Brood & Gebak van Frens

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood & Gebak van Frens

Bericht door Frens »

@Rick59
Hoh Frens!! Jullie hebben wel erg grote eieren daar in eh...?? :mrgreen: :mrgreen:
Was het moeilijk om er een eierdop bij te vinden??
Ga je em schilderen voor pasen...??

Eén ei genoeg voor al die prachtige broden denk ik nie?? :geek: :geek:

Ik denk dat je voor het tweede deeg/brood wat liever geweest ben.. daarom zal ie groter zijn.. beetje meer praten volgende keer..
Maar ik denk dat velen zullen zeggen "ik heb er niet naast gestaan en dan is een oorzaak moeilijk aan te wijzen"..
Fraaie reactie!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood & Gebak van Frens

Bericht door Vitamine C »

wat is je maat van je bussen?(staat vast al ergens maar kan het niet vinden ;) )
Je kan ook een keer bv 1 bus later bakken, kijken wat het verschil oplevert.

Het recept van levine ook al keer geprobeerd, is wel goed recept :)
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood & Gebak van Frens

Bericht door Frens »

wat is je maat van je bussen?(staat vast al ergens maar kan het niet vinden ;) )
Afmetingen:
30x11x8,5 =2805
30x9x8,5=2295
Inhoud:
2805 + 2295= 5100:2=2550 ml
2550 ml bakblik (inhoud water)
2550/5=510 gram meel
2550/3= 850 gram deeg
Je kan ook een keer bv 1 bus later bakken, kijken wat het verschil oplevert.
Dan loop je wel weerhet risico van overrijs, het deeg veerde nu al niet meer terug na 2e rijs van 60 min.
Het recept van levine ook al keer geprobeerd, is wel goed recept :)
Het brood smaakt heerlijk!

Ik vermoed dat een 100% volkoren (gist) brood niet veel hoger gaat worden zonder dope (broodverbeteraar). Hetzelfde recept met een desem even buiten beschouwing gelaten.
Maar ik had nu ook voor een ander recept gekozen (Volkorenbrood van Levine) en dan maak je dat natuurlijk ook zo als het er staat en ga je niet zomaar weer direct van alles aanpassen en veranderen!

Het enige waaraan ik voor mijn gevoel nog wat zou kunnen sleutelen denk ik;
- gist verhogen (advies Bakker Gerrit)
- iets hogere hydratie
- iets kortere 2e rijs 30 à 40 min.
- heb ook nog een pizzasteen liggen (30x38x1cm), dat ik die op de gril (bol, vivo 1) ga leggen en mee voorverwarm om hierdoor wat meer ovenrijs te creëren!

Maar het gaat de goede kant op! :D
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood & Gebak van Frens

Bericht door Rik59 »

Zoutienogbakken??

Stiekum alles alleen opeten denk ik...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood & Gebak van Frens

Bericht door Vitamine C »

Verdacht stil bij frens :eh:
Plaats reactie