Goedemiddag!
Al een jaar of 20 aan de bak inmiddels, veelal brood en pizza, maar ook de nodige hartige taarten. Sinds 3 maanden de bezitter van een houtgestookte oven in de tuin, daarvoor altijd met broodsteen van 3cm in de elektrische oven. B Ik merk dat ik weer wat met mijn degen moet gaan experimenteren, minder exacte temperatuur en geen handige stoomdosering maken het echt anders dan wat in de vingers zit. Ik hoop informatie te kunnen halen bij jullie over hoe ik hier handig mee om kan gaan. Maar zal ook zeker proberen mijn kennis te delen!
Backertje van de VeluweZoom
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Backertje van de VeluweZoom
Welkom Backertje, je zult hier genoeg info kunnen opdoen. En foto’s van je backsels winden we erg leuk,
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Backertje van de VeluweZoom
Welkom
(10 tekens)
(10 tekens)
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Backertje van de VeluweZoom
Ik bak ook mijn broden in een hout gestookte oven. Kijn maar op mijn linkje. Laat eens een foto zien van jouw oven.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje van de VeluweZoom
Koos de bakker schreef: ↑di 10 sep 2019, 09:18 Ik bak ook mijn broden in een hout gestookte oven. Kijn maar op mijn linkje. Laat eens een foto zien van jouw oven.
Er komt nog een ander onderstel onder.