Rofco, maar welke

Over ovens in alle soorten en maten
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

Ik ga maar niet uitrekenen hoeveel kilo brood er per week uit de oven komt bij jou :lol:

Heb jij de schietplankjes bij Rofco erbij gekocht of gewoon ergens laten zagen?
Ik heb zelf al aardig lopen knutselen met mulitplex en triplex, en na het al te enthousiast meel er afkloppen een van mijn plankjes al gesloopt.
Dus er staat al weer een nieuwe plaat multiplex in de gang. Ben alleen nog niet in de weer geweest met decoupeerzaag en schuurmachine...
Ook erg handig om een stapel te hebben voor een pizza feestje.
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Levinebaktbrood schreef: O ja, in mijn vorige bericht heb ik vergeten de schietplankjes te noemen. Ik heb er 12 bijgekocht bij de Rofco en die gebruik ik dus ook altijd om de broden mee in de oven te schieten.
O, ik wist niet dat je bij Rofco ook schietplankjes kon bestellen. Daar zat ik nog naar te zoeken. :?: of begrijp ik jou verkeerd?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

De schietplankjes werden bij mijn Rofco geleverd, bij Rofco bestellen dus als je ze wilt hebben.

Er kunnen 12 broden tegelijk in de B30 gebakken worden, ik heb dan ook 12 schietplankjes. Dan kun je de broden er achter elkaar inschieten.

Zie de foto
Afbeelding
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

Levine,
Hoe groot zijn die plankjes? Ongeveer 20x30 zonder handvat?
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ballie »

Als je graag een beetje aan de knutsel gaat, dan zijn hier een filmpje in 2 delen waarin een schietplank wordt gemaakt. Hoewel het wel een zeer bewerkelijke manier is, heb je daarmee wel een mooie schieter in huis...

Filmpje 1
Filmpje 2
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

Ja wel mooi, en erg ambachtelijk.
Ik heb ondertussen al een pizzaplank van multiplex met een mooi lang handvat, en vier schietplankjes van triplex, waar eventueel ook pizza's op kunnen.
Maar als ik mijn oven nogal vol stop met brood, probeer ik de boel wat nauwkeuriger te plaatsen, dan zijn kleinere plankjes ook wel handig.
Dus staat er nu weer een plaatje klaar om in stukjes te zagen. Dat gaat trouwens prima met een decoupeerzaag, heb je geen hele timmerwerkplaats nodig.
Mijn vorige setje was in een kwartier klaar denk ik, maar misschien dat mensen wat meer stijl verwachten voor zoiets?
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Melinda schreef:
Levinebaktbrood schreef:Er is op dit moment trouwens een flinke wachttijd voor Rofco ovens.
Daar weet ik alles (nou ja alles?) van, Levine. Ik hoop dat ik de 2de helft van maart toch wel een berichtje krijg :roll:
Laat er vandaag toch een telefoontje komen uit België! De Rofco kan geleverd worden. Eerst betalen natuurlijk. :rofl:
Dat valt dus behoorlijk mee met die levertijd. :D
Mobiel plateautje was nog niet klaar. Gauw in beweging komen dus om Roffie met alle egards te ontvangen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ballie »

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst, ik hoop voor je dat je nu niet meer zo lang hoeft te wachten.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Rofco, maar welke

Bericht door TigerManZ »

Dat zijn leuke berichten :G
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

HIJ IS ER!!!! Rofco B30 :2th:
Nu bezig met de eerste ingebruikname. Oven 2 uur laten opwarmen, elke 10 minuten deurtje even openen.
Ha, kunnen wij morgen dan eindelijk aan de slag met brood?! :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Riet »

Gefeliciteerd Melinda en veel plezier met je rofco :2th:
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Klasse! allereerst feliciteer ik je met je nieuwe aanwinst, ten tweede ben ik blij met iedere Rofco die afgeleverd wordt, want dat maakt de 'pipeline' korter, en de wachttijd voor de mijne korter!
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

@ Riet: hartelijk dank.
@ Bakkerdick: ook hartelijk dank en ik hoop dat jouw Rofco ook snel geleverd wordt.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakplaat »

Heel veel gemak,plezier en vooral ook succes Melinda met je nieuwe ROFCO oven. :2th:
Zien we binnenkort je eerste resultaten?
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Rofco, maar welke

Bericht door TigerManZ »

Mooi dat'ie is gearriveerd en gebruiksklaar is Melinda!

Veel plezier van deze oven :G
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Rofco, maar welke

Bericht door CJ-Petra »

Melinda, heel veel plezier met je nieuwe oven!
Ik ben benieuwd wat er komend weekend allemaal gebakken wordt bij jou.

/me is stiekem jaloers. ;)
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Han en Cor, dank voor jullie reacties.
Leuk als er zo enthousiast wordt meegeleefd.
En ik zal wel resultaten laten zien. Hopelijk lukt het allemaal prima, want ik heb wel begrepen dat je ermee moet leren omgaan.
Nou, morgen gaan we dat uitvinden. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

CJ-Petra schreef:Melinda, heel veel plezier met je nieuwe oven!
Ik ben benieuwd wat er komend weekend allemaal gebakken wordt bij jou.

/me is stiekem jaloers. ;)
Petra, je hoeft helemaal niet jaloers te zijn hoor. Jouw broden zien er altijd heel mooi uit, dus dat lukt met jouw oven heel goed. :2th:
Maar ik begrijp het ook wel. :lol: Ik was ook helemaal onder de indruk van de Rofco bij Levine. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Ronny

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ronny »

veel bakplezier met je rofco ^)^
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

Melinda,

Veel plezier met je Rofco!

@Petra
Met een Rofco kan je voldoende brood bakken voor een weeshuis. Maar als ik naar jou productie kijk, heb je helemaal geen Rofco nodig :) Stapels brood, en het ziet er altijd schitterend uit. Of spaar je altijd je brood vier weken op voor de mooie plaatjes :rofl:

Zelf heb ik een week geleden na veel wikken en wegen een B40 besteld, dus nog drie weekjes geduld hebben. Ik denk dat ik dan wel iets minder hout hoef te hakken ^)^
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Dank je wel.
En wat leuk, dat er bij jou nu ook een Rofco komt. Een B40 nog wel. Heel leuk! :2th:

De eerste broden zijn gebakken met een prachtig resultaat. Laat ik nog wel zien.
Nu zijn we bezig met het inbrandproces van de bakplaten. Want als het even meezit, wil ik vandaag nog krentenbollen maken. We zien wel hoever we komen. :roll:
O, en ik heb ook nog zin in desembrood... Doorwerken dus. :rofl:
Laatst gewijzigd door Ballie op vr 22 feb 2013, 18:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd!
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
mamsjelief

Re: Rofco, maar welke

Bericht door mamsjelief »

heel veel plezier met je Rofco!
Gebruikersavatar
Levensplezier
Warme bakker
Berichten: 867
Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levensplezier »

Heel veel bakplezier met je Rofco! :2th:
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Gebruikersavatar
sanderijn

Re: Rofco, maar welke

Bericht door sanderijn »

Waar ik nog benieuwd naar ben: wat is de maximumtemperatuur van een Hufkens? Ik vind 300 graden voor een broodoven eigenlijk wel wat weinig.
Bakidee schreef:
lekkermelig schreef:
Bakidee schreef:
Ik heb gekozen voor een Hufkens bakoven. Hier stond ik al eerder voor in Broodnodig. Kijk maar wat ik er nu over geschreven heb.
Ja, die heb ik al een keer gelezen, en meteen opgezocht. Lijkt wel wat op Rofco, alleen met een deur extra en extra kijkgaatje. Waarom heb je voor een Hufkens gekozen ipv een Rofco? En zijn de prijzen vergelijkbaar?

Wil
Ik heb de oven gekozen vanwege de 2 deurtjes met kijkvenster. Dat leek me veel praktischer als je iets wil bakken met verschillende baktijden. En ook vanwege de hogere bakkamers. En ís ook veel praktischer.
Ik ben naar Tessenderloo gegaan om hem te zien. Mijnheer Hufkens gebruikt en demonstreert hem zelf in z'n winkel. Daarna ben ik ook naar Rofco gegaan. Heeft me dus wel wat zaterdagen gekost, maar dat vind ik wel belangrijk voor zo'n besteding. De oven is goedkoper dan de B30 van de Rofco. Heeft dan weliswaar 2 bakvlakken, maar me lijkt dat dat wel echt voldoende is. Afmeting van de bakvlakken zijn dan dezelfde, maar de ruimte is hoger. Daardoor veel minder kans op verbranding , en rustige bakaard bij quiches en vlaaien en appeltaart. Je krijgt ook nog 2 bakplaten en 2 bakvellen erbij. Hufkens heeft maar 1 model.
Gebruikersavatar
sanderijn

Re: Rofco, maar welke

Bericht door sanderijn »

Hallo B40-eigenaren,

Ik wil graag een Rofco B40, maar zit nog met wat vragen:

B.v. of ik qua elektra nog iets moet doen. Micha zegt dat we de oven gewoon in het stopcontact kunnen steken. Een vriend raadt ons echter aan hiervoor een aparte groep te maken, zodat er geen andere apparaten dan de Rofco op dat stopcontact zijn aangesloten. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Omdat er maar één deur is, vraag ik me af wat er gebeurt met gebak met verschillende baktijden, als er bijvoorbeeld cakes of biscuitgebak bij is, waarvan ik geleerd heb dat je nooit tussentijds de ovendeur open mag doen omdat het gebak dan inzakt? Ik weet dat de jij be B40 continu kan bakken, maar gaat dat ook op voor zulk kwetsbaar gebak? Heeft iemand daar ervaring mee?

Als jullie broden en pizza's direct op de steen bakken, strooien jullie dan nog extra (rijst)meel op de steen alvorens je het brood erop schuift?

Tenslotte vraag ik mij af wat de minimumtemperatuur is? Dit in verband met schuimgebak, macaronen en Friese roggebroden die heel lang op een lage temperatuur moeten 'bakken'.

Alvast bedankt voor jullie reacties,
Met vriendelijke groet,
Sanderijn
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?).

Ik heb de Rofco op een aparte groep staan en ook de kneder, de kn4 van Rofco, staat op deze groep.

Je kunt natuurlijk alleen dingen tegelijk bakken die dezelfde baktemperatuur hebben. Bij voorkeur niet de oven opendoen tijdens het bakken, maar dat doe ik weleens hoor.

Ik strooi geen extra rijstemeel direct op de steen, alleen op de pizzaschep/schietplank. Ik zou niet weten waarom ik extra rijstemeel op de steen zou strooien, dat gaat alleen maar verbranden. Volkorenmeel moet je nooit gebruiken want dat verbrand meteen op de hete stenen. Ooit 1 x gedaan (eigenwijs hè ...), maar geen succes.

De minimumtemperatuur die je kunt instellen is 50 graden. De maximumtemperatuur is 300 graden, maar ik zet de temperatuur nooit hoger dan 230 graden. Is ook niet nodig. Micha raadt dat trouwens ook af. De stenen zijn zo heet dat hoger niet nodig is, ook niet voor pizza.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Jacqi

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Jacqi »

Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?)
Nou Levine...stuur maar op :rofl2:
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ballie »

@Sanderijn:
Ik denk dat het zeker geen slecht idee is om hier een aparte groep voor aan te leggen. Dat ding vraagt 3.1 kW op 230 volt (krachtstroom is dus niet nodig). Dat trekt 13.5 Ampere, gezien een huiszekering over het algemeen slechts 16 Ampere is, en deze vaak meerdere stroompunten bedient, lijkt het mij niet verstandig om deze ergens bij te prikken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?).

De minimumtemperatuur die je kunt instellen is 50 graden. De maximumtemperatuur is 300 graden, maar ik zet de temperatuur nooit hoger dan 230 graden. Is ook niet nodig. Micha raadt dat trouwens ook af. De stenen zijn zo heet dat hoger niet nodig is, ook niet voor pizza.
Een B40 is echt aan jou besteed, Levine. Leuk.

Is er een algemeen advies voor de temperatuur m.b.t. het bakken van koekjes? Ik neem aan, dat het net als met kleine broodjes ook lager moet en kort?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?).
Ja, ik had het je al een keer gesuggereerd, had hem best wel willen overnemen. Maarruh, nu niet meer want ik heb twee weken geleden net een B40 besteld :) .
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Jacqi schreef:
Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?)
Nou Levine...stuur maar op :rofl2:
Met een grote strik er omheen? :rofl:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Melinda: ik heb weleens geprobeerd koekjes te bakken in de B30, maar was geen succes. Daar moet ik de juiste werkwijze en temperatuur nog voor uitvinden :?:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

lekkermelig schreef:
Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?).
Ja, ik had het je al een keer gesuggereerd, had hem best wel willen overnemen. Maarruh, nu niet meer want ik heb twee weken geleden net een B40 besteld :) .
Soms doe ik heel lang over beslissingen ;K

Maar geweldig dat je ook een Rofco hebt besteld :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Levinebaktbrood schreef:Melinda: ik heb weleens geprobeerd koekjes te bakken in de B30, maar was geen succes. Daar moet ik de juiste werkwijze en temperatuur nog voor uitvinden :?:
Da's jammer. Met die grote bakplaten had ik grote illusies. ;B
Nou, dan houden wij het voorlopig gewoon bij brood in de B30, want daar moet ik ook nog routine in krijgen.
't Is alleen lastig dat het werk zoveel vrije tijd kost. :rofl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
sanderijn

Re: Rofco, maar welke

Bericht door sanderijn »

Beste Levine en Ballie,

Bedankt voor jullie reacties. Levine wat gaat er precies mis met de koekjes? Ik kan me b.v. voorstellen dat de onderkanten te donker worden, dan helpt misschien een extra bakblik op de bakplaat?

Mvg,
Sanderijn
Gebruikersavatar
miranda
Jongste bediende
Berichten: 44
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 23:12
Locatie: Kudelstaart

Re: Rofco, maar welke

Bericht door miranda »

Levinebaktbrood schreef:Even voor de goede orde, ik heb een B30 (maar overweeg ook de aanschaf van een B40 .......iemand interesse in de B30 :D,?).
Levine ik heb wel interesse in een rofco oven,
Bear teddy varimixer, gewone oven, rofco b10, hout oven
Gebruikersavatar
winkje
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: wo 18 apr 2012, 11:58

Re: Rofco, maar welke

Bericht door winkje »

Hi,

Heel, heel lang geleden begoon dit topic met een vraag over stoombakken..... en daardat ik afgelopen maanden heel, heel druk met m'n werk ben geweest heb ik niet de tijd genomen om ook mijn zegje hierover te doen.... Sorry!

Ik heb al een tijdje de kleinste Rofco, de B5. Ik haal er per bakronde 2 nette broodjes uit en gegeven onze bak/eet ratio voldoet de maat prima. Ik heb er wel op aanraden van Rofco een stoombak in gezet en ik moet zeggen dat deze voor mij echt het verschil maken. Vooropgesteld: ik bak enkel zuurdesem broden op basis van voordegen. Deze broden probeer ik zoveel mogelijk met de traditionele 'gringe' (het oor) te krijgen en daarvoor is een stevige ovenrijs nodig. Om deze ovenrijs te krijgen moet het deeg wel 'zacht' blijven; iets wat ik met veel stoom voor elkaar krijg. Als ik de broden inschiet, gaat er nadat ik de deur heb gesloten maar zo dan ook zo snel mogelijk ca 150 ml kokend water met een stevige straal de stoombak in via de dampsleutel (een klein gaatje in de deur dat open kan worden gezet). De oven vult zich dan met enorm veel stoom en 2 tot 3 minuten later heb ik de zo gewenste ovenrijs.....

Ik realiseer me dat een grotere oven ook een andere aanpak zou moeten krijgen; ik weet ook werkelijk niet of mijn methode bij een B20 en grotere modellen gaat werken omdat je daar meerdere lagen en minder dampsleutels hebt; je zult dan met open deur de stoombakken moeten vullen en het lijkt me dat je dan veel stoom verliest.

Dus.... ik ben erg tevreden met deze stoombakken en wil ze vooralsnog niet kwijt! En oh ja, waarom Rofco ze initieel adviseerde? Ik had met de plantenspuit het lampje geraakt waardoor mijn broden bedekt waren met glassplinters... Dat risico wil ik simpelweg niet meer lopen en ja, dat kwam enkel omdat ik niet netjes genoeg met de plantenspuit bezig was....

Groet, vincent

PS: ondanks dat ik enorm blij ben met de B5, droom ik wel eens van een B10.... dus mocht iemand willen upgraden vanaf een B10.....
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Het topic is, Rofco, maar welke. In mijn geval is dat een B40, en was de vraag uiteindelijk iets meer: Rofco, maar wanneer! Hij zou eind februari gekomen zijn, dus had ik een afspraakje gemaakt voor een workshopje met 5 dames afgelopen zaterdag. Genoeg tijd om te wennen, dacht ik zo. Lang verhaal kort, door problemen met leveranciers, aldus Rofco, en uiteindelijk vorige week ook nog wat sneeuwval stond er vorige week donderdag eindelijk een pakket van 97 kilo in mijn garage. Vrijdag eerst de fabrieksgeuren eruit laten walmen en daarna een (één, 1, uno) proefbroodje gebakken, me een beetje ingehouden met de temperatuur, dat ging prima. Zaterdag met de dames volle bak een stuk of 20 broden gebakken, ook dat ging ( gelukkig) naar wens, en ik moet zeggen dat de (brood)bakkwaliteit van deze oven die van ons Siemensje in de keuken ruimschoots overtreft . Nog afgezien van de smaak rook het in mijn keuken altijd best lekker, maar nu ruikt het als een echte bakkerij in mijn.....garage. Want daar staat ie. Als mijn huisgenoten wakker willen worden met de geur van vers brood moeten ze in de garage gaan slapen, in de keuken was geen plaats meer. Al met al een beetje rommelige start met de Rofco, maar de eerste bakresultaten zijn véélbelovend. Ik maakte altijd al meer brood dan ons gezin opat, maar in de afgelopen paar dagen heb ik wel erg veel buren blij gemaakt met een proefbroodje.

Ik ben nu een beetje druk met andere zaken, maar binnenkort ook maar eens de bakplaten inbranden en een keertje met de stoombakken bakken, kortom, verder kennismaken. En ik hoop natuurlijk snel mijn Rofco KN-4 knedertje te krijgen, die is nog serieuzer vertraagd dan de oven!
Bij Gastrosteel in Zwolle heb ik een RVS kneedtafel op wielen besteld, die staat naast de Rofco in de garage, en is zodanig op maat gemaakt dat ik er precies ons oude tafelmodel ijskastje onder kan schuiven. Op maat gemaakt, levertijdbelofte 7 werkdagen, levering in 6 werkdagen, het staat er netjes bij zo. Nu moet ik ook eens gaan bedenken wat ik komende winter ga doen,mijn garage is ( nog?) onverwarmd en zeker niet geÏsoleerd. Maar eerst eens flink broodjes bakken met de Rofco!
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Bakkerdick, gefeliciteerd met je nieuwe Rofco B40! Een geweldige aanwinst. Ik ben ook zo blij met mijn B30. Jammer dat werk zoveel vrije tijd kost, maar anders.....
Dat je maar heel veel lekkere broden mag bakken in deze B40. Wat zul je zo goeie sier maken in de buurt. :rofl2:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Dankjewel Melinda. Ik werk al een jaar of vier niet meer, maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik ooit tijd heb gevonden om naast mijn hobbies gewoon ( ruim meer dan) 40 uur per week voor een bedrijf in de weer te zijn!
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Rofco, maar welke

Bericht door TigerManZ »

Gefelicitaart Bakkerdick :G
Veel (bak)plezier met je Rofco

Ga je een plaat je van de opstelling in de garage plaatsen?

Groet, Han.
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Met die workshop zijn wel wat plaatjes geschoten, maar toen had ik de kneedtafel even de gang in gerold (geremde wieltjes). Ik wilde natuurlijk niet dat de dames ( en hun deegjes!) kou zouden vatten. De Rofco staat op een tafeltje van een cm of 40/50 hoog in de categorie 'onverwoestbaar lelijk', gescoord op Marktplaats voor 2 tientjes. Iets fijnere werkhoogte. De kneedtafel staat er normaal naast, kan ik ook nog een beetje zien wie er mijn oprit opwandelt als ik daar aan de slag ben. Nu stond er even een tuintafeltje voor in de plaats. Toch alvast maar 2 plaatjes, als het spulletje compleet is ( met kneder) zal ik nog wel een keer wat laten zien.

Afbeelding,Afbeelding
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Rofco, maar welke

Bericht door TigerManZ »

Bakkerdick,

Wat een grote oven :!:
En och wat dat tafeltje betreft, als het werkt is het toch prima, bovendien staat het in de garage.
Persoonlijk vind ik het dan niet zo belangrijk hoe het er uit ziet, als het maar functioneerd... In de keuken of woonkamer vind ik wel dat het toonbaar moet zijn.

Strak tafeltje ook! Kan me voorstellen dat zo'n RVS blad makkelijk werkt en schoon te houden is. Vraag me wel af of dat niet koud is met kneden?
Kan me tenminste herinneren dat bij mijn opa in de bakkerij houten werktafels stonden. Kan natuurlijk ook dat dit toen normaal was in een bakkerij...

Nu fijn wennen en uitproberen met je Rofco :G

Suc6
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Dat tafeltje onder mijn oven is natuurlijk alleen op robuustheid en prijs geselecteerd. Voor een werktafel vind ik hout ook mooier, en de warmte van het werkblad prettiger. Maar het ding staat in de garage( waar nog nooit een auto ingestaan heeft denk ik , de garage is in 1930 gebouwd en ik geloof niet dat er na WO 2 nog auto's zijn gebouwd die smal genoeg zijn om er in te passen). In die garage hebben we wel tuingereedschap ,fietsen, kippenvoer en wat al niet, dus ik vind het belangrijk dat ik het werkblad echt héél makkelijk en heel grondig schoon kan maken. Bovendien werk ik vaak wat kouder dan de meeste aanbevelingen, dus dat koude blad hindert me niet zo. Ik compenseer dat met langere rust/doorlooptijden. Zolang het geen winterse temperaturen zijn ontwikkelt het deeg zich dan eigenlijk altijd mooi. Wat ik hartje winter ga doen weet ik nog niet. Of ik heb een verwarminkje in mijn garage geregeld tegen die tijd, of ik wijk een paar maanden uit naar de keuken
Gebruikersavatar
Casper

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Casper »

Ik lees B30 en B40, dus misschien is dit niet interessant. Maar toch: ik ga mijn Rofco B10 verkopen. Ik heb te weinig tijd om lekker rustig te bakken en ik wil dat dat ding naar een andere broodfanaat gaat. Als er geinteresseerden zijn hoor ik dat graag. Stuur me een bericht.

mvg

Casper
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Ik wed dat je hier zeker interesse wekt met een B10. Jammer dat je te weinig tijd hebt om ten volle van je bakhobby te genieten. Maar wel een goed idee om eerst eens te kijken of je er hier een echte liefhebber ( die lopen hier bij bosjes) een plezier mee kan doen Misschien is het wat voor Levine, die wil van een B30 naar een B40, het verschil is natuurlijk jouw B10 ;)
Gebruikersavatar
miranda
Jongste bediende
Berichten: 44
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 23:12
Locatie: Kudelstaart

Re: Rofco, maar welke

Bericht door miranda »

Casper,

Ik heb je een PM gestuurd voor meer informatie.
Als je hem niet heb ontvangen hoor ik het graag.

Miranda
Bear teddy varimixer, gewone oven, rofco b10, hout oven
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Riet »

Heel veel bak plezier met je rofco BakkerDick.
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Dankjewel, Riet. Wat mij ook aan deze B40 aansprak is dat je ook de bovenste oven apart kan gebruiken. 12 broden bak ik niet dagelijks( daarover straks meer), maar 2 tot 4 broodjes in de bovenste oven voor eigen gebruik, en de optie van méér voor bijzondere gelegenheden is wel lekker. Mijn broden vallen vaak wat groter uit dan de 850 gram waar Rofco van stelt dat er 4 per verdieping in kunnen, en ik geloof dan ook eigenlijk dat voor mij het meest comfortabele bakken is om gewoon uit te gaan van 2 flinke (1200-1400 gram) broden per plaat. Maar ik werk er nog geen week mee, dus ik zal mijn mening misschien nog moeten bijstellen
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ballie »

miranda schreef:Casper,

Ik heb je een PM gestuurd voor meer informatie.
Ik ben bang dat Casper nog geen PB kan versturen. Dat kan 'ie pas nadat 'ie tenminste 5 berichten op het forum heeft geplaatst. Dus mogelijk kun je beter op het envelopje onder zijn naam klikken. Dan gaat het contact verder via E-Mail...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Plaats reactie