Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Gebruikersavatar
Door Bakben
#61070
Wie gebruikt er wel eens gekiemde zaden in zijn/haar brood?
Ik wil wel eens zo een brood maken, maar ik heb geen methode om de zaden te laten ontkiemen.

Althans, ik vind er verschillende op internet, maar ik wil uit nieuwsgierigheid wel eens weten wie met gekiemde zaden werkt, en wat jou methode is voor het ontkiemen.

Thanks
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#61071
Ik week de korrels 24 uur in ruim water en haal het dan door een zeef. Daarna om de 12 uur in een zeef afspoelen en bewaren in een afgesloten pot tot de kiempjes ongeveer even lang zijn als de graankorrel. Dat duurt ongeveer 3 dagen. Dan is het klaar voor verder gebruik. Geeft een lekker zachte kruim!
Gebruikersavatar
Door Anna
#62258
Dat ligt eraan wat voor zaden je bedoelt, maar de meeste zaden hebben toch liever een hogere temperatuur waarop ze willen kiemen.
Brood laten rijzen in de koeling

Hoi, plötzblog is zeker een goede bron. Nu v[…]

oranje snippers

Hoi, nog een ding omdat ik in Belgie echt last ha[…]

Zo'n bakblik zit een beetje lossig. Vraag mij niet[…]

Wat een geweldig filmpje! Bedankt hiervoor. Ik heb[…]