Ik zou graag verschillende broden in 1 keer afbakken in de oven.
Maar.. ik kan natuurlijk maar 1 deeg kneden per keer.
Dus dan kom ik wat in de problemen met de rijs tijden.
Hoe zou ik dit het beste kunnen oplossen?
Het 1e deeg een bulkrijs in de frigo geven, en ondertussen het tweede deeg maken??
Of kouder water gebruiken?
Ik vind het wel tricky, en ik heb niet echt de tijd om vanalles te proberen, daarom dat ik hier wat advies kom vragen.
Vraagje over managen van rijs tijden
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Degen na elkaar kneden. Het eerste deeg/de eerste degen koeler wegzetten totdat je alle degen gekneed hebt en dan weer samen laten rijzen. Hou ook rekening met de hoeveelheid gist in de degen, die moet ongeveer gelijk zijn. Deeg met meer gist rijst sneller.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
En moet ik me dan ook aan de deegtemperatuur houden ?
Of kan ik eventueel wat kouder water gebruiken?
Of volstaat de koelkast?
Of kan ik eventueel wat kouder water gebruiken?
Of volstaat de koelkast?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Ik zou niet teveel zaken aanpassen anders zie je door de bomen het bos niet meer.
Je kunt wel een heel koud deeg gaan maken maar dat moet ook weer op temperatuur komen. En hoelang doe je helemaal over het maken van een deegje..........
Succes! Ik lees graag hoe het is gegaan.
Je kunt wel een heel koud deeg gaan maken maar dat moet ook weer op temperatuur komen. En hoelang doe je helemaal over het maken van een deegje..........
Succes! Ik lees graag hoe het is gegaan.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Kneedmachine met voldoende capaciteit kopen?
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Vandaag 2 verschillende degen gemaakt, elk van 5 kg.
Het eerste deeg in de koelkast gezet gelijk Levine had voorgesteld.
Het ging eigenlijk vrij goed.
Het is wel wennen om zo een groter volume te draaien qua deeg.
Ik ben alleen nu aan het twijfelen om volgende keer een kleiner aantal te maken.
Ik heb sinds kort een rofco B40 omdat er redelijk wat vraag naar brood is, maar ik heb het gevoel dat ik de oven nog niet helemaal meester ben.
Zou het een goed idee zijn om eerst op 1 dek te bakken, en naarmate dat ik de oven beter ken, de volledige oven te gebruiken?
Het eerste deeg in de koelkast gezet gelijk Levine had voorgesteld.
Het ging eigenlijk vrij goed.
Het is wel wennen om zo een groter volume te draaien qua deeg.
Ik ben alleen nu aan het twijfelen om volgende keer een kleiner aantal te maken.
Ik heb sinds kort een rofco B40 omdat er redelijk wat vraag naar brood is, maar ik heb het gevoel dat ik de oven nog niet helemaal meester ben.
Zou het een goed idee zijn om eerst op 1 dek te bakken, en naarmate dat ik de oven beter ken, de volledige oven te gebruiken?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Een etage is makkelijker te overzien, maar met drie etages bakt het wel iets anders.
Met name de tweede etage bakt vaak wat donkerder, daar moet je wel wat voor corrigeren.
Ben wel benieuwd waar je moeite mee hebt, want ik vind zelf een Rofco B40 heel fijn bakken.
Wil
Met name de tweede etage bakt vaak wat donkerder, daar moet je wel wat voor corrigeren.
Ben wel benieuwd waar je moeite mee hebt, want ik vind zelf een Rofco B40 heel fijn bakken.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Vraagje over managen van rijs tijden
Alle reacties over het bakken in de B40 heb ik naar het topic 'Bakken in de rofco B40' verplaatst. Praten we hier weer verder over het managen van rijstijden