Klaar voor het weekend.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
crisdaniels77
Deegroller
Berichten: 294
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
Locatie: Boxmeer

Klaar voor het weekend.

Bericht door crisdaniels77 »

Het was weer een lekker bakdagje.
Dochterlief lekker spelen en papa bakken.

>Voll grannen/zaden.
>Bostelbrood, ,weinig glans. volgende keer wassen met wieks. Of 1% suiker toevoegen .
>Kadetten
>Kaas/ui stokbrood.
>pizza.
IMG_20150726_182445.jpg
Goed gelukt en lekker.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Wens :???

Werkmateriaal :

Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen


www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Klaar voor het weekend.

Bericht door brood daar zit wat in »

Zeker goed gelukt!! Zou alles wel even willen proeven, ziet er heerlijk uit! :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Klaar voor het weekend.

Bericht door Melinda »

God bezig geweest, Cris. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Klaar voor het weekend.

Bericht door bakplaat »

Jou bakdag kan niet meer kapot Cris alles ziet er weer heel mooi uit. :2th:
crisdaniels77 schreef: >Bostelbrood, weinig glans. volgende keer wassen met wieks. Of 1% suiker toevoegen .
Voor mij geen nieuws Cris...het brood wassen met Wieks,maar er zullen ongetwijfeld forumleden zijn met de vraag waar dit over gaat. ;B

Wieks is een (water)dun papje van water aan de kook waaraan 1,5% opgelost zetmeel ,liefst aardappelmeel (heldere binding) wordt toegevoegd en dit even door laten koken.Je kunt er evt. ook nog wat (1-2%) suiker in meekoken.
Als je hiermee je broden meteen uit de oven bestrijkt geeft dat een prachtige glans en ook de korst blijft krokant.

Wieks
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie