Deze keer heb ik alles super koud gehouden, maar wel de tijden die bakker Cor in zijn aanpak beschrijft. Dus niet de lange doorlooptijden van het weekend backery recept.
Ik heb het gevoel dat ze nu goed gelukt zijn.
Als recept heb ik de ingredienten van WB gebruikt, dus met suiker en meer boter om te toeren.
Cor gebruikt 40gram minder.
Het viel me op dat mijn croissants na 9 min op 195gr ieder zwemmen in een badje van roomboter.
De komende tijd maar even geen croissanten meer
groet, Erik.
Croissant poging 3
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Croissant poging 3
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Croissant poging 3
Ook deze Croissants zien er weer goed uit Erik :2th:erikg schreef:Deze keer heb ik alles super koud gehouden, maar wel de tijden die bakker Cor in zijn aanpak beschrijft.
Ik heb het gevoel dat ze nu goed gelukt zijn.
Als recept heb ik de ingredienten van WB gebruikt, dus met suiker en meer boter om te toeren.
Cor gebruikt 40gram minder.
Hier kun je twee kanten mee op Erik...Het viel me op dat mijn croissants na 9 min op 195gr ieder zwemmen in een badje van roomboter
Je hebt je deeg misschien onvoldoende getoerd,onregelmatige/onvoldoende laagjes boter en deeg.
Of juist te intensief getoerd (te dun uitgerold?) waardoor de laagjes beschadigd raken,hierdoor kan het probleem van het uitbakken van de boter ontstaan. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Croissant poging 3
Cor, ik heb nu ook weer 3 keer gevouwen/ getoerd, dus dat lijkt me goed.
ik kon met enige moeite uit de 250gram deeg een lap rollen van 20 bij 60cm.
dus wellicht toch het laatste. Deze keer had ik in ieder geval geen last van zachte boter.
ik zag in jouw foto's dat er er een lap van 20x 70 uit weet te rollen.
zou die extra 40gram roomboter voor het toeren nog invloed kunnen hebben.
In jouw recept zit immers 40gram minder ??
ik kon met enige moeite uit de 250gram deeg een lap rollen van 20 bij 60cm.
dus wellicht toch het laatste. Deze keer had ik in ieder geval geen last van zachte boter.
ik zag in jouw foto's dat er er een lap van 20x 70 uit weet te rollen.
zou die extra 40gram roomboter voor het toeren nog invloed kunnen hebben.
In jouw recept zit immers 40gram minder ??
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Croissant poging 3
Erik...Als je toch iets meer (40 gram) roomboter wil gebruiken,dan zou ik die niet in de 'toerboter' maar in het deeg verwerken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.