Hallo,
Ik ben Alice en ik bak al enige jaren mijn eigen broodje.
Soms gaat het goed en soms wat minder.
Ik experimenteer vaak met verschillende melen door elkaar en ik gebruik ook veel zaden en noten.
Ik ben begonnen met een broodbakmachine en sinds ruim een half jaar kneed ik zelf en bak ze af in de oven.
Ik volg het Moermandieet en gebruik alleen natuurlijke (oer)-ingrediënten. Dus geen tarwe maar volkoren spelt of emmer. Ik gebruik geen witte melen of bloem. Ik ben nog op zoek naar een biologische één- of tweekorn volkorenmeel, de oorspronkelijke oergraan.
Ik bak voor mezelf en doe wel 1 week over 1 broodje, omdat ik maar 1-2 sneetjes per dag eet. Mijn man heeft liever een broodje Vd supermarkt omdat die niet zo 'zwaar' zijn.
Het zelf kneden vh deeg vind ik erg leuk om te doen.
Het lijkt mij leuk om via dit forum tips en weetjes te lezen en ervaringen uit te wisselen.
Groetjes, Alice.
Even voorstellen
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Even voorstellen
Welkom Alice :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Even voorstellen
Hallo Alice,
Welkom.
Is er een reden waarom je niet kneed in de broodbakmachine?
Welkom.
Is er een reden waarom je niet kneed in de broodbakmachine?
Niet bij brood alleen....