Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60913
Gisteren in Italië panzanella (broodsalade) gegeten. Maar kijk hoe ze van dit doodgewone, traditionele gerecht iets heel bijzonders wisten te maken: met zwart brood! Daar proefde je verder niets van, het deed zoveel in het geheel van kleuren. Mijn vraag laat zich niet moeilijk raden: met welke (natuurlijke) kleurstof maak ik zulk
857267ac-5cb0-429c-866a-aa82cbbfffa3.jpg
430ee795-af5e-4701-bf32-a2fdf710dcdc.jpg
brood zelf?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60915
Je zat zo dicht bij de bron...

Vraag het recept de volgende keer of hoe en wat je wil weten..
Niet alle koks houden de deuren gesloten.. en delen hun kennis graag..

Nee heb je.. en ja kun je krijgen...
Gebruikersavatar
Door StefanDijle
#60916
Dat woord met houtskool gedaan, maar die moet natuurlijk in voedingsqualiteit zijn. Ik weet wel niet waar je dit kunt kopen.

Groetjes
Stefan
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60920
Rik59 schreef:Je zat zo dicht bij de bron...

Vraag het recept de volgende keer of hoe en wat je wil weten..
Niet alle koks houden de deuren gesloten.. en delen hun kennis graag..

Nee heb je.. en ja kun je krijgen...
Die geheimen geven ze hier echt niet prijs Afbeelding
Gebruikersavatar
Door KeesR
#60957
Schwartzbrot is roggebrood. Was dat t?
Je zou er gepureerde zwarte olijven in kunnen doen of wat fijn gemalen Norit, dat is gewoon koolstof maar dan eetbaar. Krijg je wel zwarte ontlasting van.
Hier iets over pane nero:
https://it.wikipedia.org/wiki/Pane_nero
Ook hier zegt men dat het roggebrood is al dan niet met ook wat tarwe erin.

Als ik de plaatjes goed bekijk denk ik maanzaad te zien.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60966
Het brood had echt de luchtige, zachte structuur van witbrood. Se kleur was echter gitzwart, zie de foto van de salade waarvoor het brood in blokjes gesneden en even in wat olijfolie opgebakken was.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60969
Je zou op zoek kunnen naar Bamboe houtskool (bamboo charcoal) in poedervorm.
Sommige toko’s schijnen het te hebben. Het is bedoeld voor zwarte cake’s en zwart brood.
(Als ik het tegenkom neem ik het mee en doe een testje.....)

Dan maak ik net zo’n broodje als in m’n avatar..... :D,
Nieuwe gebruiker

Welkom op het forum :G. Je kunt je vragen stellen[…]

Brood van Gerrit

Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..

Hoi, bedankt. Ik heb wel een oven maar bak wegens […]

Rofco

Je moet wel alles tussen de haakjes zetten Jo... e[…]