Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Nou Marja & Janet wat hebben jullie bakkunsten weer een mooi resultaat opgeleverd :2th: :2th: :2th: Felicitaties hoor :2th:
Omtrent de broodzakken : ik heb er al eens gevonden bij Jumbo supermarkten. Dat zijn niet de hele grote (kleine broden), maar toch wel erg bruikbare zakken en verder koop ik ook wel eens broodzakken in diverse formaten bij een papiergroothandel of bij een molen.
Ik heb vandaag weer een beetje kunnen bakken: bolletjes met cranberries, noten en citroen
(ze lijken erg donker maar dat valt erg mee, niet verbrand of zo) en pizzabodems gemaakt om in te vriezen zodat ik die later kan beleggen en afbakken (geen foto, is niets moois aan eigenlijk). Dan ook nog pittabroodjes om in te vriezen gemaakt (ook geen foto).
En dan een (voor mij) nieuw soort paasbroodjes: bolletjes in zoete brioche die dan gevuld worden met banketbakkersroom
Bovenop zit een mengsel van melk, honing, suiker en geschaafde amandelen, dat maakt dat je erg moet opletten want de bovenkant wordt snel bruin. Toch viel dat ook mee want is niet verbrand, maar volgende keer minuutje eerder uit de oven halen dus
Omtrent de broodzakken : ik heb er al eens gevonden bij Jumbo supermarkten. Dat zijn niet de hele grote (kleine broden), maar toch wel erg bruikbare zakken en verder koop ik ook wel eens broodzakken in diverse formaten bij een papiergroothandel of bij een molen.
Ik heb vandaag weer een beetje kunnen bakken: bolletjes met cranberries, noten en citroen
(ze lijken erg donker maar dat valt erg mee, niet verbrand of zo) en pizzabodems gemaakt om in te vriezen zodat ik die later kan beleggen en afbakken (geen foto, is niets moois aan eigenlijk). Dan ook nog pittabroodjes om in te vriezen gemaakt (ook geen foto).
En dan een (voor mij) nieuw soort paasbroodjes: bolletjes in zoete brioche die dan gevuld worden met banketbakkersroom
Bovenop zit een mengsel van melk, honing, suiker en geschaafde amandelen, dat maakt dat je erg moet opletten want de bovenkant wordt snel bruin. Toch viel dat ook mee want is niet verbrand, maar volgende keer minuutje eerder uit de oven halen dus
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Marja bij de molen verkopen ze papieren broodzakken. Ik heb deze voor 5 cent per zak. Bij de groothandel verkopen ze o.a. ook van die mooie broodzakken met venster. Nadeel is dat je die alleen per 1000 stuks kan kopen. Voor mij is dat te veel en deze vind ik ook wel leuk.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Weer mooi gebakken Marja :2th: Melinda :2th: en Janet. :2th:
Tja...daarvoor is het dan ook GROOT handel hè :grin:Bakmiep schreef:Marja bij de molen verkopen ze papieren broodzakken. Ik heb deze voor 5 cent per zak. Bij de groothandel verkopen ze o.a. ook van die mooie broodzakken met venster. Nadeel is dat je die alleen per 1000 stuks kan kopen. Voor mij is dat te veel en deze vind ik ook wel leuk.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ja, deze hebben wij ook. Maar 5 cent? Waar? Ik betaal 11,5 per stuk per 20 stuks voor exact dezelfde zakken. Bij de zuidmolen zijn ze zelfs 24 cent per stuk. Is allemaal niet zo rampzalig maar ik vind het wel een verschil. Zelfs per 1000 kan je ze online nauwelijks beneden de 7 cent vinden...
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Lekkermelig bij www.molennooitgedagt.nl kosten ze 10 stuks voor 0,50. Ik kom wel eens in Woudrichem, omdat de vesting erg leuk is om te bezichtigen en daar staat die molen. Combineer ik dan gelijk, met het kopen van bakspulletjes. [emoji1]
(Bij Molen De Arend, waar ik ook wel eens kom, zijn deze zakken ook duurder.)
(Bij Molen De Arend, waar ik ook wel eens kom, zijn deze zakken ook duurder.)
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Alleen in Duitsland koop ik ze aan 3,95 euro voor 125 stuks maar elders ook duurder
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Janet, jij blijft maar aan het bakken. Beetje het virus te pakken?
Je broodjes zien er lekker uit :2th:
Prutske, altijd spannend he een nieuw recept. Ze zien er wel erg lekker uit. :2th:
Dus die pizza bodems bak je vooraf en beleg je later. Ook een goed
Je broodjes zien er lekker uit :2th:
Prutske, altijd spannend he een nieuw recept. Ze zien er wel erg lekker uit. :2th:
Dus die pizza bodems bak je vooraf en beleg je later. Ook een goed
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
wauw wat een mooie broden allemaal,...
en die zakken ja lijkt me ook wel eens handig, zag ze laatst bij de welkoop, 20 zakken voor 3,99 dacht ik.
waren gewoon bruine zakken, zonder een opdruk verder..
gisteren ben ik aan het bakken geslagen met het recept van cor, de melkbolletjes
en ze zijn heerlijk, omdat ik voor pasen aan de hot cross bun ook wel graag wou uittesten heb ik er van alles opgetekend ;S
groetjes jolanda
ps mijn dochter vond vanmorgen het broodje met het hartje toch het allerlekkerst :grin: en mijn zoon vond de spinnenweb brood wel erg stoer hahaha
en die zakken ja lijkt me ook wel eens handig, zag ze laatst bij de welkoop, 20 zakken voor 3,99 dacht ik.
waren gewoon bruine zakken, zonder een opdruk verder..
gisteren ben ik aan het bakken geslagen met het recept van cor, de melkbolletjes
en ze zijn heerlijk, omdat ik voor pasen aan de hot cross bun ook wel graag wou uittesten heb ik er van alles opgetekend ;S
groetjes jolanda
ps mijn dochter vond vanmorgen het broodje met het hartje toch het allerlekkerst :grin: en mijn zoon vond de spinnenweb brood wel erg stoer hahaha
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Hoe krijg je dat er op? Dat staat wel super leuk! Zouden mijn kinderen ook geweldig vinden!
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Zit er gezellig uit, Jolanda :2th:
Hoe doe je dat eigenlijk?
Hoe doe je dat eigenlijk?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Leuk die broodjes. Ben ook wel benieuwd hoe je dat gedaan heb.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
hai
leuk he ?
het is een techniekje van de hot cross buns, je mengt een deel bloem met een deel water en dat meng je tot een dikke pasta.
die pasta doe je in een spuitzakje met een kleine opening en dan spuit je de pasta vlak voor het de oven in gaat erop.
hier meer uitleg over de hot cross buns.
http://www.youtube.com/watch?v=qAWh92uKU0k vanaf 11:45
en op de site van levine staan ze ook
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... odjes.html
groetjes jolanda
leuk he ?
het is een techniekje van de hot cross buns, je mengt een deel bloem met een deel water en dat meng je tot een dikke pasta.
die pasta doe je in een spuitzakje met een kleine opening en dan spuit je de pasta vlak voor het de oven in gaat erop.
hier meer uitleg over de hot cross buns.
http://www.youtube.com/watch?v=qAWh92uKU0k vanaf 11:45
en op de site van levine staan ze ook
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... odjes.html
groetjes jolanda
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ik vind het echt geweldig. Deze molens hebben zelfde molenaar, zelfde zakken, maar wel twee keer zo duur in Wageningen.... haha. Ik neem aan dat ze er toch niet echt rijk van worden, van die zakken ^)^Bakmiep schreef:Lekkermelig bij http://www.molennooitgedagt.nl kosten ze 10 stuks voor 0,50. Ik kom wel eens in Woudrichem, omdat de vesting erg leuk is om te bezichtigen en daar staat die molen. Combineer ik dan gelijk, met het kopen van bakspulletjes. [emoji1]
(Bij Molen De Arend, waar ik ook wel eens kom, zijn deze zakken ook duurder.)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ik denk dat als je dit aangeef ze binnenkort in Woudrichem dezelfde prijs hebben als Wageningen. [emoji1]
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Janet, Prutske en Jolanda : het is weer uit de kunst. :2th:
Bedankt iedereen, voor de informatie voor het opmaken van de broodjes (heel leuk) en de papieren zakken.
Kost moeite om mijn oventje achter te laten maar ga dadelijk maar eens een stukje fietsen, nieuwe molen ontdekt.
Zal eens kijken of ze daar papieren zakken hebben en wat ze daar kosten.
Bedankt iedereen, voor de informatie voor het opmaken van de broodjes (heel leuk) en de papieren zakken.
Kost moeite om mijn oventje achter te laten maar ga dadelijk maar eens een stukje fietsen, nieuwe molen ontdekt.
Zal eens kijken of ze daar papieren zakken hebben en wat ze daar kosten.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Dank allemaal voor de complimenten en de adviezen en prijzen van de papieren zakken. Ga binnenkort maar eens een kijkje nemen bij de molen in de buurt...
@ Janet, haha heerlijk hé zo'n verslaving. Zullen de meeste mensen niet snel last van hebben, hoewel ik een periode gehad heb dat ik alleen nog maar aan brood dacht, dat ging ze hier toch wat te ver ;S
@ Prutske, wat een heerlijkheden! :2th:
@ Jolanda, prachtig zeg je broodjes!! Begrijp ik het nou goed dat je de bolletjes zelf gemaakt hebt, met het recept van Cor??
Ik wil ze van de week ook gaan maken en dan het recept van Levine gebruiken. Hoop dat ik net zo'n vaste hand heb als jij :2th:
@ Rik, Lekker fietsen, het is heerlijk weer! Veel plezier bij de molen!
@ Janet, haha heerlijk hé zo'n verslaving. Zullen de meeste mensen niet snel last van hebben, hoewel ik een periode gehad heb dat ik alleen nog maar aan brood dacht, dat ging ze hier toch wat te ver ;S
@ Prutske, wat een heerlijkheden! :2th:
@ Jolanda, prachtig zeg je broodjes!! Begrijp ik het nou goed dat je de bolletjes zelf gemaakt hebt, met het recept van Cor??
Ik wil ze van de week ook gaan maken en dan het recept van Levine gebruiken. Hoop dat ik net zo'n vaste hand heb als jij :2th:
@ Rik, Lekker fietsen, het is heerlijk weer! Veel plezier bij de molen!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Nou, dan zal ik de markt maar niet bederven. Ik ga voortaan wel op de fiets naar de molen, dan bespaar ik die paar centen per zak op een andere manier :GBakmiep schreef:Ik denk dat als je dit aangeef ze binnenkort in Woudrichem dezelfde prijs hebben als Wageningen. [emoji1]
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Hahahhahaha en nog gezonder ook.
Ik denk dat de prijs fout is in Woudrichem, als je het vergelijk met andere. Ik heb er geen probleem mee als ze wat duurder worden.
Ik denk dat de prijs fout is in Woudrichem, als je het vergelijk met andere. Ik heb er geen probleem mee als ze wat duurder worden.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
brood daar zit wat in schreef:
@ Janet, haha heerlijk hé zo'n verslaving. Zullen de meeste mensen niet snel last van hebben, hoewel ik een periode gehad heb dat ik alleen nog maar aan brood dacht, dat ging ze hier toch wat te ver ;S
Ik zit middenin die periode.... :rofl:
@Rik, waar staat die molen?
Wij willen morgen een dagje Middelburg doen nml....ben benieuwd of ze daar papieren zakken hebben. Had er pas 10 bij de Zuidmolen, idd best prijzig daar. En oranje...
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Janet : De molen staat in Biggekerke, Brasser's Korenmolen, ze hebben er alleen geen papieren zakken, ;S ben zojuist terug.
Vond het wel de moeite waard, ga meteen een stukje posten onder het draadje 'waar halen jullie je meel'.
Vond het wel de moeite waard, ga meteen een stukje posten onder het draadje 'waar halen jullie je meel'.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
brood daar zit wat in schreef:Dank allemaal voor de complimenten en de adviezen en prijzen van de papieren zakken. Ga binnenkort maar eens een kijkje nemen bij de molen in de buurt...
@ Janet, haha heerlijk hé zo'n verslaving. Zullen de meeste mensen niet snel last van hebben, hoewel ik een periode gehad heb dat ik alleen nog maar aan brood dacht, dat ging ze hier toch wat te ver ;S
@ Prutske, wat een heerlijkheden! :2th:
@ Jolanda, prachtig zeg je broodjes!! Begrijp ik het nou goed dat je de bolletjes zelf gemaakt hebt, met het recept van Cor??
Ik wil ze van de week ook gaan maken en dan het recept van Levine gebruiken. Hoop dat ik net zo'n vaste hand heb als jij :2th:
@ Rik, Lekker fietsen, het is heerlijk weer! Veel plezier bij de molen!
Jah, zijn gewoon de melkwitte bollen van cor
En suc6 met de vaste hand, ik heb denk ik stiekem al geoefend op een vaste Hand ( ik schmink kids )
Hoop je resultaten te zien
Groetjes Jolanda
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vandaag weer het tomaten pompoenpit brood.
Laatste plakjes gingen vandaag op, dus heb de voorraad maar weer aangevuld.
Ze konden mooier, maar ze zijn wel weer vreselijk lekker :kwijl:
Iemand anders ze al eens gemaakt?
De bolletjes van Cor zijn ook alweer op, die staan ook nog op het programma, maar vandaag niet!
klik op foto
Laatste plakjes gingen vandaag op, dus heb de voorraad maar weer aangevuld.
Ze konden mooier, maar ze zijn wel weer vreselijk lekker :kwijl:
Iemand anders ze al eens gemaakt?
De bolletjes van Cor zijn ook alweer op, die staan ook nog op het programma, maar vandaag niet!
klik op foto
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Jazeker, die behoort tot het regelmatig terugkerende repertoire ^)^
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wat staan er weer mooie baksels hier op dit fijne forum! Hoedje af voor alle bakkers. Zelf ben ik ook lekker bezig geweest, maar eigenlijk steeds met dezelfde broden die ik altijd bak. Dus niet écht meldingswaardig.
Wel heb ik iets leuks voor Pasen gebakken. Wij hadden een AGA-vriendinnen avond met als thema: Pasen. Ik heb een broodmand gemaakt voor de gekleurde eieren. Hiervoor het ik het deeg van de Winston (Heel Holland Bakt) gebruikt. De strengen op een stalen halve bol deegkom gelegd en gevlochten. Met bol en al in de oven. Later nog 'op z'n kop' met ei ingesmeerd zodat de binnenkant ook bruin kon worden, maar dat lukte niet omdat de randen donker werden.
Een beetje stro erin en daar de gekleurde eieren op. Leuk en het brood was ook heel lekker en de mand was al gauw in stukken......
Wel heb ik iets leuks voor Pasen gebakken. Wij hadden een AGA-vriendinnen avond met als thema: Pasen. Ik heb een broodmand gemaakt voor de gekleurde eieren. Hiervoor het ik het deeg van de Winston (Heel Holland Bakt) gebruikt. De strengen op een stalen halve bol deegkom gelegd en gevlochten. Met bol en al in de oven. Later nog 'op z'n kop' met ei ingesmeerd zodat de binnenkant ook bruin kon worden, maar dat lukte niet omdat de randen donker werden.
Een beetje stro erin en daar de gekleurde eieren op. Leuk en het brood was ook heel lekker en de mand was al gauw in stukken......
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Levensplezier : Heel erg mooi en leuk bedacht ! :2th: Eigenlijk zonde om op te eten !
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Oh, wat knap en zo leuk om te zien. :2th: :2th: :2th:
Ben je vast een tijd mee bezig geweest.
Ben je vast een tijd mee bezig geweest.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Astrid, heerlijk je broden. Ik maak ze hier ook regelmatig, lekker voor bij de soep ofzo...Bij jullie zijn ze echt favoriet zo te lezen
@ Fini, wat ontzettend creatief :2th: :2th: !! Klopt het dat je vorig jaar ook iets met een mandje gedaan hebt?? Staat me zo iets van bij...
