De broden van Astrid
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
De broden van Astrid
Natter deeg, ik werk er graag mee. Niet omdat het zo prettig werken is, maar het resultaat is meestal prachtig.
Toch kan het natuurlijk te nat zijn en dan is het bijna onmogelijk om er mee te werken. Laat staan een knap brood van te bakken.
Vandaag had ik zo'n erg nat deeg. ( misrekening)
Dit zou toch wel een klusje worden.... Het was een desemdeeg met een klein beetje gist.
Om het enigszins handteer te maken heb ik 3 keer een strech and fold moment gedaan en steeds drie s+f achter elkaar. Dus bij elkaar 9x.
Eigenlijk dacht ik dat het niks zou worden.
Toen het klaar was voor de oven lagen er twee platte broden op de schietplank. Het leek of ze een flinke overrijs hadden, maar niets was minder waar. Daar twijfelde ik niet aan....
Het wekkertje gezet en afwachten maar.
Het zijn echt prachtige broden geworden. Kijk, daarom werk ik graag met natter deeg. De volgende keer toch maar iets minder water gebruiken.
Het waren twee weggeef broden en met deze kan ik wel aankomen :G
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Toch kan het natuurlijk te nat zijn en dan is het bijna onmogelijk om er mee te werken. Laat staan een knap brood van te bakken.
Vandaag had ik zo'n erg nat deeg. ( misrekening)
Dit zou toch wel een klusje worden.... Het was een desemdeeg met een klein beetje gist.
Om het enigszins handteer te maken heb ik 3 keer een strech and fold moment gedaan en steeds drie s+f achter elkaar. Dus bij elkaar 9x.
Eigenlijk dacht ik dat het niks zou worden.
Toen het klaar was voor de oven lagen er twee platte broden op de schietplank. Het leek of ze een flinke overrijs hadden, maar niets was minder waar. Daar twijfelde ik niet aan....
Het wekkertje gezet en afwachten maar.
Het zijn echt prachtige broden geworden. Kijk, daarom werk ik graag met natter deeg. De volgende keer toch maar iets minder water gebruiken.
Het waren twee weggeef broden en met deze kan ik wel aankomen :G
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Het zijn echt mooie broden. Lekker kliederen met nat deeg, altijd spannend :-)
Ik ga morgen ook eens een van mijn twee desemsetjes mishandelen met wat meer water, gewoon eens kijken hoe dat uitpakt :G
Wil
Ik ga morgen ook eens een van mijn twee desemsetjes mishandelen met wat meer water, gewoon eens kijken hoe dat uitpakt :G
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Nou, ik wens je succes. Meestal ga ik tot het randje van werkbaar deeg, maar dit was echt niet te vormen. Dat werd dus vouwen en nog eens vouwen en dan nog amper te vormen.
Was ook zeer verbaasd toen uiteindelijk de broden uit de oven kwamen en werd op slag blij :DB2:
Ik ben benieuwd hoe je resultaat zal zijn. Wel even laten zien hoor :G
Was ook zeer verbaasd toen uiteindelijk de broden uit de oven kwamen en werd op slag blij :DB2:
Ik ben benieuwd hoe je resultaat zal zijn. Wel even laten zien hoor :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Super broden Astrid, en ik snap helemaal hoe blij je was toen ze zo uit de oven kwamen :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Top Astrid :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Aangezien ik moeite hebt om een s+f toe te passen. Doe ik het anders. Ooit heb ik ooit een filmpje gezien en dat leek mij een fijne manier waar niet veel kracht voor nodig is.
Daar heb ik een paar foto's van gemaakt. Bij een aantal zal deze manier wel bekend zijn, maar misschien heeft iemand er wat aan.
Het deeg aan alle kanten uitrekken tot een langwerpige lap. Dit is 2,5 kilo deeg en het werkblad is 60x40 cm
WP_20150910_15_04_59_Pro by miesje1959, on Flickr
Vervolgens vouw je 1/3 deel naar onderen en het onderste deel daar overheen.
WP_20150910_15_05_35_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20150910_15_06_03_Pro by miesje1959, on Flickr
Vervolgens herhaal je de handelingen, alleen van links naar rechts.
WP_20150910_15_06_24_Pro 1 by miesje1959, on Flickr
Maak er vervolgens een mooie bol van en laat het vervolgens verder rusten/rijzen
WP_20150910_15_07_22_Pro 1 by miesje1959, on Flickr
Daar heb ik een paar foto's van gemaakt. Bij een aantal zal deze manier wel bekend zijn, maar misschien heeft iemand er wat aan.
Het deeg aan alle kanten uitrekken tot een langwerpige lap. Dit is 2,5 kilo deeg en het werkblad is 60x40 cm
WP_20150910_15_04_59_Pro by miesje1959, on Flickr
Vervolgens vouw je 1/3 deel naar onderen en het onderste deel daar overheen.
WP_20150910_15_05_35_Pro by miesje1959, on Flickr
WP_20150910_15_06_03_Pro by miesje1959, on Flickr
Vervolgens herhaal je de handelingen, alleen van links naar rechts.
WP_20150910_15_06_24_Pro 1 by miesje1959, on Flickr
Maak er vervolgens een mooie bol van en laat het vervolgens verder rusten/rijzen
WP_20150910_15_07_22_Pro 1 by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
:2th: voor je resultaten, Astrid. Heerlijk als het toch lukt hè.
Zo'n fijn gevoel. Brood bakken is haast therapeutisch, je (ik) wordt er zo blij van. :G
Zo'n fijn gevoel. Brood bakken is haast therapeutisch, je (ik) wordt er zo blij van. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Zonder meer prachtig brood Astrid. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Ik was erg benieuwd naar de kruim van het brood. De krijger sneed het brood meteen aan zodat ik er een foto van kon maken. Hele grote gaten in het brood vind ik niet prettig, daarom druk ik voor het vormen de lucht er wat meer uit.
De kruim is geworden zoals ik had gehoopt. Het brood was overigens heerlijk :kwijl:
Untitled by miesje1959, on Flickr
De kruim is geworden zoals ik had gehoopt. Het brood was overigens heerlijk :kwijl:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Een paar weken geleden heb ik, samen met Wil, de Workshop Zuurdesembrood bij Levine gedaan.
Het was een hele leuke en leerzame workshop. Tijdens de workshop hebben we o.a. het Driegranendesembrood gebakken.
Nu heb ik eerst eens een 'test' broodje van hetzelfde brood gebakken, maar nu zonder gist en dat was een uitdaging. Eigenlijk kieper ik altijd een beetje gist door het deeg, maar nu dus niet.
Wat een heerlijke lange rijstijden en tussendoor kan ik allerlei andere broden bakken.
Enfin, het is een echt testbroodje geworden. Eerst hebben mijn man en ik geproefd. Conclusie; een lekker brood met een zachte kruim en veel smaak. :kwijl:
Mijn man is eigenlijk helemaal geen fan van desembrood, maar dit brood vond hij erg lekker en daarmee komt dit desembrood in ons wekelijks assortiment. :2th:
De vrienden, die er op dat moment waren, hebben het broodje ook even geproefd en vonden het ook erg lekker. Uiteindelijk met het broodje naar de buren, het broodje was inmiddels een half broodje geworden, maar ja ,dat krijg je met een testbroodje.
Het is een toppertje :DB2:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Het was een hele leuke en leerzame workshop. Tijdens de workshop hebben we o.a. het Driegranendesembrood gebakken.
Nu heb ik eerst eens een 'test' broodje van hetzelfde brood gebakken, maar nu zonder gist en dat was een uitdaging. Eigenlijk kieper ik altijd een beetje gist door het deeg, maar nu dus niet.
Wat een heerlijke lange rijstijden en tussendoor kan ik allerlei andere broden bakken.
Enfin, het is een echt testbroodje geworden. Eerst hebben mijn man en ik geproefd. Conclusie; een lekker brood met een zachte kruim en veel smaak. :kwijl:
Mijn man is eigenlijk helemaal geen fan van desembrood, maar dit brood vond hij erg lekker en daarmee komt dit desembrood in ons wekelijks assortiment. :2th:
De vrienden, die er op dat moment waren, hebben het broodje ook even geproefd en vonden het ook erg lekker. Uiteindelijk met het broodje naar de buren, het broodje was inmiddels een half broodje geworden, maar ja ,dat krijg je met een testbroodje.
Het is een toppertje :DB2:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Laatst gewijzigd door miesje1959 op do 29 okt 2015, 19:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Wat leuk om te horen dat het brood bij iedereen in de smaak valt en dat het in jullie wekelijkse assortiment komt :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
Leuk, Astrid. Mooi brood en zo te lezen erg lekker. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Ohhhh, ja dat is zeker een lekker broodje. Hier zijn onze kinderen dol op dat brood!!
Snel maar weer eens maken, dank dat je me op ideeën brengt :2th:
Snel maar weer eens maken, dank dat je me op ideeën brengt :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Kerststollen, een lastig brood om te bakken, maar daarom des te meer een uitdaging.
De eerste drie waren behoorlijk donker, maar de kliko hebben ze gelukkig niet gehaald.
De volgende drie gingen perfect. Mooi lichtbruin van kleur, ook de onderkant. Gelukkig :G
Eigenlijk vind ik het maar lelijke broden, maar volgens mijn man smaken ze heerlijk. Zelf ben ik niet zo van het zoete brood. Een stukje heb ik natuurlijk wel geproefd en ze smaken prima, maar mijn voorkeur gaat uit naar een lekker plak Driegranendesembrood met zaadjes, belegd met kaas :kwijl: .
Toch laat ik jullie mijn mega stollen zien, volgens recept van Levine en ruim 1200 gram.
Mooi vind ik ze niet, maar dat had ik al gezegd, geloof ik.....
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
De eerste drie waren behoorlijk donker, maar de kliko hebben ze gelukkig niet gehaald.
De volgende drie gingen perfect. Mooi lichtbruin van kleur, ook de onderkant. Gelukkig :G
Eigenlijk vind ik het maar lelijke broden, maar volgens mijn man smaken ze heerlijk. Zelf ben ik niet zo van het zoete brood. Een stukje heb ik natuurlijk wel geproefd en ze smaken prima, maar mijn voorkeur gaat uit naar een lekker plak Driegranendesembrood met zaadjes, belegd met kaas :kwijl: .
Toch laat ik jullie mijn mega stollen zien, volgens recept van Levine en ruim 1200 gram.
Mooi vind ik ze niet, maar dat had ik al gezegd, geloof ik.....
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Lekker Astrid :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
Net als Levine denk ik ook dat ze vast lekker zijn. En lelijk vind ik echt wel meevallen. Trouwens, je man vindt ze heerlijk en daar gaat het om hè. :grin:miesje1959 schreef:Kerststollen, een lastig brood om te bakken, maar daarom des te meer een uitdaging.
Eigenlijk vind ik het maar lelijke broden, maar volgens mijn man smaken ze heerlijk.
Kerststollen vind ik ook niet zo makkelijk om te maken, dus ik zit er nog een beetje om heen te draaien. Ben het met je eens dat het een uitdaging is. 8-) Morgen maar eens de stoute schoenen aandoen. Ik zit nog te denken aan die leuke ronde vormen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Uit ervaring weet ik dat het heerlijke stollen zijn en idd lastig om te maken. Ik vind dat je ze prachtig gebakken hebt!
Een driegranenbrood met kaas, is ook erugggggg lekker.
Een driegranenbrood met kaas, is ook erugggggg lekker.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Nou Astrid...ik zal de laatste zijn om je Stollen lelijk te vinden...Mooi gebakken hoor :2th:
Zelf heb ik mijn Stollen voor morgen op het programma staan...Foto's volgen zodra ze klaar zijn.
Zelf heb ik mijn Stollen voor morgen op het programma staan...Foto's volgen zodra ze klaar zijn.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Astrid,
Hoezo lelijk? Stollen hebben gewoon een aparte vorm... maar het gaat vooral om de smaak.
Ik verbaas me er wel over dat mensen het zo moeilijk vinden, ik frommel ze meestal behoorlijk tussen andere bezigheden door, heb me er eigenlijk nooit zo druk om gemaakt. Veel sneller klaar dan desembroden :D, Qua vorm is het soms wel prutsen, qua vulling er doorheen doen volg ik soms braaf de tips van Levine (paar keer vouwen voor de vulling, best handig) en soms laat ik de mixer het werk doen, dat gaat iets beter bij kleinere hoeveelheden. Qua smaak kan er toch niet zoveel mis gaan, en ze worden eigenlijk altijd met enthousiasme ontvangen :-) en dat is toch een deel van de fun!
Als je oven maar niet spontaan op hol slaat....
Wil
Hoezo lelijk? Stollen hebben gewoon een aparte vorm... maar het gaat vooral om de smaak.
Ik verbaas me er wel over dat mensen het zo moeilijk vinden, ik frommel ze meestal behoorlijk tussen andere bezigheden door, heb me er eigenlijk nooit zo druk om gemaakt. Veel sneller klaar dan desembroden :D, Qua vorm is het soms wel prutsen, qua vulling er doorheen doen volg ik soms braaf de tips van Levine (paar keer vouwen voor de vulling, best handig) en soms laat ik de mixer het werk doen, dat gaat iets beter bij kleinere hoeveelheden. Qua smaak kan er toch niet zoveel mis gaan, en ze worden eigenlijk altijd met enthousiasme ontvangen :-) en dat is toch een deel van de fun!
Als je oven maar niet spontaan op hol slaat....
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Het vormen en de vulling erdoorheen mengen is ook niet het punt. Het bakken, daar zitten velen mee.
Van een zoet brood de temperatuur opmeten valt niet mee. Maar nu heb ik de tweede keer het meer op gevoel gedaan en pas na de aangegeven tijd toch maar stiekem even de temp opgemeten. Het brood is prima en ziet er mooi lichtbruin uit.
Qua vorm heb ik er niet zoveel mee. Wel als ze volrezen zijn, maar na het bakken en een flinke ovenrijs, lijkt het net of ze een gigantische prutlip hebben. Er zijn vast mooiere feestbroden te maken voor kerst :D,
Van een zoet brood de temperatuur opmeten valt niet mee. Maar nu heb ik de tweede keer het meer op gevoel gedaan en pas na de aangegeven tijd toch maar stiekem even de temp opgemeten. Het brood is prima en ziet er mooi lichtbruin uit.
Qua vorm heb ik er niet zoveel mee. Wel als ze volrezen zijn, maar na het bakken en een flinke ovenrijs, lijkt het net of ze een gigantische prutlip hebben. Er zijn vast mooiere feestbroden te maken voor kerst :D,
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Stollen maken is helemaal niets om tegenop te zien, het is net als een krenten- of rozijnenbrood bakken. Iets andere vorm en met spijs erin. Dus gewoon maken zou ik zeggen ^)^.
Vorige week ging het bij mij helaas mis in de Rofco., nog nooit eerder gebeurd. Ik vind dat stollen in de Rofco bakken lastiger is dan in mijn gewone oven thuis. Daarin worden ze echt mooier dan in de Rofco. Het probleem van de stollen bakken in de Rofco heb ik gelukkig wel opgelost maar toch bak ik ze liever thuis. Maar ja, dat gaat een beetje moeilijk als ik er 10 tegelijk moet bakken
Vorige week ging het bij mij helaas mis in de Rofco., nog nooit eerder gebeurd. Ik vind dat stollen in de Rofco bakken lastiger is dan in mijn gewone oven thuis. Daarin worden ze echt mooier dan in de Rofco. Het probleem van de stollen bakken in de Rofco heb ik gelukkig wel opgelost maar toch bak ik ze liever thuis. Maar ja, dat gaat een beetje moeilijk als ik er 10 tegelijk moet bakken
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
@Levine: een paar vragen.Levinebaktbrood schreef:Vorige week ging het bij mij helaas mis in de Rofco., nog nooit eerder gebeurd. Ik vind dat stollen in de Rofco bakken lastiger is dan in mijn gewone oven thuis. Daarin worden ze echt mooier dan in de Rofco. Het probleem van de stollen bakken in de Rofco heb ik gelukkig wel opgelost maar toch bak ik ze liever thuis. Maar ja, dat gaat een beetje moeilijk als ik er 10 tegelijk moet bakken
Hoe heb je het bakken in de Rofco opgelost?
En gebruik je in je gewone oven ook de steen? (Bakplaat op steen?) En houd je in de gewone oven de temperaturen aan zoals ze in het recept staan?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De broden van Astrid
Astrid, mooie stollen! :2th:
Ik ben even niet op het forum geweest en zie veel heerlijke stollen voorbij komen, helaas doen wij het dit jaar met een gekochte.
Ik ben even niet op het forum geweest en zie veel heerlijke stollen voorbij komen, helaas doen wij het dit jaar met een gekochte.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Jammer Petra, hopelijk is de gekochte ook lekker
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Oeps, Melinda ik heb je bericht over het hoofd gezien. In de Rofco heb ik eerst een omgekeerde bakplaat op de stenen gelegd en daar bovenop een bakplaat met de stollen erop. Met de temperatuur gespeeld, 1 x zelfs op 140 C begonnen. Dat ging de 1e keer goed, de keer daarop moest ik tijdens het bakken de temperatuur weer iets hoger draaien en later weer lager.Melinda schreef:@Levine: een paar vragen.Levinebaktbrood schreef:Vorige week ging het bij mij helaas mis in de Rofco., nog nooit eerder gebeurd. Ik vind dat stollen in de Rofco bakken lastiger is dan in mijn gewone oven thuis. Daarin worden ze echt mooier dan in de Rofco. Het probleem van de stollen bakken in de Rofco heb ik gelukkig wel opgelost maar toch bak ik ze liever thuis. Maar ja, dat gaat een beetje moeilijk als ik er 10 tegelijk moet bakken
Hoe heb je het bakken in de Rofco opgelost?
En gebruik je in je gewone oven ook de steen? (Bakplaat op steen?) En houd je in de gewone oven de temperaturen aan zoals ze in het recept staan?
In mijn gewone oven bak ik dit soort broden nooit op een steen, altijd op een bakplaat. Gisteren nog gedaan en dan hou ik de temperaturen aan zoals in mijn boek staan.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
|Het plaatsen van foto's is niet mijn sterkste kant ....
De baksels van vandaag toch maar even op de foto gezet
Driegranendesembrood
Untitled by miesje1959, on Flickr
Stokbroden
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
De baksels van vandaag toch maar even op de foto gezet
Driegranendesembrood
Untitled by miesje1959, on Flickr
Stokbroden
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Prachtige (stok)broden, terecht dat je die plaatst! :2th:
Heb gelijk zin in Driegranendesembrood...
Heb gelijk zin in Driegranendesembrood...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Lekker Astrid :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: De broden van Astrid
Hmmmmmm :kwijl: !
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Zoals ook deze:miesje1959 schreef:
Vervolgens herhaal je de handelingen, alleen van links naar rechts.
WP_20150910_15_06_24_Pro 1 by miesje1959, on Flickr
...Alleen hier ligt hij andsersom. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Untitled by miesje1959, on Flickr
Desembrood met spekjes en bieslook, uit het boek van Levine.
Voor vanavond bij de soep :kwijl:
Het recept heb ik verdubbeld en er drie kleinere broodjes van gemaakt waarvan er 2 de vriezer in gaan.
Desembrood met spekjes en bieslook, uit het boek van Levine.
Voor vanavond bij de soep :kwijl:
Het recept heb ik verdubbeld en er drie kleinere broodjes van gemaakt waarvan er 2 de vriezer in gaan.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Mjam..
Komt er hier niet in met mijn vegetarische proefpanel, maar ik weet wel zeker dat ze goed smaken! Volgens mij stond het tijdens een cursus een keer op tafel, erg lekker!
Wil
Komt er hier niet in met mijn vegetarische proefpanel, maar ik weet wel zeker dat ze goed smaken! Volgens mij stond het tijdens een cursus een keer op tafel, erg lekker!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Dat brood stond in elk geval bij de boekpresentatie op tafel. Is zeker een lekker brood :kwijl:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De broden van Astrid
Heerlijk! :kwijl:
Brood met spekjes, dat moet ik onthouden voor de volgende keer.
Brood met spekjes, dat moet ik onthouden voor de volgende keer.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
De broden zien er heerlijk uit Astrid. Ik heb ze nog niet gemaakt, maar ga het zeker nog doen.
Goed dat je gelijk 3 br gemaakt hebt, kan je nog langer van dit lekkers genieten :2th:
Goed dat je gelijk 3 br gemaakt hebt, kan je nog langer van dit lekkers genieten :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Fries Roggebrood (2 stuks)
Eigenlijk zat ik er al een tijdje naar te kijken, maar nooit echt gedaan, Ik zag er gewoon een beetje tegenop...
Ze moeten uren in de oven staan, veel gekledder met rogge, nou dan weet je het wel.
Toch maar weer eens kijken, de enthousiaste reacties lezen van de mensen die het al eens gemaakt hebben.
Een lijst maken van de ontbrekende ingrediënten en attributen en een bestelling geplaatst.
De spulletjes had ik al een week in huis en gisteren ben ik gewoon begonnen.
Eerst gebroken rogge weken, dan het 'deeg' maken en de broden vormen.
10 uur in de oven. Een nacht afkoelen.
Dit is het resultaat:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Eigenlijk zat ik er al een tijdje naar te kijken, maar nooit echt gedaan, Ik zag er gewoon een beetje tegenop...
