Bus brood op rooster of steen?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Bus brood op rooster of steen?

Bericht door MarcelB » ma 06 mei 2019, 15:11

Goedemiddag, ik bak mijn vloerbrood in mijn thuis oven op een dikke 3cm steen. Gaat heel goed.

Wanneer jullie een busbrood bakken. Is het advies om deze op het rooster te zetten of op de steen? Uiteraard goed voorverwarmd allemaal.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4597
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bus brood op rooster of steen?

Bericht door Levinebaktbrood » do 09 mei 2019, 16:45

Ik zet de broodbussen op een bakplaat in de oven.

Op steen kan ook maar dan moet de steen eerst goed voorverwarmd worden. Dat kost alleen maar onnodige energie.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Vitamine C
Gaat de goede kant op
Berichten: 75
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Bus brood op rooster of steen?

Bericht door Vitamine C » ma 08 jul 2019, 13:30

Goede tip, ik deed altijd op steen maar is inderdaad alleen maar langer voorverwarmen.

Plaats reactie