Vandaag zuurdesem brood gebakken.
Ik was toch een beetje verbaasd over het resultaat,
Want ze zijn nogal "wild" open gescheurd.
Ik heb 3 uur voorrijs gegeven op 30 graden,2 x gevouwen, gevormd, en daarna een nacht in de koeling op 4,5 graden ongeveer.
Desembrood wild open gescheurd
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Desembrood wild open gescheurd
Ik hou hier wel van! :2th:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Desembrood wild open gescheurd
Dat is nog niet rijp geweest. Koude rijs kunnen inschatten is heel veel ervaring. Misschien eerst met warme korte 2de rijs. Hoe ziet het van binnen uit?
Groetjes
Stefan
Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: Desembrood wild open gescheurd
Daar vreesde ik ook al voor, de druk test met de vinger gedaan, en ik had toch het idee dat het ver rijp was.StefanDijle schreef:Dat is nog niet rijp geweest. Koude rijs kunnen inschatten is heel veel ervaring. Misschien eerst met warme korte 2de rijs. Hoe ziet het van binnen uit?
Groetjes
Stefan
Warme korte rijs heb ik al vaak gedaan, ik wou het nu eens over een andere boeg gooien.
Van binnen ziet het er wel vrij goed uit, geen grote gaten erin.
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Desembrood wild open gescheurd
hoi,
in mijn ervaaring is de vingertest bij koude rijs niet parktisch. Ik voel daar heel weining verschil tussen pas gevormd en gar. NU ik laat klein gebak vaak aklimatiseren en dan lukt het. Of dat met brood ook werkt, weet ik niet.
Groetjes
Stefan
in mijn ervaaring is de vingertest bij koude rijs niet parktisch. Ik voel daar heel weining verschil tussen pas gevormd en gar. NU ik laat klein gebak vaak aklimatiseren en dan lukt het. Of dat met brood ook werkt, weet ik niet.
Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com