De broden van Astrid
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Wat een mooie "stokjes" Astrid. Leuk dat je zo enthousiast bent en ze nu eindelijk zelf gemaakt hebt.
Je mag trots zijn op het resultaat :2th:
Ik ga ook maar eens even neuzen op de site, dank voor de link!
Je mag trots zijn op het resultaat :2th:
Ik ga ook maar eens even neuzen op de site, dank voor de link!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Top broden Astrid :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Mooie stokjes Astrid!
Lijkt me ook wel een mooi project, kan ik toch eens kijken wat ik nu van die spelt vind ,,,,,
Wil
Lijkt me ook wel een mooi project, kan ik toch eens kijken wat ik nu van die spelt vind ,,,,,
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Ik heb ooit ook dat recept gemaakt. Dat waren de mooiste spelt pistolets die ik ooit gebakken heb :G . Dat kookstuk doet dus wel degelijk iets. Klik hier voor het recept op mijn blog.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Oh ja, levine dat waren die prachtige pistoletjes. :2th:
Het kookstuk is eigenlijk zo gemaakt en het korstje is ook mooi dun en heel knapperig. De kruim was ook anders dan anders. Mooi van structuur en lekker zacht.
Het is voor spelt een heel nat deegje, maar omdat het erg dunne stokjes zijn wel makkelijk te vormen. Ik heb ze gevormd zoals hij laat zien op het filmpje 'baguette vormen'.
Wil, als je het projectje nog even uitstelt, kan je wat van mijn spelt 630 meekrijgen, dan heb je echt mooi speltmeel.
Het kookstuk is eigenlijk zo gemaakt en het korstje is ook mooi dun en heel knapperig. De kruim was ook anders dan anders. Mooi van structuur en lekker zacht.
Het is voor spelt een heel nat deegje, maar omdat het erg dunne stokjes zijn wel makkelijk te vormen. Ik heb ze gevormd zoals hij laat zien op het filmpje 'baguette vormen'.
Wil, als je het projectje nog even uitstelt, kan je wat van mijn spelt 630 meekrijgen, dan heb je echt mooi speltmeel.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Eindelijk weer eens een foto gemaakt.
Niet dat ik iets bijzonders heb gebakken hoor, gewoon de broden welke al zo vaak gebakken zijn, maar dit keer in de nieuwe oven
WP_20161109_15_43_43_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161112_15_14_11_Pro by miesje1959, on Flickr
Niet dat ik iets bijzonders heb gebakken hoor, gewoon de broden welke al zo vaak gebakken zijn, maar dit keer in de nieuwe oven
WP_20161109_15_43_43_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161112_15_14_11_Pro by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Het ziet er allemaal pico bello uit. Ik wist niet dat je je keuken al verbouwd had met die nieuwe oven, en dat je hem al die trappen in Groningen afgesleurd hebt.
Maar: bevalt ie een beetje?
Wil
Maar: bevalt ie een beetje?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Wauw, wat geweldig! En wat gaaf dat je de nieuwe oven al hebt. Echt heel fijn voor je.
Heel veel bakplezier er mee! :2th:
Heel veel bakplezier er mee! :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Nou, het is best een groot geval en inmiddels staat hij op het aanrecht.
Het is even wennen, dat wel, maar ach, soms wil je gewoon een grotere oven.
Hij bevalt prima, wel weer even wennen, dat dan weer wel.
We zagen er best tegenop om hem de 4 trappen af te krijgen, maar met behulp van een traploper ging dat eigenlijk heel goed.
Het is even wennen, dat wel, maar ach, soms wil je gewoon een grotere oven.
Hij bevalt prima, wel weer even wennen, dat dan weer wel.
We zagen er best tegenop om hem de 4 trappen af te krijgen, maar met behulp van een traploper ging dat eigenlijk heel goed.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Het lijkt geen grote oven als je het zo op de foto ziet. Ga je hem ook op het aanrecht laten staan of is dat een tijdelijke plek?
Waar gaat je andere oven naar toe?
Fijn dat het sjouwen gelukt is!
Waar gaat je andere oven naar toe?
Fijn dat het sjouwen gelukt is!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
De oven blijft echt op het aanrecht staan een andere plek is er niet.
Hij is b59xd60 xh63 en dat is best een groot blok op je aanrecht, maar ik hou nog genoeg ruimte over hoor.
De andere oven mag voorlopig blijven, dat kan toch wel handig zijn.
Hij is b59xd60 xh63 en dat is best een groot blok op je aanrecht, maar ik hou nog genoeg ruimte over hoor.
De andere oven mag voorlopig blijven, dat kan toch wel handig zijn.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
Wat mooi dat het zo gelukt is met je nieuwe oven, Astrid. Leuk dat wij het hebben zien ontstaan.
De eerste resultaten zien er al prachtig uit. Heel veel plezier met je nieuwe oven hè.
Is je Bear nu niet te klein aan het worden?
De eerste resultaten zien er al prachtig uit. Heel veel plezier met je nieuwe oven hè.
Is je Bear nu niet te klein aan het worden?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Dat was mijn gedachte ook al. Misschien eens kijken of we een mooie groepskorting kunnen krijgen van Micha als we met meerdere een Rofco aanschaffenMelinda schreef: Is je Bear nu niet te klein aan het worden?
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De broden van Astrid
Ik zal de volgende keer m'n mond houden, straks staat je aanrecht nog voller
miesje1959 schreef: Het is even wennen, dat wel, maar ach, soms wil je gewoon een grotere oven.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Ah, wat leuk Astrid :2th: :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Bedankt allemaal, voor tips, hulp e.d.
Wat betreft de Bear, die heeft nu een tweede kom gekregen zodat ik ze eerst allebei in de autolyse kan zetten en daarna afkneden en bijwassen.
Inmiddels vul ik ieder deeg aan met een kookstuk en maak het nu gewoon 1 dag van te voren klaar.
De broden worden er mooier van en het verwerken en vormen gaat ook makkelijker. :2th:
@anna, trek de volgende keer vooral je mond wel open :2th:
Wat betreft de Bear, die heeft nu een tweede kom gekregen zodat ik ze eerst allebei in de autolyse kan zetten en daarna afkneden en bijwassen.
Inmiddels vul ik ieder deeg aan met een kookstuk en maak het nu gewoon 1 dag van te voren klaar.
De broden worden er mooier van en het verwerken en vormen gaat ook makkelijker. :2th:
@anna, trek de volgende keer vooral je mond wel open :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Het is weer kouder geworden en dan eet je toch weer anders dan in de zomer.
Zo hadden we ook wel weer zin in een heerlijk fries roggebrood.
De oven heeft de test goed doorstaan, want gedurende 9 a 10 uur moeten de broden in de oven op een temperatuur tussen de 90 en 110 graden.
Het is altijd een precies werkje om de broden goed in te pakken met verschillende lagen aluminiumfolie.
Daarna dus 9 a 10 uur in de oven en de broden nog helemaal verpakt af laten koelen.
Gisteren om 14,30 gingen ze de oven en en s avonds om 23.00 er weer uit. Vanmorgen waren ze helemaal afgekoeld en kon ik ze pas uitpakken en snijden met een nat mes.
Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Lekker met roomboter en kaas:kwijl:
Ze gaan netjes verpakt de vriezer in en voorlopig kunnen we weer even voort :G
WP_20161115_18_43_31_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161116_10_46_28_Pro by miesje1959, on Flickr
Deze foto heb ik al een keer gebruikt, maar ik b en vergeten een foto te maken van een plakje,..vandaar
Untitled by miesje1959, on Flickr
WP_20161116_11_34_18_Pro by miesje1959, on Flickr
Zo hadden we ook wel weer zin in een heerlijk fries roggebrood.
