Mijn eerste gevulde koeken.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redikim
Deegkneder
Berichten: 117
Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
Locatie: Roosendaal

Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Redikim »

Vandaag voor de allereerste keer gevulde koeken gemaakt.
Heb het recept gebruikt van Larsenfloor, waarvoor mijn dank.
Het enige wat ik veranderd heb is de bloem, die heb ik net als bakplaat vervangen door Zeeuwse bloem.
Amandelspijs had ik ruim een week geleden al voor het eerst gemaakt, en dit was een mooie gelegenheid om het te gebruiken.
En omdat ik wel van spijs hou, maar niet van die amandel die altijd op een gevulde koek zit, heb ik ze gebakken zonder de losse amandel bovenop.
Uiteraard heb ik ze groter gemaakt dan de 6 cm van larsenfloor, en heb ik 9 cm aangehouden.
Daardoor veranderde de baktijd ook, na de 5 minuten van Larsenfloor waren die van mij nog heel bleek.
Na 9 minuten in een oven van 220 graden waren die van mij mooi van kleur.
Heb net mijn bakkie koffie op met zo'n heerlijke verse koek, en....
Mmmmmmmmmmmm, zeker voor herhaling vatbaar.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen

Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door bakplaat »

Het zijn prachtige Gevulde Koeken geworden René :2th: Dat je er geen amandel bovenop wil is jouw eigen keuze...
ik maak ze zelf nooit zonder.En waarschijnlijk heb je (nog) geen 'kartelsteker' en daarvoor een creatieve oplossing voor het 'kartelrandje' bedacht en het met een vork gemaakt. :G

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door brood daar zit wat in »

Jammie, heb je nog over?? Zelfgemaakte gevulde koeken zijn zoooooo lekker :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
allema
Warme bakker
Berichten: 537
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door allema »

Die koeken zien er heerlijk uit :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Gebruikersavatar
Alexandra

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Alexandra »

Wat goed van je, ik wil dat toch ook eens een keer gaan proberen en dan met name het spijs maken.
Heerlijk vind ik dat.
P.S. Ik had ook die amandel er af gelaten hoor, ik pulk ze er ook altijd af :roll: 8-)
Gebruikersavatar
Redikim
Deegkneder
Berichten: 117
Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
Locatie: Roosendaal

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Redikim »

Heb inmiddels een mooie kartelsteker aangeschaft bij Beko bakkerijgereedschap, en er vandaag maar eens goed gebruik van gemaakt.
Eerlijk is eerlijk, bakplaat heeft gelijk, ziet er meteen een stuk netter uit.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen

Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door bakplaat »

Dat ziet er idd. een stuk netter uit René :2th: en met die kartelsteker heb je een goeie aankoop gedaan.
Mis nog steeds de halve amandel op je koeken,zo kijken ze wat kaal...maar ja dat is je persoonlijke mening en smaak,dus blijf het vooral zo doen hoor. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bakker Jo
Gaat de goede kant op
Berichten: 77
Lid geworden op: vr 31 okt 2014, 21:05

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Bakker Jo »

Ook een poging gedaan voor gevulde koeken maar niet zo succesvol. De smaak was wel goed maar de bereiding ging moeizaam.
Ik had 2 mm dik deeg gemaakt, uitgerold op de keukentafel ingevet met olie maar het plakte heel erg (aan de tafel en aan de rol). Alles schoongemaakt en nu met een beetje bloem op tafel geprobeerd maar dat ging niet veel beter. Ik heb een uitsteker van 10 cm dus het was een heel gehannes om ze van de tafel op de bakplaat te krijgen.

In het recept stond 190-200 grC 5 minuten. Bij mij waren ze pas bij 200 gr en 11 minuten goed.

Heeft iemand tips wat kikken verbeteren

groetjes

Jo
Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door PatrickD »

Misschien je deeg iets langer in de koelkast laten rusten? Zodat die wat kouder wordt en wat makkelijker te bewerken is!
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Ballie »

Het deeg moet inderdaad goed koel zijn, maar ook weer niet zo koud dat het niet meer uitgerold kan worden.

Met de huidige temperaturen heb je echter we leen uitdaging om het snel genoeg te verwerken, voordat het deeg teveel opwarmt. De boter in het deeg wordt dan te zacht, wat het plakken veroorzaakt. Een oplossing zou kunnen zijn om een of meerdere grote keramieken tegel(s) in de diepvries te leggen en deze als ondergrond te gebruiken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door bakplaat »

Ballie schreef:Het deeg moet inderdaad goed koel zijn, maar ook weer niet zo koud dat het niet meer uitgerold kan worden.
Het is aan te bevelen om dergelijke (Boter)degen daags voor gebruik te maken en na een overnachting in de koelkast,het deeg even kort soepel te kneden.
Bij het uitrollen moet je zoals Jo zegt,/gedaan heeft je werkvlak niet invetten met olie,maar bestuiven met bloem.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Redikim
Deegkneder
Berichten: 117
Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
Locatie: Roosendaal

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Redikim »

Er is weer visite op komst.
Dus weer maar aan de gevulde koeken begonnen, en omdat bakplaat ze wat kaal vond, deze keer toch een amandeltje er op gedaan.
Als ik ze koop vind ik die amandel maar niks, maar zelf gebakken vind ik het wel lekker.
We houden ze maar zo.
Hopelijk vind de visite het ook lekker.
:2th:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen

Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Ballie »

Als ze net zo smaken als ze er uit zien, hoef jij je nergens voor te schamen René :2th:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door bakplaat »

Het zijn weer prachtige Gevulde Koeken geworden... René :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door Melinda »

Ik moet zeggen dat dat amandeltje toch wel heel leuk staat. ^)^
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
allema
Warme bakker
Berichten: 537
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door allema »

Zien er goed uit die koeken en met amandel vind ik ze ook leuker. :G
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door CarlaB »

Prachtige koeken! Dit type deeg vraagt voor een gemakkelijke verwerking (dus zonder te plakken) om een stevige consistentie. Dit bereik je met de juiste temperatuur (koel dus) maar ook met een rusttijd (in plastic in de koelkast). De tip die je kreeg om het deeg daags tevoren te maken is een hele goeie. Komt ook de smaak ten goede. Je zult zien dat keihard deeg uit de koelkast zich evenmin gemakkelijk laat vormen. Even op het aanrecht laten liggen en dan zal het zeker goed gaan.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Mijn eerste gevulde koeken.

Bericht door bakplaat »

CarlaB schreef:De tip die je kreeg om het deeg daags tevoren te maken is een hele goeie. Komt ook de smaak ten goede. Je zult zien dat keihard deeg uit de koelkast zich evenmin gemakkelijk laat vormen.
Het is idd. aan te bevelen om dergelijke 'Boterdegen' daags tevoren te maken en laten rusten/opstijven in plastic folie in de koelkast.Dit deden we vroeger in de bakkerij al en de bakkers van tegenwoordig ook nog. Om het deeg toch gemakkelijk te kunnen verwerken (uitrollen/uitsteken) kun je het direct uit de koelkast eerst even kort soepel kneden.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie