Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Gebruikersavatar
Door Carmen
#60406
Hallo!
Ik wil graag bapaobroodjes maken, maar ik heb hier geen toko waar ik het speciale bapaomeel kan kopen.
Het moet heel lichte en fijne bloem zijn.
Wat zou ik hiervoor in de plaats kunnen gebruiken?
Misschien patentbloem?
Iemand een idee?
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60410
Bapaomeel heeft heel weinig gluten. Ik heb het wel eens gebakken door bloem te mengen met rijstmeel. Geen idee of het heel origineel was, maar ze smaakten prima.

WIl
Gebruikersavatar
Door Carmen
#60422
Bestellen, ja. Maar wel prijzig met 5 euro verzendkosten.
Ik ga dan maar wat uitproberen met rijstmeel of misschien gewoon bloem.
THNX!!
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60423
Hoi,

Ik zou het wel mengen. Dus bijvoorbeeld een derde rijstmeel (of nog wat minder) en de rest bloem. Met alleen rijstmeel wordt het veel te slap.
Bapoa meel is vooral meel met heel weinig gluten dus de allerslapste supermarktbloem werkt waarschijnlijk ook wel.

Wil
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60427
Inderdaad prijzig..

Ik kan hier ook niet alles krijgen...
Ik heb een lijstje op m'n PC..
Wacht tot ik naar Eindhoven moet en daar heb ik keus zat...

Dus wacht tot je naar een grote plaats moet en sla je slag...
Gebruikersavatar
Door Riet
#60576
Het wordt vaak bij de toko verkocht. De bao pao blijft ook witter als je dat meel gebruikt.
Succes 👍

2de rijs klaar maar het komt weer niet hoof genoeg[…]

Ingezakt brood

Suiker houdt de rijs niet langer vast. Het is voor[…]

7-zip werkt hier prima. Overigens weet google me[…]

Dit is al een oud bericht, de forumstijl is nu and[…]