@ Fini, wat ontzettend creatief :2th: :2th: !! Klopt het dat je vorig jaar ook iets met een mandje gedaan hebt?? Staat me zo iets van bij...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakkerdick
- Opboller
- Berichten: 227
- Lid geworden op: do 18 okt 2012, 20:08
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Dag allemaal,
Ik ben de laatste tijd een beetje afwezig op het forum, bezig met andere leuke dingen, maar ik lees nog af en toe mee. Over broodzakken, ik heb er ooit ( in 2012) 1000 gekocht voor net geen 5 cent per stuk bij L&G disposables in Belgie. De verzendkosten kwamen in de buurt van de helft van de prijs( 22.50 voor de zakken, 18,- voor het verzenden en 8,50 btw), dus als je per ongeluk iets in de buurt van Antwerpen te doen hebt kan je dus voor nog geen 30 euro 1000 broodzakken scoren. Kijk eens op http://www.lgdisposables.com als je om flinke hoeveelheden broodzakken verlegen zit
Ik ben de laatste tijd een beetje afwezig op het forum, bezig met andere leuke dingen, maar ik lees nog af en toe mee. Over broodzakken, ik heb er ooit ( in 2012) 1000 gekocht voor net geen 5 cent per stuk bij L&G disposables in Belgie. De verzendkosten kwamen in de buurt van de helft van de prijs( 22.50 voor de zakken, 18,- voor het verzenden en 8,50 btw), dus als je per ongeluk iets in de buurt van Antwerpen te doen hebt kan je dus voor nog geen 30 euro 1000 broodzakken scoren. Kijk eens op http://www.lgdisposables.com als je om flinke hoeveelheden broodzakken verlegen zit
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vanmiddag mijn bestelde rijsmandjes van treetraume ontvangen.
(Hele snelle levering; gisterenochtend besteld)
Dus meteen maar aan de slag ermee.
Tevreden, alleen de uiteinden niet goed gevormd, zelf gedaan, nog wat meer oefenen met het vormen van een batard.
Morgen weer een kans, want de poolish voor de franse landbroden staat al te overnachten.
@ Astrid: broden zien er smakelijk uit ! :2th:
(Hele snelle levering; gisterenochtend besteld)
Dus meteen maar aan de slag ermee.
Tevreden, alleen de uiteinden niet goed gevormd, zelf gedaan, nog wat meer oefenen met het vormen van een batard.
Morgen weer een kans, want de poolish voor de franse landbroden staat al te overnachten.
@ Astrid: broden zien er smakelijk uit ! :2th:
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Dick
Dat is lang geleden Maarruh, wat een prachtige reden voor een dagje shoppen in antwerpen. Ik denk dat de familie er nu al zin in heeft :-)
Wil
Dat is lang geleden Maarruh, wat een prachtige reden voor een dagje shoppen in antwerpen. Ik denk dat de familie er nu al zin in heeft :-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wow Fini wat leuk bedacht en knap uitgevoerd :2th: :2th: :2th: en Rik wat een prachtig paar broden. Knap hoor :2th: :2th: :2th:
- Joop130
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 54
- Lid geworden op: vr 07 mar 2014, 14:03
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Jij gaat goed Rik , mooie broden en goede plannen, jij zal de paastafel met mooi brood vullen.
Maak niet steeds dezelfde fouten , er is keus genoeg.
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Rik de broden zien er goed uit. Met welke maat (gewicht brood) heb je deze broden gemaakt?
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ik vind ze prachtig, Rik!
Succes met je Franse Landbroden, die zijn ook zo lekker...
@Levensplezier; dat vogelnestje vind ik super kunstig gemaakt!! :2th:
@Astrid: Prachtige broden! Het zien van een lekker knapperige korst doet me altijd het water in de mond lopen.
Gisteren niets gebakken, en vandaag komt het er ook niet van, maar mijn desem staat alweer lekker te bubbelen.
Wilde zaterdag een desem meergranenbrood (recept Levine) maken.
Succes met je Franse Landbroden, die zijn ook zo lekker...
@Levensplezier; dat vogelnestje vind ik super kunstig gemaakt!! :2th:
@Astrid: Prachtige broden! Het zien van een lekker knapperige korst doet me altijd het water in de mond lopen.