De oven heeft de test goed doorstaan, want gedurende 9 a 10 uur moeten de broden in de oven op een temperatuur tussen de 90 en 110 graden.
Het is altijd een precies werkje om de broden goed in te pakken met verschillende lagen aluminiumfolie.
Daarna dus 9 a 10 uur in de oven en de broden nog helemaal verpakt af laten koelen.
Gisteren om 14,30 gingen ze de oven en en s avonds om 23.00 er weer uit. Vanmorgen waren ze helemaal afgekoeld en kon ik ze pas uitpakken en snijden met een nat mes.
Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Lekker met roomboter en kaas:kwijl:
Ze gaan netjes verpakt de vriezer in en voorlopig kunnen we weer even voort :G
WP_20161115_18_43_31_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161116_10_46_28_Pro by miesje1959, on Flickr
Deze foto heb ik al een keer gebruikt, maar ik b en vergeten een foto te maken van een plakje,..vandaar
Untitled by miesje1959, on Flickr
WP_20161116_11_34_18_Pro by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Mmmmmmmmmm, die moet ik nou eindelijk ook eens gaan maken!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Ziet er heerlijk uit. Leuk project, misschien ga ik het ook eens doen. Hier zijn ze niet echt gek op roggebrood, maar wie weet wel als het zelf gemaakt is...
Mooi plaatje ook van je oven!
Mooi plaatje ook van je oven!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Het is niet zo moeilijk hoor Marja en het heeft niets met het bakken van brood te maken.
Zie het recept van de weekendbakery http://www.weekendbakery.com/posts/the-best-rye-bread/
Het zou wel leuk zijn als meerdere mensen dit eens probeerden.
Het is echt een uitdaging en als het dan meteen lukt :DB2:
Zie het recept van de weekendbakery http://www.weekendbakery.com/posts/the-best-rye-bread/
Het zou wel leuk zijn als meerdere mensen dit eens probeerden.
Het is echt een uitdaging en als het dan meteen lukt :DB2:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Aivlis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 61
- Lid geworden op: di 29 apr 2014, 13:48
Re: De broden van Astrid
Met het gevaar dat ik nu een hele domme vraag stel, waag ik het er toch maar op.... :grin:
Ik heb wel hele roggekorrels staan, kan ik die gewoon zelf tot gebroken rogge vermalen of is het toch nog een op een ander manier bewerkt product?
Ik heb wel hele roggekorrels staan, kan ik die gewoon zelf tot gebroken rogge vermalen of is het toch nog een op een ander manier bewerkt product?
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
In principe zou je het wel kunnen vermalen natuurlijk, maar het is wel van belang dat het regelmatig gebeurt.
In een keukenmachine wil het wel voorkomen dat een deel heel fijnvermalen word en een ander deel grof.
Ik gebruik de gebroken rogge van de zuidmolen en dat bevalt prima.
Je zou natuurlijk kunnen proberen om het zelf te vermalen en kijken of het je bevalt.
In een keukenmachine wil het wel voorkomen dat een deel heel fijnvermalen word en een ander deel grof.
Ik gebruik de gebroken rogge van de zuidmolen en dat bevalt prima.
Je zou natuurlijk kunnen proberen om het zelf te vermalen en kijken of het je bevalt.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: De broden van Astrid
Ziet er heel netjes uit :2th:
Zou ik ook wel eens willen maken.
Zou ik ook wel eens willen maken.
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Nou Jan, ik zou zeggen doen!!
Bedankt voor je compliment :G
Bedankt voor je compliment :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Gemaakt, idd niet moeilijk en ik deed ook een :DB2: toen ik vanmorgen de roggebroden uit de folie kon halen :rofl:miesje1959 schreef:Het is niet zo moeilijk hoor Marja en het heeft niets met het bakken van brood te maken.
Het is echt een uitdaging en als het dan meteen lukt :DB2:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Gisteren focaccia gemaakt, ik heb ze niet zo groot gemaakt.
Ze zijn voor een feestje van zoon en schoondochter bedoelt.
Voordat ze de oven ingaan.
Boven: mozzarella-tomaat-rozemarijn
Onder: rode ui- mozzarella/parmezaan-harissa kruiden
WP_20161123_12_29_26_Pro by miesje1959, on Flickr
Zo zijn ze eruit gekomen,
WP_20161123_13_21_20_Pro by miesje1959, on Flickr
Boven: paprika-zwarte olijf-knoflook
Onder: geitenkaas-gemarineerde gedroogde tomaten
WP_20161123_12_29_31_Pro by miesje1959, on Flickr
Zo zijn ze eruit gekomen. Helaas zijn de zongedroogde tomaten verbrand
WP_20161123_13_21_30_Pro by miesje1959, on Flickr
Toen de tomaten er af gehaald en zo zien ze er nu uit
WP_20161123_13_25_23_Pro by miesje1959, on Flickr
Ze zijn voor een feestje van zoon en schoondochter bedoelt.
Voordat ze de oven ingaan.
Boven: mozzarella-tomaat-rozemarijn
Onder: rode ui- mozzarella/parmezaan-harissa kruiden
WP_20161123_12_29_26_Pro by miesje1959, on Flickr
Zo zijn ze eruit gekomen,
WP_20161123_13_21_20_Pro by miesje1959, on Flickr
Boven: paprika-zwarte olijf-knoflook
Onder: geitenkaas-gemarineerde gedroogde tomaten
WP_20161123_12_29_31_Pro by miesje1959, on Flickr
Zo zijn ze eruit gekomen. Helaas zijn de zongedroogde tomaten verbrand
WP_20161123_13_21_30_Pro by miesje1959, on Flickr
Toen de tomaten er af gehaald en zo zien ze er nu uit
WP_20161123_13_25_23_Pro by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Nou, je hebt je nieuwe oven lekker aan het werk gezet :2th: :2th:
Jammer van de gedroogde tomaten, maar het geheel ziet er wel heel smakelijk uit!
Wil
Jammer van de gedroogde tomaten, maar het geheel ziet er wel heel smakelijk uit!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
De oven bevalt prima en ik ben lekker snel klaar :2th:
Wel even wennen, maar dat gaat nu wel goed, bakt iets anders dan de andere Manz.
Tja, de gemarineerde gedroogde tomaten waren verbrand, zat vast wat suiker in.
Erg jammer want geitenkaas gedroogde tomaten is een mooie combi, maar zonder de tomaten is hij ook goedgekeurd door schoondochter.
Misschien maak ik hem wel opnieuw en peuzelen we deze zelf op.
Wel even wennen, maar dat gaat nu wel goed, bakt iets anders dan de andere Manz.
Tja, de gemarineerde gedroogde tomaten waren verbrand, zat vast wat suiker in.
Erg jammer want geitenkaas gedroogde tomaten is een mooie combi, maar zonder de tomaten is hij ook goedgekeurd door schoondochter.
Misschien maak ik hem wel opnieuw en peuzelen we deze zelf op.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Oeh, dat ziet er heerlijk uit :2th:
Dat zou ik idd ook doen, weer een excuus om te bakken haha. Zou je ze er niet later op kunnen leggen of zelfs nu nog?
Dat zou ik idd ook doen, weer een excuus om te bakken haha. Zou je ze er niet later op kunnen leggen of zelfs nu nog?
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De broden van Astrid
Krijg spontaan trek bij het zien van zoveel lekkers :kwijl: Zijn ze van speltbloem gemaakt?
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Anna, ik dacht dat ik op jouw vraag al een reactie had gegeven
De foccacia's zijn allemaal van speltbloem gemaakt, met kookstuk.
Eigenlijk bak ik alleen met spelt, soms met een beetje rogge erdoor.
Tegenwoordig ook alles met een kookstuk
De foccacia's zijn allemaal van speltbloem gemaakt, met kookstuk.
Eigenlijk bak ik alleen met spelt, soms met een beetje rogge erdoor.
