Pagina 1 van 1

brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 05 jun 2019, 12:10
door Vitamine C
Afbeelding

Brood zakt iets in aan zijkanten, wat kan de oorzaak zijn?

Alvast bedankt. Mvg Vitamine C

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 05 jun 2019, 21:19
door papagena
Misschien kun je even je recept erbij zetten en precies vertellen wat je hebt gedaan?

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: vr 07 jun 2019, 22:47
door Hermanusb
Geen idee maar ik had iets vergelijkbaarsntoen het brood nog niet goed afgebakken was.

Zwart blik gebruikt?

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 12 jun 2019, 12:14
door Vitamine C
Standaard broodje:

250 gr tarwebloem
250 gr volkorenmeel
8 gr zout
20 gr roomboter of margarine
5 gr basterdsuiker
5 gr droge gist
290 ml water (iets meer gebruikt) +15 ml

Kneden, opbollen half uur rijzen. ontgassen, vormen 20m rijzen. Ontgassen, vormen, busbrood (zwart blik) 50 min rijzen. Oven 220 graden voorverwarmd, bakken op 180 graden. 30/35 minuten.

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 12 jun 2019, 15:28
door Hermanusb
Ik gok op een iets te lage temperatuur

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 12 jun 2019, 16:00
door Levinebaktbrood
Te kort en op een te lage temperatuur gebakken.

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: vr 14 jun 2019, 07:25
door Vitamine C
Kerntemperatuur, was 95 graden. Ik zal is bakken op 190 graden/ 35 min.

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: vr 14 jun 2019, 09:51
door Hermanusb
Ik gebruik bij dezelfde hoeveelheid tarwemeel eerder 350gr water.

En bak op een hogere temperatuur.
Ik zou dus eerder naar 230/240 graden gaan.
Voorverwarmen op 250 graden.
10 min bakken op 230 graden en dan 30 minuten op 200 graden.

Of wat Jan tegen mij zei 10 min op 250 graden en 30 op 200.

Maar jou temperatuur is wel heel laag.

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: di 18 jun 2019, 12:07
door Vitamine C
Hmmm het komt uit het boek van Robert van Beckhoven. Zou toch zeggen dat hij brood kan bakken.

Iets hogere temperatuur gedaan, en al een stuk beter.

Wel allemaal bedankt voor de reactie's, ik ga nog is wat verder experimenteren. :) :D

brood zakt in na het bakken

Geplaatst: zo 06 okt 2019, 15:29
door bart5
Mijn brood zakt in nadat het 43 minute uit de oven is. Ik had het meteen uit de bakvorm gehaald. (Geen bbm)
Iemand tips?

Re: brood zakt licht in.

Geplaatst: wo 09 okt 2019, 02:13
door Levinebaktbrood
Langer bakken. Brood zakt bij het afkoelen in als het niet helemaal gaar is.