Gisteren niets gebakken, en vandaag komt het er ook niet van, maar mijn desem staat alweer lekker te bubbelen.
Wilde zaterdag een desem meergranenbrood (recept Levine) maken.
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Welke maat rijsmanden bedoel ik.Bakmiep schreef:Rik de broden zien er goed uit. Met welke maat (gewicht brood) heb je deze broden gemaakt?
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie broden Rik! Geniet er van!
Fijne dag vandaag!
Nog niet overvallen door afkickverschijnselen?? Denk dat halverwege deze dag de trillingen wel toe zullen slaan :rofl:Janet79 schreef: Gisteren niets gebakken, en vandaag komt het er ook niet van, maar mijn desem staat alweer lekker te bubbelen.
Wilde zaterdag een desem meergranenbrood (recept Levine) maken.
Fijne dag vandaag!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Bakmiep : Goedemorgen :G
Had 1010 gram deeg en dit dus verdeeld over 2 rijsmandjes voor 500 gram.
Voor de volledigheid zijn ze van treetraume en van holzschliff, en zoals andere leden hier gepost hebben hebben ze ook bij de weekend backery van houtvezel.
Op beide webpagina's staan de maten van de mandjes.
Misschien niet belangrijk, maar mijn oventje is maar 32 x 35 (bakplaat), dus dat was voor mij handig om de verschillende maten te weten, heb nog andere vormen besteld.
Wellicht heb je het allang gezien maar onder het draadje technieken - deeg vormen - gebruik van rijsmandjes staat een hele hoop info, en als je boven op de pagina zoekt op rijsmandjes nog meer. En natuurlijk niet te vergeten op de blog van Levine.
Sorry als ik overbodige informatie gegeven heb, maar hopelijk heb je er iets aan.
Had 1010 gram deeg en dit dus verdeeld over 2 rijsmandjes voor 500 gram.
Voor de volledigheid zijn ze van treetraume en van holzschliff, en zoals andere leden hier gepost hebben hebben ze ook bij de weekend backery van houtvezel.
Op beide webpagina's staan de maten van de mandjes.
Misschien niet belangrijk, maar mijn oventje is maar 32 x 35 (bakplaat), dus dat was voor mij handig om de verschillende maten te weten, heb nog andere vormen besteld.
Wellicht heb je het allang gezien maar onder het draadje technieken - deeg vormen - gebruik van rijsmandjes staat een hele hoop info, en als je boven op de pagina zoekt op rijsmandjes nog meer. En natuurlijk niet te vergeten op de blog van Levine.
Sorry als ik overbodige informatie gegeven heb, maar hopelijk heb je er iets aan.
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bedankt Rik voor al deze informatie. Heb ik zeker wat aan.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
brood daar zit wat in schreef: Nog niet overvallen door afkickverschijnselen??
Jawel, vanmorgen barstende hoofdpijn.
Maar hoop vandaag nog een Zeeuwse molen te bezoeken, da's dan weer goed voor me.... ^)^
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@Fini, leuk idee zo'n paasmand van brood.
@Rik, mooie broden.
:2th:
@Rik, mooie broden.
:2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Allema: Bedankt, ziet er ook prachtig uit op jou foto's onder banket ! :2th:
Zojuist uit de oven de eerste poging franse landbroden met .......... zeeuwse bloem
Vormen van de batard ging al wat beter dan gisteren, nu scheurde de boule aan de onderkant bij het bakken.
Oefening baart kunst denk ik maar.
Iedereen alvast fijne paasdagen !
Zojuist uit de oven de eerste poging franse landbroden met .......... zeeuwse bloem
Vormen van de batard ging al wat beter dan gisteren, nu scheurde de boule aan de onderkant bij het bakken.
Oefening baart kunst denk ik maar.
Iedereen alvast fijne paasdagen !
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Kunstig gemaakt, die broodmand Fini :2th:
Mooie Landbroden van Rik, en dat van Zeeuwse bloem :G
Mooie Landbroden van Rik, en dat van Zeeuwse bloem :G
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Rik, mooi landbroden. Het vormen is best lastig hè?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vandaag heb ik een Itaiaans paasbrood gebakken, Crescia al Formaggio . Niet zoet maar hartig.
Heb er een batard van gemaakt en 6 bolletjes. Gewoon even om te proberen.
klik op foto's
Heb er een batard van gemaakt en 6 bolletjes. Gewoon even om te proberen.
klik op foto's
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Er is weer veel moois gebakken de laatste dagen:
Jolanda mooi versierde Melkbolletjes :2th:
Fini het toppunt van creativiteit dat mooie Paasmandje. :2th:
Astrid ook mooi je Tomaten/Pompoenpittenbrood. En ook nog je Hartig Paasbrood/Broodjes:2th:
Rik ook mooi brood uit je nieuwe rijsmandjes :2th: ...Met nog wat meer oefening maak je straks de mooiste Batards.
Daarvan een stol gevormd en na de narijs afgebakken.Na het bakken direkt bestreken met kokend hete Abrikozenjam en bestrooid met gebruneerd amandelschaafsel.
De rest van het deeg nog wat afgeslapt/afgekneed en ook vulling doorgekneed en er twee Krente/Rozijnenbroden van gemaakt.
Tenslotte nog voldoende broodjes voor het Paasontbijt en de rest van de Paasdagen gebakken.
Jolanda mooi versierde Melkbolletjes :2th:
Fini het toppunt van creativiteit dat mooie Paasmandje. :2th:
Astrid ook mooi je Tomaten/Pompoenpittenbrood. En ook nog je Hartig Paasbrood/Broodjes:2th:
Rik ook mooi brood uit je nieuwe rijsmandjes :2th: ...Met nog wat meer oefening maak je straks de mooiste Batards.
Vanmiddag weer de Paasstol gebakken.Eerst een basisdeeg gemaakt en daar een stuk afgehaald/afgekneed en de vulling doorgeneed.bakplaat schreef: Hier staat er voor ergens in deze week ook nog een Paasstol in de planning...een foto ervan volgt zsm.
Daarvan een stol gevormd en na de narijs afgebakken.Na het bakken direkt bestreken met kokend hete Abrikozenjam en bestrooid met gebruneerd amandelschaafsel.
De rest van het deeg nog wat afgeslapt/afgekneed en ook vulling doorgekneed en er twee Krente/Rozijnenbroden van gemaakt.
Tenslotte nog voldoende broodjes voor het Paasontbijt en de rest van de Paasdagen gebakken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wat een prachtige paasstol. Lijkt me zoveel werk. Met pasen hoeven jullie niet te verhongeren :G
We hebben even het kaasbrood geprobeerd en hij is heerlijk. Morgen gaan we te batard, bij de homemade soep eten.
Morgen maak ik de Franse landbroden maken. De poolish staat al in de koelkast. Morgen vroeg haal ik hem uit de koelkast en kan hij mooi op kamertemperatuur komen. :G
We hebben even het kaasbrood geprobeerd en hij is heerlijk. Morgen gaan we te batard, bij de homemade soep eten.
Morgen maak ik de Franse landbroden maken. De poolish staat al in de koelkast. Morgen vroeg haal ik hem uit de koelkast en kan hij mooi op kamertemperatuur komen. :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wat een heerlijke en mooie broden komen hier weer voorbij.
Leuk om te zien dat het thema Pasen ook wordt gebruikt.
Ben vandaag erg druk geweest met van alles en nog wat maar heb toch nog iets kunnen bakken.
En wel de Paaskrans van Heel Holland Bakt winnaar Rutger
Ben benieuwd... :G
Leuk om te zien dat het thema Pasen ook wordt gebruikt.
Ben vandaag erg druk geweest met van alles en nog wat maar heb toch nog iets kunnen bakken.
En wel de Paaskrans van Heel Holland Bakt winnaar Rutger
Ben benieuwd... :G
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Han, wat een mooie krans. Hij zit erg lekker en zoet! uit :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Astrid, Han en Cor : Ziet er prachtig uit allemaal :2th:
Zal zeker allemaal erg lekker zijn, want alleen van het zien krijg ik al honger ! :rofl2:
Zal zeker allemaal erg lekker zijn, want alleen van het zien krijg ik al honger ! :rofl2: