Hier op het forum al genoemd dat ik een zak semppule de blé dur heb, na wat navragen, griesmeel dus.
er staan verschillende marrokaans brood recepten online. Ik heb een recept gebruikt met 100% griesmeel en een beetje boter. Maar ik zie ook veel recepten waarbij griesmeel en bloem gemengd worden.
Hier het resultaat.
Als iemand ervaring heeft met dit soort bfoden dan hoor ik het graag. Ik zal mijn marokkaanse buuf eens laten proeven en oordelen of het een beetje in de buurt komt van een 'echte'
Het brood is geel en smaakt zoetig
Marokkaans brood ( Smida)
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Marokkaans brood ( Smida)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Marokkaans brood ( Smida)
Interessant is dit. Ik heb ook wel eens pogingen gedaan maar het is me nooit gelukt om het brood zo lekker te maken als het naar mijn idee zou moeten zijn. In dat soort gevallen zijn Marokkaanse bufen geweldig!
Niet bij brood alleen....
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Marokkaans brood ( Smida)
Oordeel/ info van de buuf.
Het mag nog een heel stuk luchtiger.
De korst mag een heel stuk zachter.
Het is idd een brood met 100% griesmeel, dus direct eten
Want het is nauwelijks houdbaar. Het droogt snel uit.
Het brood smaakt lekker zoetig en heeft een heerlijke geur.
De kindern vinden het geweldig smaken, dus ... Autentiek of niet....
Ik heb liefhebbers in huis
Het mag nog een heel stuk luchtiger.
De korst mag een heel stuk zachter.
Het is idd een brood met 100% griesmeel, dus direct eten
Want het is nauwelijks houdbaar. Het droogt snel uit.
Het brood smaakt lekker zoetig en heeft een heerlijke geur.
De kindern vinden het geweldig smaken, dus ... Autentiek of niet....
Ik heb liefhebbers in huis