Ze moeten uren in de oven staan, veel gekledder met rogge, nou dan weet je het wel.
Toch maar weer eens kijken, de enthousiaste reacties lezen van de mensen die het al eens gemaakt hebben.
Een lijst maken van de ontbrekende ingrediënten en attributen en een bestelling geplaatst.
De spulletjes had ik al een week in huis en gisteren ben ik gewoon begonnen.
Eerst gebroken rogge weken, dan het 'deeg' maken en de broden vormen.
10 uur in de oven. Een nacht afkoelen.
Dit is het resultaat:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Leuk :2th: Dit staat ook al een tijdje op mijn lijstje.
Maar hoe smaakt het ?
Wil
Maar hoe smaakt het ?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Echt heel lekker met de smaak van echt Fries Roggebrood zoals het hoort te zijn. Prima mondgevoel, beetje klef en plakkerig. :2th:
Gisteren zat ik met mijn handen in het deeg en zei, dit doe ik nooit weer. :yugh:
Inmiddels ben ik daar helemaal van teruggekomen. De handigheid zal met wat oefening wel komen. Nu weet ik in ieder geval wel wat ik van het deeg kan verwachten. Een kledder bende.
Vanmorgen werd ik helemaal gelukkig toen ik er een plakje met roomboter en Beemster kaas van proefde. :DB2:
Gisteren zat ik met mijn handen in het deeg en zei, dit doe ik nooit weer. :yugh:
Inmiddels ben ik daar helemaal van teruggekomen. De handigheid zal met wat oefening wel komen. Nu weet ik in ieder geval wel wat ik van het deeg kan verwachten. Een kledder bende.
Vanmorgen werd ik helemaal gelukkig toen ik er een plakje met roomboter en Beemster kaas van proefde. :DB2:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Ohhhhh voor dat laatste doe je het toch?!?
Klinkt echt super lekker! :kwijl:
Ik had laatst een klein pakje (eet er alleen van) van de AH mee genomen. Maar was erg droog...
Op de foto ziet het er ook al lekker uit!
Klinkt echt super lekker! :kwijl:
Ik had laatst een klein pakje (eet er alleen van) van de AH mee genomen. Maar was erg droog...
Op de foto ziet het er ook al lekker uit!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broden van Astrid
Ziet er goed uit Astrid :2th:. Toch ook maar eens proberen als ik ooit tijd heb :D,
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Ooit, als je tijd hebt :rofl2:
Daar kunnen we dan wel even op wachten, want voor je het weet werk je aan je derde boek :D,
Daar kunnen we dan wel even op wachten, want voor je het weet werk je aan je derde boek :D,
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De broden van Astrid
Astrid, je bent een kei! :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
:G
Oh ja, zou ik bijna vergeten.....
Het recept heb ik van de Weekend Bakery http://www.weekendbakery.com/posts/the-best-rye-bread/
Oh ja, zou ik bijna vergeten.....
Het recept heb ik van de Weekend Bakery http://www.weekendbakery.com/posts/the-best-rye-bread/
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De broden van Astrid
Je roggebrood ziet er echt heel lekker uit! :2th:
En bedankt voor de link naar het recept.
En bedankt voor de link naar het recept.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Het bierbostelbrood. Patrick was zo aardig om een flinke hoeveelheid bierbostel op te sturen.
Het was een heel werk om alles in mooie pakketjes in te vriezen.
Untitled by miesje1959, on Flickr
Toen een broodje gebakken. Hier heb ik het door het driegranendesembrood gedaan, 10% bostel. Het was wel even zoeken naar de hoeveelheid vocht in de bostel en dat komt bij deze bostel op 40% vocht. De ene bostel zal vochtiger zijn dan de andere bostel. Het is erg lekker, maar 10 % is voor mij genoeg.
Een mooie afwisseling zo nu en dan.
Untitled by miesje1959, on Flickr
Naast de andere wekelijkse broden ook weer roggebrood, stokbroden, pistoletjes, rozijnenbroden, rozijnenbollen en hamburgerbroodjes gemaakt. Van dit deeg maak ik ook hotdogbroodjes, waar de verse knakworstjes van de slager op gaan. Ook erg lekker.
De hamburgerbroodjes en rozijnenbollen laat ik even zien.
hamburgerbroodjes,
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Het was een heel werk om alles in mooie pakketjes in te vriezen.
Untitled by miesje1959, on Flickr
Toen een broodje gebakken. Hier heb ik het door het driegranendesembrood gedaan, 10% bostel. Het was wel even zoeken naar de hoeveelheid vocht in de bostel en dat komt bij deze bostel op 40% vocht. De ene bostel zal vochtiger zijn dan de andere bostel. Het is erg lekker, maar 10 % is voor mij genoeg.
Een mooie afwisseling zo nu en dan.
Untitled by miesje1959, on Flickr
Naast de andere wekelijkse broden ook weer roggebrood, stokbroden, pistoletjes, rozijnenbroden, rozijnenbollen en hamburgerbroodjes gemaakt. Van dit deeg maak ik ook hotdogbroodjes, waar de verse knakworstjes van de slager op gaan. Ook erg lekker.
De hamburgerbroodjes en rozijnenbollen laat ik even zien.
hamburgerbroodjes,
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De broden van Astrid
Goed gelukt Astrid! [emoji106]
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De broden van Astrid
Oeiiii allemaal lekkers!!! En ik moet nog lunchen
Prachtig gebakken Astrid :2th:
Prachtig gebakken Astrid :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: De broden van Astrid
Zien er goed uit
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De broden van Astrid
Dinkelfranzosen:
http://www.homebaking.at/dinkelfranzosen/
Deze stokjes wilde ik al een tijdje bakken.
Als ik op bovengenoemde site kom, begin ik bijna te kwijlen. Wat kan die man bakken zeg.
Gisterenmiddag een levain en een kookstuk gemaakt en vanmorgen vroeg kon ik het deeg maken.
De hydratatie wel wat verlaagd van 71% naar 68%. Eerst 65% en na autolyse bijgewassen naar 68% en toen vond ik het wel mooi geweest. Het gistgehalte heb ik verlaagd van 1% naar 0,5%
Het vormen ging prima en de baguettes puntig uit laten lopen. Volgende keer mogen ze nog iets puntiger.
4 heb ik ingesneden zoals ik anders doe en 4 anders ingesneden, zoals de bedoeling was, maar dat vind ik niet zo mooi geworden. Doe mij de volgende keer maar weer oren
Het zijn kleine smalle baguettes van ruim 30 cm met een gewicht van 120 gram. Volgens het recept maak je er 11 stuks, maar ik heb 8 uit het deeg gehaald.
Tegen lunchtijd kwamen ze uit de oven en we hebben er meteen 1 gedeeld.
De smaak was heerlijk, met een heel zachte kruim en een mooi, dun krokant korstje. :kwijl:
Ze worden in een erg hete oven van 250 graden afgebakken, maar dat is voor mij gebruikelijk. In de Manz bak ik bijna alle broden op 250 graden.
Het resultaat:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Ze komen hier zeker vaker op tafel en zijn bovendien leuk om te maken :G
http://www.homebaking.at/dinkelfranzosen/
Deze stokjes wilde ik al een tijdje bakken.
Als ik op bovengenoemde site kom, begin ik bijna te kwijlen. Wat kan die man bakken zeg.
Gisterenmiddag een levain en een kookstuk gemaakt en vanmorgen vroeg kon ik het deeg maken.
De hydratatie wel wat verlaagd van 71% naar 68%. Eerst 65% en na autolyse bijgewassen naar 68% en toen vond ik het wel mooi geweest. Het gistgehalte heb ik verlaagd van 1% naar 0,5%
Het vormen ging prima en de baguettes puntig uit laten lopen. Volgende keer mogen ze nog iets puntiger.
4 heb ik ingesneden zoals ik anders doe en 4 anders ingesneden, zoals de bedoeling was, maar dat vind ik niet zo mooi geworden. Doe mij de volgende keer maar weer oren
Het zijn kleine smalle baguettes van ruim 30 cm met een gewicht van 120 gram. Volgens het recept maak je er 11 stuks, maar ik heb 8 uit het deeg gehaald.
Tegen lunchtijd kwamen ze uit de oven en we hebben er meteen 1 gedeeld.
De smaak was heerlijk, met een heel zachte kruim en een mooi, dun krokant korstje. :kwijl:
Ze worden in een erg hete oven van 250 graden afgebakken, maar dat is voor mij gebruikelijk. In de Manz bak ik bijna alle broden op 250 graden.
Het resultaat:
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Untitled by miesje1959, on Flickr
Ze komen hier zeker vaker op tafel en zijn bovendien leuk om te maken :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -