Heerlijke mueslibollen

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Heerlijke mueslibollen

Bericht door brood daar zit wat in »

Yes, het is gelukt en het zijn heerlijke mueslibollen geworden waarvan je bijna geen verschil proeft tussen wel of geen suiker.
Ik ga ze dus standaard maken zonder suiker!
Ik heb er 12 gebakken en mn moeder heeft er gelijk 6 meegenomen :2th:
Afbeelding
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen??

Bericht door Molenbroodje »

Hmmmmmm!! Ziet er heel goed uit! Welk recept heb je gebruikt?
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen??

Bericht door Melinda »

Je mueslibollen zijn mooi geworden, Marja. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen??

Bericht door miesje1959 »

Vind ik ook :2th:
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Gebruikersavatar
Judith1973

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen??

Bericht door Judith1973 »

Hele lekkere en mooie bollen Marja!
Ik vraag me alleen af of zo'n kleine hoeveelheid suiker als door de mueslibollen gaat niet verdampt tijdens het bakken. Weet iemand dat toevallig?
Gebruikersavatar
Bezige Bij

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen??

Bericht door Bezige Bij »

Hallo Marja, ik heb ze nog nooit gebakken. Ben een beginner. Heb een Rofco oven en een Rofco kneder. Wil je het recept en werkwijze delen ? Ze zien er geweldig uit !
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door CJ-Petra »

Marja, ze zien er heerlijk uit! Ik ben ook wel benieuwd naar het recept.
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Suiker weg laten uit mueslibollen?

Bericht door bakplaat »

Goed je best gedaan Marja ze zien er prachtig uit. :2th:
Judith1973 schreef: Ik vraag me alleen af of zo'n kleine hoeveelheid suiker als door de mueslibollen gaat niet verdampt tijdens het bakken. Weet iemand dat toevallig?
Suiker kan NOOIT verdampen Judith...wat je er ook mee doet ;B Suiker lost zich wel op in het deeg en het maakt niet uit of het veel of weinig is.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door Melinda »

bakplaat schreef:Suiker kan NOOIT verdampen Judith...wat je er ook mee doet
Da's nou jammer.... Gaat het daarom zo op je heupen zitten? :rofl2:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door lekkermelig »

Gewoon een marathon gaan lopen Melinda, dan verbrandt die suiker vanzelf wel :rofl2:

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Judith1973

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door Judith1973 »

Ik meen dus ooit ergens gelezen te hebben dat een kleine hoeveelheid suiker verdampt, maar oplossen klinkt een stuk aannemelijker. Verdampen zou ook bijna te mooi om waar te zijn zijn ;)
Gebruikersavatar
Jean
Opboller
Berichten: 191
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
Locatie: Belgisch Limburg

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door Jean »

Dan zou je hem ook niet proeven he.
Gebruikersavatar
Bezige Bij

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door Bezige Bij »

Marja dank voor het recept.
Er stond bij om verder te kijken op bladzijde 18 en 19. Ik vermoed ivm kneden ? Hoe lang moet dit gekneed worden in een Rofco kneder ? En ik gebruik geen verse gist maar instant van Bruggeman. Ik werk een aantal dagen en ik zou ook niet weten waar ik verse gist vandaan moest halen.

Het kriebelt wel om het morgenavond gelijk uit te gaan proberen. Mag ik vragen hoeveel vocht je dan gebruikt ?

Gr Cora
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door Ballie »

Bezige Bij schreef:Hoe lang moet dit gekneed worden in een Rofco kneder?
Daar kunnen we helaas niet veel over zeggen. Dat is een kwestie van trial and error. Ofwel: Uitproberen... Hoe lang een deeg gekneed dient te worden is nl geen vast gegeven, maar van meerdere factoren afhankelijk. Het vochtgehalte, het glutengehalte van het meel, hoe dorstig het meel is, hoe hard de kneder aan het deeg trekt en natuurlijk welk meel en in welke verhouding je verschillende meelsoorten in een deeg toepast.

Maar kneedt het deeg eerst eens 8 minuten en kijk dan eens hoe ver het deeg is ontwikkeld. Is het nog niet voldoende? Kneedt dan steeds 30 seconden verder. Een volgende keer kneedt je 1 of 2 minuten korter dan de tijd waar je nu op uitgekomen bent en gaat ook weer steeds 30 seconden verder. Uiteindelijk kom je er vanzelf achter hoe lang je je deeg moet kneden.

Als je met spelt werkt moet je uiteraard minder lang kneden. Neem dan de helft van de tijden die ik hier heb genoemd.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Heerlijke mueslibollen

Bericht door brood daar zit wat in »

Dag Cora,

Ik heb het boek niet, ik heb het recept ook weer van iemand anders gekregen. Ik kan je helaas niet vertellen wat daar staat.
Verder denk ik dat je het recept wel heel veel moet verdubbelen om het in de Rofco te kneden. Voor zover ik dat weet zijn dat erg grote machines. Hoe lang je het in een Rofco moet kneden durf ik je niet te zeggen.
Ik weeg wel altijd het vocht wat in het recept staat af, maar voeg niet alles toe en kijk daarna hoeveel er bij moet...

Veel succes!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Plaats reactie