Tegenwoordig ook alles met een kookstuk
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Ter voorbereiding voor de stollen, die ik tegen de kerst wil bakken.
Voor de eerste keer amandelspijs gemaakt (1100 gram) en ligt nu te rijpen in de koelkast.
Heel makkelijk klusje en leuk om te doen.
Ook alvast de zoetstof gemaakt (150 gram) van sinaasappel en citroenrasp met suiker.
WP_20161205_17_21_04_Pro by miesje1959, on Flickr
Ik denk dat ik deze week 2 stollen ga bakken in de nieuwe oven, om te kijken hoe dat gaat.
Vind het zelf een prima excuus
Voor de eerste keer amandelspijs gemaakt (1100 gram) en ligt nu te rijpen in de koelkast.
Heel makkelijk klusje en leuk om te doen.
Ook alvast de zoetstof gemaakt (150 gram) van sinaasappel en citroenrasp met suiker.
WP_20161205_17_21_04_Pro by miesje1959, on Flickr
Ik denk dat ik deze week 2 stollen ga bakken in de nieuwe oven, om te kijken hoe dat gaat.
Vind het zelf een prima excuus
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Lekker Astrid, ben benieuwd naar je stollen!
De amandelspijs heb je in elk geval al klaar. Toch wel lekkerder als uit een pakje...
De amandelspijs heb je in elk geval al klaar. Toch wel lekkerder als uit een pakje...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Nou, hier zijn dan een aantal stollen.
2x deeg kerststol Levine uit boek 1, met een paar kleine veranderingen m.b.t. op de vulling.
Tja, stollen, wat zal ik er over zeggen.
Lelijk vind ik ze, heel lelijk!
Toch heeft het wat .... De voorbereidingen vind ik leuk en dit jaar zelfs best spannend.
De amandelspijs heb ik zelfgemaakt. Het raspen van de schil van vele citroenen en sinaasappels, vermengd met suiker en natuurlijk citroenrasp voor de amandelspijs.
Er gaat best veel voorwerk in zitten, maar ik vind dat een mooie bezigheid.
Wat betreft het vormen. Ik denk dat ik de stollen net iets te breed uitrol, na het afbakken zijn het toch wel enorme dingen met een enorme pruillip.
Hoop dat ik daar de volgende keer aan denk.
Deze zijn nog voor onszelf, maar de volgende stollen geef ik cadeau. Dan wil ik natuurlijk wel met een perfecte stol aankomen
Van één deeg twee stollen gemaakt. Afgebakken waren ze 645 gram per stuk.
WP_20161209_12_06_39_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161209_14_42_45_Pro by miesje1959, on Flickr
Van één deeg 4 mini stollen gemaakt. Afgebakken waren ze 335 gram per stuk.
WP_20161209_12_06_31_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161209_14_41_14_Pro by miesje1959, on Flickr
Voorlopig even geen stollen meer. Vlak voor de kerst bak ik nog een aantal om weg te geven.
2x deeg kerststol Levine uit boek 1, met een paar kleine veranderingen m.b.t. op de vulling.
Tja, stollen, wat zal ik er over zeggen.
Lelijk vind ik ze, heel lelijk!
Toch heeft het wat .... De voorbereidingen vind ik leuk en dit jaar zelfs best spannend.
De amandelspijs heb ik zelfgemaakt. Het raspen van de schil van vele citroenen en sinaasappels, vermengd met suiker en natuurlijk citroenrasp voor de amandelspijs.
Er gaat best veel voorwerk in zitten, maar ik vind dat een mooie bezigheid.
Wat betreft het vormen. Ik denk dat ik de stollen net iets te breed uitrol, na het afbakken zijn het toch wel enorme dingen met een enorme pruillip.
Hoop dat ik daar de volgende keer aan denk.
Deze zijn nog voor onszelf, maar de volgende stollen geef ik cadeau. Dan wil ik natuurlijk wel met een perfecte stol aankomen
Van één deeg twee stollen gemaakt. Afgebakken waren ze 645 gram per stuk.
WP_20161209_12_06_39_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161209_14_42_45_Pro by miesje1959, on Flickr
Van één deeg 4 mini stollen gemaakt. Afgebakken waren ze 335 gram per stuk.
WP_20161209_12_06_31_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20161209_14_41_14_Pro by miesje1959, on Flickr
Voorlopig even geen stollen meer. Vlak voor de kerst bak ik nog een aantal om weg te geven.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Ze zien er heerlijk uit! En die kleintjes zijn mega schattig!
Ik vind die pruillipjes juist wel grappig. Bij mij waren ze weer te plat :rofl2:
De ontvangers zullen vast heel blij zijn met de stollen die je binnenkort weer gaat maken. :2th:
Ik vind die pruillipjes juist wel grappig. Bij mij waren ze weer te plat :rofl2:
De ontvangers zullen vast heel blij zijn met de stollen die je binnenkort weer gaat maken. :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
Nou Astrid, ik vind ze er best goed uitzien. Inderdaad niet te plat. :2th: Bij mij worden ze op de een of andere manier gauw compact. Heb ze nog niet gebakken dit jaar. Ben een beetje moed aan het verzamelen. ;-)
Ik vind het wel een knappe prestatie van jou hoor.
En het is inderdaad een aardig idee om er wat kleinere stollen van te maken.
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze er van binnen uitzien.
Ik vind het wel een knappe prestatie van jou hoor.
En het is inderdaad een aardig idee om er wat kleinere stollen van te maken.
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze er van binnen uitzien.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
@ Melinda, voorlopig geen doorsnee foto, ook ik ben benieuwd naar de binnenkant, maar ze liggen te wachten voor consumptie in de vriezer ;B
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De broden van Astrid
'T is wat, die stollen Maar, met eigen spijs en 'zoetstof' zijn ze altijd lekker! Knap dat je ze nog zo licht van kleur hebt weten te houden! Hoe doe je dat? De mijne worden altijd zo donker (zelfs met aluminiumfolie) en wat droog als de kerntemperatuur eindelijk eens 95 graden is.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Ik heb ooit wel eens gelezen dat de kerntemperatuur van stollen helemaal niet zo hoog moet zijn. Weet alleen niet meer waar. Ik heb ze zelf wel eens gemeten maar ze waren inderdaad een stuk lager, en wel prima eetbaar :-)
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Anna, de oven verwarm ik voor op 180 graden . Na inschieten verlaag ik de temperatuur naar 160 graden.
De kleine broodjes plusm. 25 , de grotere 35 a 40 minuten. De temperatuur was toen 95 graden.
De kleine broodjes plusm. 25 , de grotere 35 a 40 minuten. De temperatuur was toen 95 graden.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Volgens mij is er eens op het forum een draadje van geweest. Ik heb nu de tijd aangehouden en niet de kerntemperatuur, ze waren heerlijk en zeker niet droog.
Met rozijnenbroden hebben bij mij wel eens 50 min in de oven gestaan en was nog de temp niet goed en wel het brood te droog ;K
Met rozijnenbroden hebben bij mij wel eens 50 min in de oven gestaan en was nog de temp niet goed en wel het brood te droog ;K
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
@Anna,
Ik heb nog even verder lopen zoeken bij allerlei recepten. Als er al interne temperaturen vermeld staan is het meestal 88C, dus je hoeft zeker niet door naar 95C.
Wil
Ik heb nog even verder lopen zoeken bij allerlei recepten. Als er al interne temperaturen vermeld staan is het meestal 88C, dus je hoeft zeker niet door naar 95C.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Het is ook erg lastig om de kerntemperatuur van rozijnen brood e.d. op te nemen.
Als je ergens in het brood de temp opneemt kan het b.v. 85 graden zijn en op een andere plek, in het zelfde brood, weer 93 graden
Voor zulke broden gebruik in tegenwoordig de thermapen. Fijne thermometer overigens, maar wel behoorlijk aan de prijs.
Als ik de voorgeschreven tijden aanhoudt dan krijg ik zwarte broden.
Een Manz oven bakt sneller de broden gaar dan andere ovens.
Een vloerbrood van 750 gram is bij mij al met 25 minuten gaar. Laat ik hem vijf minuten langer dan is het al snel 100 graden.
Als je ergens in het brood de temp opneemt kan het b.v. 85 graden zijn en op een andere plek, in het zelfde brood, weer 93 graden
Voor zulke broden gebruik in tegenwoordig de thermapen. Fijne thermometer overigens, maar wel behoorlijk aan de prijs.
Als ik de voorgeschreven tijden aanhoudt dan krijg ik zwarte broden.
Een Manz oven bakt sneller de broden gaar dan andere ovens.
Een vloerbrood van 750 gram is bij mij al met 25 minuten gaar. Laat ik hem vijf minuten langer dan is het al snel 100 graden.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De broden van Astrid
Dank voor jullie antwoorden!
Astrid, zo'n thermometer heb ik ook, fijn ding! Rozijnenbrood heeft ie al vaak gemeten en dat blijft een vreemd gebeuren.. Welke temperatuur houd je dan aan bij een rozijnenbrood? Op verschillende plekken meten en dan het gemiddelde? Of eenmaal ergens 95 aangetikt, brood eruit? Mijn oven is ook altijd sneller dan de aangegeven tijd, dan houd je tenminste nog wat tijd over op een bakdag :D,
Astrid, zo'n thermometer heb ik ook, fijn ding! Rozijnenbrood heeft ie al vaak gemeten en dat blijft een vreemd gebeuren.. Welke temperatuur houd je dan aan bij een rozijnenbrood? Op verschillende plekken meten en dan het gemiddelde? Of eenmaal ergens 95 aangetikt, brood eruit? Mijn oven is ook altijd sneller dan de aangegeven tijd, dan houd je tenminste nog wat tijd over op een bakdag :D,
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Een rozijnenbrood vind ik makkelijker en eigenlijk hield ik altijd de 95 graden aan, maar prikte wel een paar keer ergens in het brood. Op die manier had ik altijd wel de 95 graden te pakken.
Ik maak het rozijnenbrood van Levine , boek 1 en dat is toch een heel ander deeg dan die van een stol.
De tijd dat het brood in de oven staat is natuurlijk ook wel een indicatie.
Ik maak het rozijnenbrood van Levine , boek 1 en dat is toch een heel ander deeg dan die van een stol.
De tijd dat het brood in de oven staat is natuurlijk ook wel een indicatie.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Sinds mijn oostenrijkse uitje heb ik ook zo'n thermapen. Inderdaad even slikken bij de aanschaf (deze snob wilde persé het nieuwe modelletje :-) ), maar oh wat handig zijn die dingen. Driehonderd keer beter dan mijn Ikea kneusje, die het trouwens nog wel heel goed doet om langdurig iets te meten in een oven vanwege dat handige draadje eraan. Maar even snel de temperatuur bepalen gaat fantastisch met het nieuwe speeltje.
Wat betreft het meten van de kerntemperaturen: het is wel handig als je geen enkel idee hebt of iets al gaar is, maar om eerlijk te zijn meet ik het zelden. Zo'n stol heb ik echt nog nooit gemeten, juist omdat het zo onbetrouwbaar is. Volgens mij bakt een Rofco ook sneller dan wat er meestal in de boeken staat.
Wil
Wat betreft het meten van de kerntemperaturen: het is wel handig als je geen enkel idee hebt of iets al gaar is, maar om eerlijk te zijn meet ik het zelden. Zo'n stol heb ik echt nog nooit gemeten, juist omdat het zo onbetrouwbaar is. Volgens mij bakt een Rofco ook sneller dan wat er meestal in de boeken staat.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl