Rofco, maar welke

Over ovens in alle soorten en maten
Gebruikersavatar
miranda
Jongste bediende
Berichten: 44
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 23:12
Locatie: Kudelstaart

Re: Rofco, maar welke

Bericht door miranda »

Balie

Het is wel gelukt
Bear teddy varimixer, gewone oven, rofco b10, hout oven
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Ballie »

Heel mooi...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
miranda
Jongste bediende
Berichten: 44
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 23:12
Locatie: Kudelstaart

Re: Rofco, maar welke

Bericht door miranda »

Vandaag mijn rofco b10 opgehaald, natuurlijk meteen uitgeprobeerd, bruin brood met 5 zaden vindt ik de korst
Iets te donker. Het Frans landbrood is super en de stollen staan er nog.
Ik ben er super blij mee.
Bear teddy varimixer, gewone oven, rofco b10, hout oven
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Gefeliciteerd Miranda :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Rofco, maar welke

Bericht door TigerManZ »

Dat is MOOI Miranda!
Suc6 met het leren kennen van de Rofco :!:
En veel plezier met je nieuwe oven :G
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Ik ben nu net een weekje aan het experimenteren met mijn Rofco. Duidelijk is dat je even moet wennen. Ook in mijn B40 heb ik her en der een iets te donkere korst, vooral de onderkant, gescoord. Broden zijn in elk geval sneller gaar ( en bruin) dan in het Siemensje in de keuken. Naar mijn idee is de middelste oven ( B40) het warmst, dat heb ik hier geloof ik ook al eens gelezen, de onderste het koelst ( warmte stijgt, dat kan dus kloppen). In de Siemens ligt ook een 'pizzasteen', en ik ben gewend bij het terugzetten van de oven van 220 naar 200 graden het bakpapier of bakfolie meteen even weg te trekken. Misschien moet ik dat bij de Rofco even niet doen,het zou de bodem van het brood kunnen behoeden voor al te veel verkleuren
Gebruikersavatar
prutske

Re: Rofco, maar welke

Bericht door prutske »

Heeft iemand soms een tweedehands Rofco B10 over te nemen aub ?
Gebruikersavatar
Elizabet

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Elizabet »

Succes he prutske ;-) Iedereen is zo blij met z'n Rofco's dat ze m niet zo heel snel zullen verkopen, of misschien om een grotere aan te schaffen (zo ben ik aan mijn B30 gekomen) Laatst bood er wel nog iemand een B30 aan (een Nicky geloof ik? Stond in t te koop-afdelinkje) Kwestie van Marktplaats in de gaten houden dus vooral..
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Schietplank voor Rofco

Bericht door Melinda »

Bij mijn Rofco heb ik gelijk een set met schietplanken besteld.
Echter, het gebeurde wel eens dat de broden beschadigd raakten als ik meer broden naast elkaar op dezelfde steen deed.
Toen zag ik op de pagina van Levine een filmpje van Tilburg Sourdough, waarin een grote schietplank met meer broden tegelijk gebruikt werd. Ha, dat moest het zijn.
Maten van Micha gekregen en daarmee naar de houthandel gegaan. Daar hebben wij 3 planken (multiplex 6 mm) op maat laten zagen. Die meneer kon er ook een gat in maken voor de handgreep en ook maar gelijk de randen mooi opschuren.
Wat ben ik hier blij mee. :G
Tip van Micha om pistolets, kleine broodjes op een bakvel op de schietplank te doen en zo met bakvel en al op de steen te schieten. Geprobeerd en het gaat prima.

Misschien ook een tip voor andere Rofco gebruikers.
Afbeeldinghttps://picasaweb.google.com/lh/photo/S ... directlink

De link van het filmpje van Tilburg Sourdough: http://vimeo.com/64123886
Bij 1:05 is de schietplank te zien.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Elizabet

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Elizabet »

Ik heb van de week gewoon met de hand schietplanken uit multiplex gezaagd. Zat eerst nog moeilijk te doen over handgreepjes enzo inderdaad, maar bedacht me dat rechthoekige planken het toch heus net zo goed gingen doen. Ik heb 3 maten: 43 x 43 (voor hele platen broodjes op bakvel inderdaad bijvoorbeeld) ca 35 cm breed (voor grote broden als miches) en 22 cm breed (dus de helft van een steen) om broden naast elkaar te kunnen leggen. Randjes een beetje afgeschuurd en toch zo 80 euro bespaard in 2 uur knutselen, als ik t met de schietplanken van Teetraume vergelijk ;-)
Gebruikersavatar
Elizabet

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Elizabet »

Die van jou zijn wel sjieker hoor, met die mooie afgeronde hoekjes ;-)
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

@ Elisabet, ik was 23,70 EUR kwijt voor de 3 planken, inclusief zaagwerk. Mooi toch?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik heb ook gewoon platen triplex laten zagen bij de houthandel. Iets kleiner dan de steen en ook zodat de stoombakken ook nog in de oven kunnen (al gebruik ik die niet altijd :o). Voor 5 euro had ik 4 platen :G .

Stokbroden laat ik op die platen rijzen op bakpapier. Tijdens het rijzen trek ik het bakpapier tussen de stokbroden omhoog zodat het deeg steun aan elkaar heeft en niet aan elkaar kan rijzen (zoals beschreven + foto's in dit recept: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... brood.html). Vlak voordat ze de oven in gaan trek ik het bakpapier weet vlak en hoppa in 1 keer 3 of 4 stokbroden op de steen ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Elizabet

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Elizabet »

Ook allemaal heel keurig natuurlijk :) De bakpapiertruc doe ik ook wel met stokbrood Levine, maar ik heb me in m'n hoofd gehaald dat direct op steen bakken nog net iets beter resultaat geeft. Ik weet natuurlijk eigenlijk niet of dat wel echt waar is, maar ik denk het toch :geek: Maar stokbroden van doek afpeuteren en dan ook nog recht in de oven krijgen gaat nog niet helemaal vlekkeloos..
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik merk geen verschil tussen stokbroden direct op de steen gebakken of op een stuk bakpapier :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakkerdick
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08

Re: Rofco, maar welke

Bericht door bakkerdick »

Ook ik heb een oplossing voor een euro of 5. Een standaardplaatmaat in de bouwmarkt is 122 x 61. Daar heb ik een plaat van 46, één van 42 en de rest is dan 33 cm ( en één cm kwijt voor 2 zaagsneden) van laten zagen, allen dus 61 cm diep. Die 61 cm is dieper dan de oven, de extra lengte is mijn randje om de plank vast te houden. De plaat van 46 cm is mooi als ik zonder stoombak werk, die van 42 gedoogt de stoombak ernaast op de steen, en de rest van 33 is mooi als ik één grote jetzer van een brood bak. Schuurpapiertje langs de randen van alle plankjes, en hij is voor de bakker!

Dan kan ik mezelf weleens afvragen, is dat penny wise/pound foolish? Maar het antwoord geef ik dan niet aan mezelf :G
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Rofco, maar welke

Bericht door brood daar zit wat in »

Hallo allemaal,

Ik heb de kans om een 8 jaar oude Rofco B20 te kopen voor een prijs van 300 euro. We moeten er alleen 2,5 uur voor rijden, dus er komt ook nog een volle tank benzine bij.
Mijn gewone oven is eigenlijk te klein om brood te bakken, dus ik ben op zoek naar iets anders. Dit lijkt mij een mooie manier om met Rofco kennis te maken en zo de eerste jaren met de 2de hands te bakken.
Dan kan ik mooi kijken welk model daarna het beste bij mij past. Misschien heb ik genoeg aan de B20, misschien ga ik toch gelijk voor de B40 :lol:

Kunnen jullie advies geven of een 8 jaar oude Rofco 300 euro waard is?

Alvast bedankt!
Marja
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

brood daar zit wat in schreef:Hallo allemaal,

Ik heb de kans om een 8 jaar oude Rofco B20 te kopen voor een prijs van 300 euro. We moeten er alleen 2,5 uur voor rijden, dus er komt ook nog een volle tank benzine bij.
Mijn gewone oven is eigenlijk te klein om brood te bakken, dus ik ben op zoek naar iets anders. Dit lijkt mij een mooie manier om met Rofco kennis te maken en zo de eerste jaren met de 2de hands te bakken.
Dan kan ik mooi kijken welk model daarna het beste bij mij past. Misschien heb ik genoeg aan de B20, misschien ga ik toch gelijk voor de B40 :lol:

Kunnen jullie advies geven of een 8 jaar oude Rofco 300 euro waard is?

Alvast bedankt!
Marja
Haha Marja,
Het kriebelt hè, ik ken dat. Maar advies vind ik moeilijk te geven. Ik weet niet wat een B20 nieuw kost. En hoe de staat ervan is. Het is natuurlijk wel een mooie gelegenheid. Misschien is een mailtje of telefoontje naar Rofco verhelderend.
Misschien heeft Levine een wijs advies?
Succes. We horen het wel hè?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco, maar welke

Bericht door lekkermelig »

brood daar zit wat in schreef:Hallo allemaal,

Ik heb de kans om een 8 jaar oude Rofco B20 te kopen voor een prijs van 300 euro. We moeten er alleen 2,5 uur voor rijden, dus er komt ook nog een volle tank benzine bij.
Mijn gewone oven is eigenlijk te klein om brood te bakken, dus ik ben op zoek naar iets anders. Dit lijkt mij een mooie manier om met Rofco kennis te maken en zo de eerste jaren met de 2de hands te bakken.
Dan kan ik mooi kijken welk model daarna het beste bij mij past. Misschien heb ik genoeg aan de B20, misschien ga ik toch gelijk voor de B40 :lol:

Kunnen jullie advies geven of een 8 jaar oude Rofco 300 euro waard is?

Alvast bedankt!
Marja
Marja,
Een nieuwe B20 stond een half jaar geleden op de prijslijst voor 1350, een B40 over de 2000 euro. Als de oven geen defecten heeft lijkt het mij een acceptabel bedrag, er kan vrij weinig slijten aan zo'n oven, maar ze staan bijna niet te koop dus er is weinig vergelijkingsmateriaal. Een mooie gelegenheid om kennis te maken te maken met een rofco oven.
Ik heb zelf een B40. Voor de capaciteit alleen heb ik die misschien niet nodig. Ik bak best vaak een stuk of 8 broden op een dag, maar ik zie mezelf regelmatig een paar ladingen achter elkaar op EEN plaat bakken. Wat wel handiger is aan een B40: je kan een plaat verwarmen of alle drie, en je kan continu bakken, dus je hoeft de oven niet tijdens het bakproces laag te zetten en weer op te warmen voor de volgende lading. Of dat voor jou handig is? Tja, dat is maar net hoeveel je bakt, en binnen welke tijd het de oven uit moet komen. Er zijn zat mensen die perfect gelukkig zijn met een B20. Daar kan je ook een respectabele hoeveelheid brood in bakken.

Groeten, Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Marja, Steenbakkertje heeft een B20, dus misschien kan hij zijn ervaringen met je delen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Rofco, maar welke

Bericht door brood daar zit wat in »

Bedankt voor jullie reacties!! Ik hoop dat de meneer in kwestie snel terug mailt en dat we zaterdag naar België kunnen.
Ik laat het jullie weten, ohhhh spannend!!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Rofco, maar welke

Bericht door brood daar zit wat in »

Jippie!!!! Net een reactie terug en zaterdag mag ik de Rofco komen halen :crazy:
Morgen gaan we nog een dagje naar de Julianatoren, onze dochter telde het laatste nachtje af. Ik tel nog TWEE nachtjes...oh ik ben als een kind zo blij ;-)
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Rofco, maar welke

Bericht door Melinda »

Leuk, Marja. We krijgen natuurlijk ook foto's te zien van je Rofco hè.
Veel plezier bij de Julianatoren. :G
Bedankt trouwens voor je lieve kaart! :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Plaats reactie