Kerntemperatuur bij broodjes

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door erikg »

Even een brood en broodjes gebakken van hetzelfde deeg. 75g bollen

Even een korte vraag:
Bij grote broden houden we een kerntemperatuur aan van 96 graden.
Is dat bij kleine broodjes ook ? Of zijn die bij een lagere temp al gaar ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Agnes1

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door Agnes1 »

Hallo ,

Ik bak ook broodjes maar dan wit. De temperatuur is volgens mij niet helemaal hetzelfde of korter. Ik heb op internet getypt: oventemperatuur van witte bolletjes en kreeg gelijk allerlei antwoorden. Groeten Agnes1
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door miesje1959 »

Net als grote broden, zijn ook de kleine broodjes gaar bij 96 graden. Uiteraard worden kleine broodjes wel kortere tijd gebakken dan de grote broden.

Brood is dus gaar bij 96 graden ongeacht het formaat van het brood.
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door erikg »

Dank !! 96 it is :)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door Levinebaktbrood »

Agnes1 schreef:Hallo ,

Ik bak ook broodjes maar dan wit. De temperatuur is volgens mij niet helemaal hetzelfde of korter. Ik heb op internet getypt: oventemperatuur van witte bolletjes en kreeg gelijk allerlei antwoorden. Groeten Agnes1
Agnes, het betreft hier een vraag over de interne temperatuur van het brood. Het gaat niet over de oventemperatuur.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door bakplaat »

miesje1959 schreef:Uiteraard worden kleine broodjes wel kortere tijd gebakken dan de grote broden.
Uiteraard dan ook met hogere bak/oventemperaturen dan de grote broden. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door Levinebaktbrood »

Nou Cor, dat gaat niet altijd op hoor.

Ik bak grote broden vaak op een hogere temperatuur dan kleine broodjes. Vloerbroden begin ik op 230/240. Bij kleine broodjes zet ik de temperatuur nooit hoger dan 220 C.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door bakplaat »

Ter vergelijking... Zacht Kleinbrood / Grootbrood

Hier zie je dat de zachte Broodjes toch echt wel heter en korter worden afgebakken. ;B

Maar wat betereft de krokante/harde Broodjes moet ik je gelijk geven Levine...had daar even niet aan gedacht. :oops:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Kerntemperatuur bij broodjes

Bericht door Levinebaktbrood »

Mijn oven thuis haalt niet eens op 260 C ^)^. Dus zachte kleine broodjes bak ik op 220 C in 10 - 12 minuten gaar en goudbruin.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie