Kokoskoeken

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redikim
Deegkneder
Berichten: 117
Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
Locatie: Roosendaal

Kokoskoeken

Bericht door Redikim »

Net een heerlijk bakkie thee gezet, om daar vervolgens een heerlijke verse kokoskoek bij te nuttigen.
Ik zeg maar bewust kokoskoek, want kokosmakron mag je het niet noemen.
Daar word namelijk alleen eiwit in gebruikt. De kokosmakronen in de winkel zijn dus eigenlijk kokoskoeken en mogen geen makronen heten.
Ik heb dus gewoon kokoskoeken gebakken.
Recept is heel simpel, en werkt echt als een tierelier.

200 gr suiker.
200 gr kokos.
3 eieren en 1 extra eidooier

Eiermassa en de suiker met de mixer schuimig kloppen.
Daarna de kokos en goed doorheen spatelen, zonder te veel luchtigheid te verliezen.

Auwel snoep papier op de bakplaat leggen.
Maak met 2 lepels of een ijslepel bolletjes, beetje plat drukken.
Het gebruik van een spuitzak kan/mag ook.
Oven op 180-200 graden. ( ik heb 190 graden aangehouden op hete lucht)
En dan 10 minuten bakken
Klaar.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen

Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Kokoskoeken

Bericht door bakplaat »

Mooie Kokoskoeken René
Redikim schreef:Net een heerlijk bakkie thee gezet, om daar vervolgens een heerlijke verse kokoskoek bij te nuttigen.
Ik zeg maar bewust kokoskoek, want kokosmakron mag je het niet noemen.
Daar word namelijk alleen eiwit in gebruikt.
Hier een KokosMacronen recept met alleen eiwit, wat in de Banketbakkerij nog algemeen gebruikt wordt.

300 gram melissuiker/kristalsuiker,
100 gram eiwit,
150 gram kokos,
15 gram bloem.

De suiker met het eiwit al roerend (NIET kloppen) verwarmen tot ± 60 C. Waarna er de kokos met de bloem doorgespateld wordt.
Dit 'beslag' kun je met een spuitzak of ijsknijper met voldoende afstand op een met ouwel bedekte bakplaat aanbrengen en daarna met een vochtige doek iets plat drukken.
Lichtbruin afbakken in een flauwe oven, max. 150° C.

Succes ermee.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Kokoskoeken

Bericht door TigerManZ »

MMMmmm lekker hoor :kwijl:

Mijn (moeders) recept is in deze verhouding:
1 ei
100gr suiker
100gr kokos
(Zelf gebruik ik meestal het dubbele)

Op bakpapier hoopjes vormen en bij 175°C ongeveer 17 à 18 minuten bakken.
Niet met hete lucht want dan worden ze droog van binnen...

Haha... had vrijdag nog wat mensen op visite en er stonden er nog een aantal.
Ze waren zo op en vroegen het recept.
Een van hen stuurde al een foto, had thuis deze koeken ook gebakken :G
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Plaats reactie