Inwassen...
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Inwassen...
Regelmatig kijk ik wel eens op de sites van de pro-bakkers en hier kom ik de term inwassen vaak tegen..
Daar de pro-bakker het veelvuldig gebruikt vraag ik me af of (behalve dat je het deeg de juiste consistentie geeft) er nog meer voordelen zijn van het inwassen van het deeg..????
Daar de pro-bakker het veelvuldig gebruikt vraag ik me af of (behalve dat je het deeg de juiste consistentie geeft) er nog meer voordelen zijn van het inwassen van het deeg..????
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Inwassen...
Inwassen van deeg heeft grote voordeel dat je meer water kunt toevoegen. Als je meteen start met bv 75 % hydratatie dan staat de mixer maar maar een beetje te roeren ipv kneden.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Inwassen...
Eens met Marijn, en dat geldt ook als je met de hand kneed. Je hebt zo meer controle over je deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Inwassen...
OK duidelijk... de machine moet dus wat harder werken maar er kan meer vocht (brood) in.
Voor de nurts onder ons vond ik nog wat aardigs: https://www.vers-inspiratie.nl/informatie-voor-bakkers
Ik zeg maar zo... weten is eten..
Voor de nurts onder ons vond ik nog wat aardigs: https://www.vers-inspiratie.nl/informatie-voor-bakkers
Ik zeg maar zo... weten is eten..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Inwassen...
Hoeveel gram water van het totaal in het recept, kun je dan hier het beste voor reserveren/achter de hand houden? Of gebruik je eerst alle water wat in het recept staat vermeld en voor het inwassen nog een extra hoeveelheid?
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Inwassen...
Ik zou eens beginnen met 5%...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Inwassen...
Achterhouden of extra toevoegen?
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Inwassen...
Je kan wel tot 10% water bijwassen. Begin bijvoorbeeld met 65% water en voeg tegen het einde van de kneedtijd geleidelijk de overige 10% toe.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Inwassen...
En vooral hierbij geldt weer: het deeg is leidend!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Inwassen...
Als ik het allemaal nog goed kan volgen zit je bij dit voorbeeld dan op een totale hydratie van 75% !?Levinebaktbrood schreef: ↑do 12 dec 2019, 03:13 Je kan wel tot 10% water bijwassen. Begin bijvoorbeeld met 65% water en voeg tegen het einde van de kneedtijd geleidelijk de overige 10% toe.
Corrigeer me als ik fout zit.
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Inwassen...
Klopt
10 tkens
10 tkens