Durum
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Durum
Ik heb een zak semoule de blé dur gekregen. Gekocht bij de 'arabische bakker'.
Wat me onduidelijk is waa ik dit nu precies voor kan gebruiken.
Kan ik het uberhaubt gebruiken voor brood ?
Kan het in de pizzabodem ?
Of geef ik het beter aan mijn marokaanse buuf ?
Wat me onduidelijk is waa ik dit nu precies voor kan gebruiken.
Kan ik het uberhaubt gebruiken voor brood ?
Kan het in de pizzabodem ?
Of geef ik het beter aan mijn marokaanse buuf ?
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Durum
Ik ben de Franse taal niet machtig, maar als ik mijn gezonde verstand gebruik zou ik denken dat het Semolina is van Durum Tarwe. Ofwel Griesmeel van Durum Tarwe.
Ik heb zelf nooit met Griesmeel gebakken, maar als ik mij niet vergis heb ik er wel eens recepten voor gezien. Ik zou het gewoon eens proberen.
Ik heb zelf nooit met Griesmeel gebakken, maar als ik mij niet vergis heb ik er wel eens recepten voor gezien. Ik zou het gewoon eens proberen.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Durum
Semoule du blé is idd griesmeel van harde tarwe, oftewel grof gemalen durum tarwe.
Het is volgens mij in de marokkaanse keuken ook wel bekend als smida. Heel veel broden daar worden gebakken met smida of een combi van smida met ander meel. Ook in andere keukens kan je er zat mee doen, ik heb het in het verleden wel gebruikt voor pizza (samen met ander meel). Er zijn heel veel broodrecepten uit andere zuidelijke keukens waar je dit ook kan gebruiken. Er is wel wat verschil tussen fijngemalen durum meel en griesmeel, dat merk je vooral in de wateropname. Als het fijngemalen is kan het meestal veel meer water aan. Ik gebruik het ook wel als strooigoed op mijn schietplanken, er staat eigenlijk altijd wel een kilo in de kast hier.
Dus niet zomaar weggeven, je kan er heel lekkere broden mee bakken:-)
Wil
Het is volgens mij in de marokkaanse keuken ook wel bekend als smida. Heel veel broden daar worden gebakken met smida of een combi van smida met ander meel. Ook in andere keukens kan je er zat mee doen, ik heb het in het verleden wel gebruikt voor pizza (samen met ander meel). Er zijn heel veel broodrecepten uit andere zuidelijke keukens waar je dit ook kan gebruiken. Er is wel wat verschil tussen fijngemalen durum meel en griesmeel, dat merk je vooral in de wateropname. Als het fijngemalen is kan het meestal veel meer water aan. Ik gebruik het ook wel als strooigoed op mijn schietplanken, er staat eigenlijk altijd wel een kilo in de kast hier.
Dus niet zomaar weggeven, je kan er heel lekkere broden mee bakken:-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- AlexanderB
- Jongste bediende
- Berichten: 47
- Lid geworden op: di 19 jan 2016, 18:48
Re: Durum
Hi,
Op Weekendbakery staan vaak wel leuke recepten, daarbij ook 1 waar semolina (griesmeel) in gebruikt wordt: https://www.weekendbakery.com/posts/sem ... same-loaf/
Mocht je er nou geen brood van gaan bakken, maak er dan een keer pasta van. Durum griesmeel is hier ideaal voor! En vers gemaakte pasta is gewoon veel lekkerder .
Op Weekendbakery staan vaak wel leuke recepten, daarbij ook 1 waar semolina (griesmeel) in gebruikt wordt: https://www.weekendbakery.com/posts/sem ... same-loaf/
Mocht je er nou geen brood van gaan bakken, maak er dan een keer pasta van. Durum griesmeel is hier ideaal voor! En vers gemaakte pasta is gewoon veel lekkerder .
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: Durum
Eigenlijk is het een bijproduct van het zeven van (grof) gemalen (tarwe)graan.lekkermelig schreef: oftewel grof gemalen durum tarwe.
Dus niet zomaar grof gemalen graan... detail.. ;-)
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Durum
Weer wat geleerd :G Het is dus eigenlijk een restproduct?Flourpower schreef:Eigenlijk is het een bijproduct van het zeven van (grof) gemalen (tarwe)graan.lekkermelig schreef: oftewel grof gemalen durum tarwe.
Dus niet zomaar grof gemalen graan... detail.. ;-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: Durum
Als je 'witte' bloem maakt zijn er altijd restproducten.. het is maar van welke kant je het bekijkt. Een bedrijf dat zich richt op de productie van gries ziet dat bijproduct vermoedelijk als hoofddoel. :-)
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: Durum
Ik had al een heel betoog geschreven over durum en dacht dit via concept bewaren opgeslagen te hebben maar helaas! Kijk eens bij weekendbakery daar staat wel iets over durum. Succes. John