Eens een melkbroodje gebakken, toevallig een recept zien staan in een franse patisserie boek. Eerst gecontroleerd dmv de uitleg uit levine's boek (dat stuk over bakkersformule). Wonderwel klopte dat. Dan de CL'ers en ML'ers in grammen omgezet en vervolgens het recept verdubbeld. Dan klopte de hoeveelheid deeg voor mijn bakvorm.
Ik heb mij enkel niet gehouden aan hun uitleg, sommige zaken vond ik vrij vreemd, zoals 2uur in de frigo om het deeg steviger te maken Dus de werkwijze aangehouden voor een gewoon wit brood te bakken.
Da's de eerste keer dat ik zoiets doe en alles is gelukt :grin:
Resultaat een super hééérlijk melkbrood!
En dan de binnenkant:
De korst bovenaan kon beter, heb er zilverpapier opgelegd maar volgende keer dit vroeger doen.
Ook het stoom creëeren was niet helemaal goed gelukt, was teveel dingen tegelijkertijd aan het doen.
Maar boven dit een mooie ovenrijs gehad