Bus brood op rooster of steen?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Bus brood op rooster of steen?

Bericht door MarcelB »

Goedemiddag, ik bak mijn vloerbrood in mijn thuis oven op een dikke 3cm steen. Gaat heel goed.

Wanneer jullie een busbrood bakken. Is het advies om deze op het rooster te zetten of op de steen? Uiteraard goed voorverwarmd allemaal.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bus brood op rooster of steen?

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik zet de broodbussen op een bakplaat in de oven.

Op steen kan ook maar dan moet de steen eerst goed voorverwarmd worden. Dat kost alleen maar onnodige energie.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Bus brood op rooster of steen?

Bericht door Vitamine C »

Goede tip, ik deed altijd op steen maar is inderdaad alleen maar langer voorverwarmen.
Plaats reactie