Ik vraag me af hoe je kan bepalen op welke soorten deeg je een stretch & fold, machinekneding of eender welke werkwijze van kneden kan toepassen?
Zijn hier bepaalde regels in te volgen?
Bepalen van kneed werkwijze
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bepalen van kneed werkwijze
Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: Bepalen van kneed werkwijze
Voor hoge hydratatie degen snap ik dat je S&F methode doet.BakkerGerrit schreef:Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B
Maar ik zou men ervaring willen verruimen, en ook andere "kneed" methodes toe willen passen.
Op welke punten moet je letten bij de verschillende methodes? Hoe weet je als het deeg genoeg "gekneed" is? Is hier ook het vliesje trekken van toepassing?