Het was weer een lekker bakdagje.
Dochterlief lekker spelen en papa bakken.
>Voll grannen/zaden.
>Bostelbrood, ,weinig glans. volgende keer wassen met wieks. Of 1% suiker toevoegen .
>Kadetten
>Kaas/ui stokbrood.
>pizza.
Goed gelukt en lekker.
Klaar voor het weekend.
- crisdaniels77
- Deegroller
- Berichten: 294
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
- Locatie: Boxmeer
Klaar voor het weekend.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Wens ??
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Klaar voor het weekend.
Zeker goed gelukt!! Zou alles wel even willen proeven, ziet er heerlijk uit! :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Klaar voor het weekend.
God bezig geweest, Cris. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Klaar voor het weekend.
Jou bakdag kan niet meer kapot Cris alles ziet er weer heel mooi uit. :2th:
Wieks is een (water)dun papje van water aan de kook waaraan 1,5% opgelost zetmeel ,liefst aardappelmeel (heldere binding) wordt toegevoegd en dit even door laten koken.Je kunt er evt. ook nog wat (1-2%) suiker in meekoken.
Als je hiermee je broden meteen uit de oven bestrijkt geeft dat een prachtige glans en ook de korst blijft krokant.
Wieks
Voor mij geen nieuws Cris...het brood wassen met Wieks,maar er zullen ongetwijfeld forumleden zijn met de vraag waar dit over gaat. ;Bcrisdaniels77 schreef: >Bostelbrood, weinig glans. volgende keer wassen met wieks. Of 1% suiker toevoegen .
Wieks is een (water)dun papje van water aan de kook waaraan 1,5% opgelost zetmeel ,liefst aardappelmeel (heldere binding) wordt toegevoegd en dit even door laten koken.Je kunt er evt. ook nog wat (1-2%) suiker in meekoken.
Als je hiermee je broden meteen uit de oven bestrijkt geeft dat een prachtige glans en ook de korst blijft krokant.
Wieks
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.