Geen Rijsmand, gewoon op de bakplaat?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
raMniv
Gaat de goede kant op
Berichten: 83
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 14:00

Geen Rijsmand, gewoon op de bakplaat?

Bericht door raMniv »

Ik heb nog geen Rijsmand en nu las ik in het boek van Levine dat dit ook zonder kan. Vorm ik het dan al op de bakplaat en moet hier dan ook bakpapier onder dat ik er later onderuit moet halen?

Dat is me namelijk nog niet helemaal duidelijk.

Bedankt voor de tips alvast.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Geen Rijsmand, gewoon op de bakplaat?

Bericht door Levinebaktbrood »

Je vormt het deeg (op het aanrecht of waar dan ook) en dan leg je het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Al je het brood op een bakplaat bakt hoef je het bakpapier er niet onderuit te trekken. Of als je het brood op een steen gaat bakken dan leg je het op bakpapier op een pizzaschep en dan schiet je het later met bakpapier en al op de hete steen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie