de gist die Bruggeman verkoopt in pakjes van een pond (blauwe pakken), is toch instant gist?
3 vragen
1. hoe lang is die houdbaar?
2. moet je het in de koelkast bewaren?
3. heeft het zin die gist in een recept als er staat eerst in een kopje warm water bv actief te laten worden en dan pas met de rest te vermengen? als het instant is hoeft dat toch niet?
gist
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: gist
De gedroogde gist van Bruggeman is hetzelfde als instant gist
Je kunt gedroogde gist zo bij het meel doen.
Zelf bestel ik altijd een doos met kleine pakjes gist van 125 gram. Wanneer je heel veel bakt is dat niet echt nodig, maar zo weet ik zeker dat de gist niet te lang open staat.
Ik bewaar het in een goed afgesloten doos, gewoon in een kast. :G
Je kunt gedroogde gist zo bij het meel doen.
Zelf bestel ik altijd een doos met kleine pakjes gist van 125 gram. Wanneer je heel veel bakt is dat niet echt nodig, maar zo weet ik zeker dat de gist niet te lang open staat.
Ik bewaar het in een goed afgesloten doos, gewoon in een kast. :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: gist
Ik koop ze ook in pakjes van 125 gram, en bewaar ze in de koelkast, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet.
Bij de specificaties van deze gist staat dat het minimaal 2 jaar houdbaar is in ongeopende verpakking, zonder koeling. Na opening gaat de kwaliteit wel achteruit, dus ik zou niet te grote verpakkingen kopen, vooral niet omdat de 500 grams verpakkingen net 10% voordeliger zijn. Tenzij je heel veel bakt natuurlijk.
Wil
Bij de specificaties van deze gist staat dat het minimaal 2 jaar houdbaar is in ongeopende verpakking, zonder koeling. Na opening gaat de kwaliteit wel achteruit, dus ik zou niet te grote verpakkingen kopen, vooral niet omdat de 500 grams verpakkingen net 10% voordeliger zijn. Tenzij je heel veel bakt natuurlijk.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: gist
Ik bak vrij vaak, bijna elke week 2 tot 6 broden, en met enige regelmaat ook worstenbroodjes, of zoals de familie het hier noemt: Wottebollekes :D,
Toch haal ook ik hier steeds weer een verpakking van 12 x 125 gram gist in huis. Puur om zeker te kunnen zijn van de versheid van de gist. Ook al is deze hoeveelheid binnen een maand op.
Toch haal ook ik hier steeds weer een verpakking van 12 x 125 gram gist in huis. Puur om zeker te kunnen zijn van de versheid van de gist. Ook al is deze hoeveelheid binnen een maand op.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Creaviola
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: di 29 dec 2015, 21:54
Re: gist
Ik koop wel de 500 grams verpakking. Na openen doe ik een gedeelte in een handzaam potje om te gebruiken en de rest in een glazen pot met deksel. Allebei houd ik die in de koelkast. Als het kleine potje leeg is, vul ik weer bij. Zo blijft het goed.