couronne bordolaise

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

couronne bordolaise

Bericht door 1md65 »

Heb gisteren een poging gedaan om het bakken van een Couronne Bordolaise. Heb volgende recept gebruikt :
1 kg bloem 12/680
600 gr water
32 gr gist
16 gr zout

Deze broodjes zagen er goed uit maar waren zeer zwaar.
Heeft iemand een beter recept ?
Alvast bedankt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: couronne bordolaise

Bericht door Levinebaktbrood »

Meer vocht gebruiken, dan worden de broodjes luchtiger.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie