Rofco B20

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
wendelien49
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 13:03

Rofco B20

Bericht door wendelien49 »

Wie bakt er hier met een Rofco B20 en wat is jullie ervaring .
Mijn oog is op de Rofco B20 gevallen maar als ik zo het een en ander lees twijfel ik wel weer wat wijsheid is .
Wij zijn maar samen dus dat zal voldoende moeten zijn .
Gebruikersavatar
freggel33
Deegroller
Berichten: 308
Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
Locatie: In het midden van het land

Re: Rofco B20

Bericht door freggel33 »

Wendelien,

Als je met z'n tweeën bent en voor twee bakt, is een B20 wel groot. Wij zijn ook met z'n tweeën, maar ik bak 18 broodjes van 800 gram in de week. De meeste voor anderen. Hoop op korte termijn een B10 op te kunnen halen om naast de B5 te gebruiken. In een B5 passen 2 broodjes van 800 gram, evt 1000 gram. Voordeel is het zeer lage stroomverbruik. Daarom wil ik hem ook nog lang niet kwijt. In de B20 passen 6 broodjes tegelijk, drie verdiepingen, maar alle drie de verdiepingen ben je aan het verwarmen.

Paul
Ik hou wel van een goeie bui....

Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Gebruikersavatar
crisdaniels77
Deegroller
Berichten: 294
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
Locatie: Boxmeer

Re: Rofco B20

Bericht door crisdaniels77 »

hoi wendelien .
Hier een b20 bakker .

Ik bak geregeld met de b20 , maar of hij te groot/ klein is ligt aan de hoeveelheid en wat en wanneer je bakt .en de evt de inhoud van je normale oven

Denk dat je de volgende dingen moet afwegen :
a hoe vaak bak je .
B Hoe veel bak je .
c aanschaf /kosten van oven en materiaal .
D wat wil je uitgeven . evt langer sparen

Voor mij is het bakken een echte hobby en heb hier al veel geld aan uitgegeven.
De grootte vind ik goed , nu kan ik alles bakken , pizza , stokbrood, brood , broodjes enz enz .
Bij een B5 of B10 ben je denk ik toch meer beperkt.( niks ten nadele van diegene die er eentje hebben ;S )

succes met wat het ook gaat worden .

P.s ik weet niet waar je woont , maar je mag altijd komen kijken als je dat prettig vind .

( ik woon in boxmeer ( richting van venray / nijmegen )
Wens :???

Werkmateriaal :

Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen


www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Gebruikersavatar
wendelien49
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 13:03

Re: Rofco B20

Bericht door wendelien49 »

Bedankt voor jullie antwoorden .
Ik ging twijfelen omdat je dingen lees dat de oven smal is de tussenruimte tussen de platen niet zo groot is enz .
Ik bak drie vier keer in de week wat brood nu in de oven maar dat is uitkienen hoe en wat we zijn maar samen dus de B20 moet voldoende zijn vaak bak ik wel wat extra maar geef dat vervolgens weer weg .
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rofco B20

Bericht door lekkermelig »

De B20 is inderdaad een stuk smaller dan een B30 of B40, maar je kan er prima flinke hoeveelheden brood mee bakken. Wat betreft de tussenruimte tussen de planken. Alleen een B40 heeft meer ruimte, en dat zorgt ervoor dat je op een iets andere manier kan bakken, omdat de verwarmingsspiralen minder dicht bij het brood zitten.
Ik heb zelf destijds gekozen voor een B40, vooral vanwege de extra tussenruimte, en de capaciteit en het verwarmen van alleen de bovenste plank leken me handig. In de praktijk zie ik nu dat ik heel vaak alleen de bovenste plank gebruik, en de bakresultaten zijn in principe het beste als je op dezelfde manier bakt als in een B20. Zelfs als ik een stuk of tien broden op een dag bak gebruik ik vaak maar een plank omdat ik vaak toch meerdere soorten brood bak en je toch niet meer dan 2,5 kg deeg tegelijk kan mixen , kortom de capaciteit van een plank. Het is natuurlijk erg luxe om zoveel capaciteit te hebben, maar eigenlijk is het vooral handig als je heel veel broodjes wil bakken of pizza voor twee weeshuizen. Ik denk dat in jouw situatie een B20 meer dan voldoende is, tenzij je opeens extreem veel meer wil bakken.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
wendelien49
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 13:03

Re: Rofco B20

Bericht door wendelien49 »

Kijk dat is duidelijk bedankt voor je uitleg !
Laatst gewijzigd door Ballie op do 21 aug 2014, 20:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Rofco B20

Bericht door CJ-Petra »

Hallo Wendelien,
Ik heb een B20 en bak daarin 6 broden tegelijk, waarvan 5 broden de vriezer in gaan of deels weggeven worden.
Als ik bak, bak ik meestal meerdere bakgangen na elkaar.
Ons gezin bestaat uit 4-6 personen, ik ben erg blij met de B20.
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
wendelien49
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 13:03

Re: Rofco B20

Bericht door wendelien49 »

Dank je wel voor de info ik heb je foto's bekeken wat heb jij al veel gebakken zeg !
Laatst gewijzigd door Ballie op do 21 aug 2014, 20:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Rofco B20

Bericht door CJ-Petra »

Dank je!
Ik weet niet waar je woont, maar als je wil mag je gerust komen kijken.
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Plaats reactie