Sinds een jaar of vijf bak ik met wisselend succes mijn eigen broden en daarom ben ik in de tussentijd ook regelmatig meerdere maanden gestopt. Om mijn brood-bak-kunsten te verbeteren ben ik na wat googelen op dit forum uitgekomen.
Elke twee dagen bak ik een brood van ongeveer 1200 gram maar dat gaat niet altijd even goed. Hopelijk kan ik hier leren hoe ik mijn vrouw en dochter kan voorzien van lekkerdere broden.
Ik ben een low-budget bakker; ik koop ongeveer eens per jaar een tweedehands BBM op marktplaats en haal mijn ingrediënten bij de lokale super, alleen voor de gist ga ik naar de bio winkel.
Even voorstellen...
Re: Even voorstellen...
trouwens...
De voornaamste reden dat ik zelf brood bak is omdat ik zomin mogelijk toevoegingen als broodverbeteraars en E nummers wil. Daarnaast voeg ik geen suiker toe en gebruik ik minder zout.
De voornaamste reden dat ik zelf brood bak is omdat ik zomin mogelijk toevoegingen als broodverbeteraars en E nummers wil. Daarnaast voeg ik geen suiker toe en gebruik ik minder zout.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Even voorstellen...
Welkom Michel. :G
Ben je weleens op het idee gekomen om je deeg in de BBM te kneden en te bakken in een gewone oven?
Ben je weleens op het idee gekomen om je deeg in de BBM te kneden en te bakken in een gewone oven?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Even voorstellen...
Welkom op het forum Michel. Ik weet zeker dat je hier op het forum alle informatie zult vinden die je zoekt. Maar om beter brood te bakken zou ik eens kijken naar meel van een molen. Dat is doorgaans beter geschikt voor brood dan wat je bij de supermarkt haalt. Je zult zien dat je resultaten dan ook beter worden...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Re: Even voorstellen...
Bedankt voor het hartelijke welkom!
Meestal gebruik ik de timerfunctie in de BBM zodat het brood 's ochtends klaar is als ik beneden kom. Misschien ga ik binnenkort wel een keer proberen om het brood in de over te bakken om te kijken of het resultaat dan beter is.door Melinda » ma 27 jul 2015, 14:45
Ben je weleens op het idee gekomen om je deeg in de BBM te kneden en te bakken in een gewone oven?
Dank voor de tip! Zaterdag is de molen in Hattem weer open en dan ga ik er zeker heen. Hier kocht ik eerst ook altijd mijn volkorenmeel en bloem maar uit gemak haalde ik het de afgelopen tijd bij de supermarkt. Ik wist niet dat er toch een merkbaar verschil in zit.door Ballie » ma 27 jul 2015, 18:59
Maar om beter brood te bakken zou ik eens kijken naar meel van een molen. Dat is doorgaans beter geschikt voor brood dan wat je bij de supermarkt haalt. Je zult zien dat je resultaten dan ook beter worden...