Herman's broodjes

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Vanaf heden plaats ik hier de gebakken broodjes.

Hier de eerste van vandaag
Recept volgt nog
IMG_0203.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Herman's broodjes

Bericht door BakkerGerrit »

Goed idee Herman! :thumbup:
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Nr 2
IMG_0204.JPG
Ze ruiken heerlijk en nr 1 is voor de helft op.

Het recept was.
585 gr tarwe meel
150 gr frans T65
15 gr gluten
10 gr zout
11 gr droge gist
20 gr arachide olie
562 gr water.

Op het zout na alles in de mixer.
14 minuten kneden langzaam
Zout erbij 3 minuten kneden langzaam

In 2 brokken verdeeld.
Deel 1
40 min eerste rijs en 40 2e rijs
Gebakken op de steen 10 min op 250 graden 25 min op 200 graden.

Brood 2
30 min eerste rijs.
25 min 2e rijs
40 min in rijsmandje
10 min op 250 gr 25 op 200
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Desembrood gebakken.
De procedure.

Ik heb altijd 50 gr desem in de koelkast.
Gistermiddag aangevuld met 100gr water van 30 graden en 100 gr tarwemeel.
Alleen ging hij te snel dus om 22 uur weer in de koelkast gezet.

Om 7 uur 50 gr eraf gehaald voor de koelkast.

400 gr volkorenmeel.
100 gr Frans T65
330 gr water
200 gr desem
10 min kneden
10 gr zout erbij.

2.5 uur eerste rijs wat te kort was denk ik,
6 uur tweede rijs maar wel in de oven op 30 graden.

40 min gebakken in gietijzeren pan en 20 min op 240 en 20 op 220 graden.

Dit is het geworden.
IMG_0435.JPG
IMG_0436.JPG
IMG_0437.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Vandaag 3 stuks.
100% volkoren met 70%vocht wat anders is het wat aan de droge kant.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Herman's broodjes

Bericht door Vitamine C »

mooie broodjes. Bleven de havermout vlokken plakken? Bij vielen ze de laatste keer er snel af..
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Vitamine C schreef: ma 02 dec 2019, 17:13 mooie broodjes. Bleven de havermout vlokken plakken? Bij vielen ze de laatste keer er snel af..
Eerst nat maken en dan de vlokken erop.
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Herman's broodjes

Bericht door Hermanusb »

Moeders wilde 2 kleinere ipv een grote.
IMG_0447.JPG
IMG_0448.JPG
IMG_0449.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Herman's broodjes

Bericht door Rik59 »

Mooi stollekkes Herman... ik zie dat het bij jou ook mistig is...

Volgende week hier stollekkesweek... ook van die kiloknallers..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie