk vet). Het aantal calorieën van margarine en roomboter is gelijk. Hoe dat zit met de genoemde Silsa weet ik niet, ik ken de samenstelling niet.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Proba
Silsa 4040 C/10 K van ranson.be is: (zoals ik ook al eerder zei) een (extra) fijne Patisseriemargarine.Levinebaktbrood schreef: In het algemeen: Het aantal calorieën van margarine en roomboter is gelijk.Hoe dat zit met de genoemde Silsa weet ik niet, ik ken de samenstelling niet.
Conclusie...Of je nu Roomboter of Silsa/(Margarine) gebruikt...het aantal calorieën zou dan hetzelfde moeten zijn. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Proba
Misschien gaat het wel helemaal niet om de calorieën maar om de toevoegingen. Ik vermoed zomaar dat er transvet is gebruikt in Silsa, net zoals in veel margarines. Transvetten kun je maar beter mijden.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Proba
Eindconclusie: je kunt beter roomboter gebruiken ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Proba
Dierlijke vetten, oooooh zoooo slecht.... :rofl2: En dan vleeswaren op je boterbroodje, een gevaarlijke combinatie.Levinebaktbrood schreef:Eindconclusie: je kunt beter roomboter gebruiken ^)^.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl