Omdat ik de sfeer van de bakkerij van vroeger nog eens wilde proeven en daarbij nog eens de zomerse hitte wilde doorstaan, waaraan we toen ook werden blootgesteld, maar toch door moesten. ;B
Ben ik nog maar eens een keer flink 'aan de bak' gegaan. :G
3 Voerbroden gebakken, van een deeg met 500 gr. bloem, 250 volkorenspelt en 250 g. roggebloem 25 gr. tarwegluten 35 gr. verse gist, 15 gr. zout en 650 gr. water ( ijskoud enkele uren in de koelkast) en er op het laatst nog 200 gr. Zonne/Pompoenpitten aan toegevoegd.
1) 3 Batards volgerezen en ingesneden:
2) Voerbroden afgebakken prachtige ovenrijs:
3) Een plaat 20 stuks Krente/Rozijnenbollen:
4) Een plaat Zachte (volle) Melkbroodjes:
5) Overzicht van de hele productie met doorsnede Vloerbrood:
Het was net als vroeger in de bakkerij een 'zweterige' dag ;B , maar heb toch weer de voldoening mogen ervaren een mooie serie Broodbakwerk te hebben gemaakt.
Een hete bakdag...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Een hete bakdag...
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Een hete bakdag...
Goed bezig
Hier staan de zachte broodjes ook weer te rijzen, kunnen vanavond de hamburgers erop :2th:
Hier staan de zachte broodjes ook weer te rijzen, kunnen vanavond de hamburgers erop :2th:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Een hete bakdag...
Weer niet te geloven, zulke mooie resultaten. En dat in die hitte ;B van de afgelopen dagen. Chapeau!
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent