Mijn eerste gevulde koeken.
- Redikim
- Deegkneder
- Berichten: 117
- Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
- Locatie: Roosendaal
Mijn eerste gevulde koeken.
Vandaag voor de allereerste keer gevulde koeken gemaakt.
Heb het recept gebruikt van Larsenfloor, waarvoor mijn dank.
Het enige wat ik veranderd heb is de bloem, die heb ik net als bakplaat vervangen door Zeeuwse bloem.
Amandelspijs had ik ruim een week geleden al voor het eerst gemaakt, en dit was een mooie gelegenheid om het te gebruiken.
En omdat ik wel van spijs hou, maar niet van die amandel die altijd op een gevulde koek zit, heb ik ze gebakken zonder de losse amandel bovenop.
Uiteraard heb ik ze groter gemaakt dan de 6 cm van larsenfloor, en heb ik 9 cm aangehouden.
Daardoor veranderde de baktijd ook, na de 5 minuten van Larsenfloor waren die van mij nog heel bleek.
Na 9 minuten in een oven van 220 graden waren die van mij mooi van kleur.
Heb net mijn bakkie koffie op met zo'n heerlijke verse koek, en....
Mmmmmmmmmmmm, zeker voor herhaling vatbaar.
Heb het recept gebruikt van Larsenfloor, waarvoor mijn dank.
Het enige wat ik veranderd heb is de bloem, die heb ik net als bakplaat vervangen door Zeeuwse bloem.
Amandelspijs had ik ruim een week geleden al voor het eerst gemaakt, en dit was een mooie gelegenheid om het te gebruiken.
En omdat ik wel van spijs hou, maar niet van die amandel die altijd op een gevulde koek zit, heb ik ze gebakken zonder de losse amandel bovenop.
Uiteraard heb ik ze groter gemaakt dan de 6 cm van larsenfloor, en heb ik 9 cm aangehouden.
Daardoor veranderde de baktijd ook, na de 5 minuten van Larsenfloor waren die van mij nog heel bleek.
Na 9 minuten in een oven van 220 graden waren die van mij mooi van kleur.
Heb net mijn bakkie koffie op met zo'n heerlijke verse koek, en....
Mmmmmmmmmmmm, zeker voor herhaling vatbaar.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Het zijn prachtige Gevulde Koeken geworden René :2th: Dat je er geen amandel bovenop wil is jouw eigen keuze...
ik maak ze zelf nooit zonder.En waarschijnlijk heb je (nog) geen 'kartelsteker' en daarvoor een creatieve oplossing voor het 'kartelrandje' bedacht en het met een vork gemaakt. :G
ik maak ze zelf nooit zonder.En waarschijnlijk heb je (nog) geen 'kartelsteker' en daarvoor een creatieve oplossing voor het 'kartelrandje' bedacht en het met een vork gemaakt. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Jammie, heb je nog over?? Zelfgemaakte gevulde koeken zijn zoooooo lekker :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Die koeken zien er heerlijk uit :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Wat goed van je, ik wil dat toch ook eens een keer gaan proberen en dan met name het spijs maken.
Heerlijk vind ik dat.
P.S. Ik had ook die amandel er af gelaten hoor, ik pulk ze er ook altijd af 8-)
Heerlijk vind ik dat.
P.S. Ik had ook die amandel er af gelaten hoor, ik pulk ze er ook altijd af 8-)
- Redikim
- Deegkneder
- Berichten: 117
- Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
- Locatie: Roosendaal
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Heb inmiddels een mooie kartelsteker aangeschaft bij Beko bakkerijgereedschap, en er vandaag maar eens goed gebruik van gemaakt.
Eerlijk is eerlijk, bakplaat heeft gelijk, ziet er meteen een stuk netter uit.
Eerlijk is eerlijk, bakplaat heeft gelijk, ziet er meteen een stuk netter uit.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Dat ziet er idd. een stuk netter uit René :2th: en met die kartelsteker heb je een goeie aankoop gedaan.
Mis nog steeds de halve amandel op je koeken,zo kijken ze wat kaal...maar ja dat is je persoonlijke mening en smaak,dus blijf het vooral zo doen hoor. ;B
Mis nog steeds de halve amandel op je koeken,zo kijken ze wat kaal...maar ja dat is je persoonlijke mening en smaak,dus blijf het vooral zo doen hoor. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 77
- Lid geworden op: vr 31 okt 2014, 21:05
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Ook een poging gedaan voor gevulde koeken maar niet zo succesvol. De smaak was wel goed maar de bereiding ging moeizaam.
Ik had 2 mm dik deeg gemaakt, uitgerold op de keukentafel ingevet met olie maar het plakte heel erg (aan de tafel en aan de rol). Alles schoongemaakt en nu met een beetje bloem op tafel geprobeerd maar dat ging niet veel beter. Ik heb een uitsteker van 10 cm dus het was een heel gehannes om ze van de tafel op de bakplaat te krijgen.
In het recept stond 190-200 grC 5 minuten. Bij mij waren ze pas bij 200 gr en 11 minuten goed.
Heeft iemand tips wat kikken verbeteren
groetjes
Jo
Ik had 2 mm dik deeg gemaakt, uitgerold op de keukentafel ingevet met olie maar het plakte heel erg (aan de tafel en aan de rol). Alles schoongemaakt en nu met een beetje bloem op tafel geprobeerd maar dat ging niet veel beter. Ik heb een uitsteker van 10 cm dus het was een heel gehannes om ze van de tafel op de bakplaat te krijgen.
In het recept stond 190-200 grC 5 minuten. Bij mij waren ze pas bij 200 gr en 11 minuten goed.
Heeft iemand tips wat kikken verbeteren
groetjes
Jo
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Misschien je deeg iets langer in de koelkast laten rusten? Zodat die wat kouder wordt en wat makkelijker te bewerken is!
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Het deeg moet inderdaad goed koel zijn, maar ook weer niet zo koud dat het niet meer uitgerold kan worden.
Met de huidige temperaturen heb je echter we leen uitdaging om het snel genoeg te verwerken, voordat het deeg teveel opwarmt. De boter in het deeg wordt dan te zacht, wat het plakken veroorzaakt. Een oplossing zou kunnen zijn om een of meerdere grote keramieken tegel(s) in de diepvries te leggen en deze als ondergrond te gebruiken.
Met de huidige temperaturen heb je echter we leen uitdaging om het snel genoeg te verwerken, voordat het deeg teveel opwarmt. De boter in het deeg wordt dan te zacht, wat het plakken veroorzaakt. Een oplossing zou kunnen zijn om een of meerdere grote keramieken tegel(s) in de diepvries te leggen en deze als ondergrond te gebruiken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Het is aan te bevelen om dergelijke (Boter)degen daags voor gebruik te maken en na een overnachting in de koelkast,het deeg even kort soepel te kneden.Ballie schreef:Het deeg moet inderdaad goed koel zijn, maar ook weer niet zo koud dat het niet meer uitgerold kan worden.
Bij het uitrollen moet je zoals Jo zegt,/gedaan heeft je werkvlak niet invetten met olie,maar bestuiven met bloem.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Redikim
- Deegkneder
- Berichten: 117
- Lid geworden op: za 07 mar 2015, 15:26
- Locatie: Roosendaal
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Er is weer visite op komst.
Dus weer maar aan de gevulde koeken begonnen, en omdat bakplaat ze wat kaal vond, deze keer toch een amandeltje er op gedaan.
Als ik ze koop vind ik die amandel maar niks, maar zelf gebakken vind ik het wel lekker.
We houden ze maar zo.
Hopelijk vind de visite het ook lekker.
:2th:
Dus weer maar aan de gevulde koeken begonnen, en omdat bakplaat ze wat kaal vond, deze keer toch een amandeltje er op gedaan.
Als ik ze koop vind ik die amandel maar niks, maar zelf gebakken vind ik het wel lekker.
We houden ze maar zo.
Hopelijk vind de visite het ook lekker.
:2th:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigen brood bovenal
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
MAXIMA PLANETARY MIXER MPM 7 BLUE
Siemens MS65500N Snijmachine
Indesit I5TMH2AGWNL B.jaar 2015
De Zuidmolen
Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Als ze net zo smaken als ze er uit zien, hoef jij je nergens voor te schamen René :2th:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Het zijn weer prachtige Gevulde Koeken geworden... René :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Ik moet zeggen dat dat amandeltje toch wel heel leuk staat. ^)^
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Zien er goed uit die koeken en met amandel vind ik ze ook leuker. :G
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Prachtige koeken! Dit type deeg vraagt voor een gemakkelijke verwerking (dus zonder te plakken) om een stevige consistentie. Dit bereik je met de juiste temperatuur (koel dus) maar ook met een rusttijd (in plastic in de koelkast). De tip die je kreeg om het deeg daags tevoren te maken is een hele goeie. Komt ook de smaak ten goede. Je zult zien dat keihard deeg uit de koelkast zich evenmin gemakkelijk laat vormen. Even op het aanrecht laten liggen en dan zal het zeker goed gaan.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mijn eerste gevulde koeken.
Het is idd. aan te bevelen om dergelijke 'Boterdegen' daags tevoren te maken en laten rusten/opstijven in plastic folie in de koelkast.Dit deden we vroeger in de bakkerij al en de bakkers van tegenwoordig ook nog. Om het deeg toch gemakkelijk te kunnen verwerken (uitrollen/uitsteken) kun je het direct uit de koelkast eerst even kort soepel kneden.CarlaB schreef:De tip die je kreeg om het deeg daags tevoren te maken is een hele goeie. Komt ook de smaak ten goede. Je zult zien dat keihard deeg uit de koelkast zich evenmin gemakkelijk laat vormen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.